Hyppää sisältöön

Riparilaisia uimassa leirillä

Kun ripari alkaa

Kaikkiin ripareihin kuuluu alkujakso, kaupunkipäivät, leiri/päiväleiri ja konfirmaatio. Niistä kerrotaan tarkemmin välilehdellä Ripari - mitä ja miksi. Ryhmäkohtaiset alkujakson tapaamisten aikataulut talven/kevään aikana ilmoitetaan myöhemmin, kun ryhmäjako on valmis. Kaupunkipäivät pidetään seurakunnan tiloissa n. klo 9–15. Konfirmaatiot järjestetään Myyrmäen Virtakirkossa.  

Kaikki vuoden 2024 riparilaiset kokoontuvat yhteiseen jumalanpalvelukseen Myyrmäen Virtakirkkoon 11.2.2024 klo 10. Merkitse tämä alkujakson tapaamispäivämäärä jo nyt koko perheen kalenteriin!  

Riparin käyminen on nuorelle vapaaehtoista, mutta ilmoittautuessa sitoudutaan riparin aikatauluihin ja yhteisiin pelisääntöihin. Jos nuori joutuu olemaan poissa jostakin alkujakson tapaamisista, korvaavasta toteutuksesta sovitaan oman riparin ohjaajien kanssa. 

Ripariblogit

Vantaankosken seurakunnassa riparien infokanavana toimii jokaisen ripariryhmän oma blogi. Linkki oman riparin blogiin lähetetään sähköpotitse huoltajalle ja nuorelle tekstarilla ryhmäjaosta ilmoitettaessa. Ripariblogiin päivitetään mm. riparin aikataulut, riparien ohjaajien esittelyt sekä muut olennaiset tiedot riparin aikana. Leirin tai päiväleirin aikana myös riparilaiset pääsevät päivittämään kuulumia riparilta blogiin. Blogilinkki on siis syytä ottaa talteen. 

Mitä ripari maksaa?

Valtaosa riparin kustannuksista katetaan kirkollisveroilla.

Riparimaksu kattaa vajaan kolmasosan rippikoulun täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista ja oppimateriaaleista.

  • Cityripareiden omavastuuosuus on 40 e (ateriat)
  • Yhdistelmä-riparit / Pääsiäisen ripari omavastuuosuus on 120 e
  • Viikon rippileirien omavastuuosuus on 160 e

LASKUTUS: Vantaankosken seurakunnassa laskutus tapahtuu sähköisesti saman järjestelmän kautta kuin ilmoittautuminen. Huoltaja saa sähköpostiin tiedon riparilaskusta ja siksi ilmoittautumisessa on erityisen tärkeää, että huoltaja ilmoittaa ajantasaisen sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron.


Riparimaksusta on mahdollisuus anoa avustusta!

Riparia ei tarvitse jättää käymättä taloudellisen tilanteen takia. Seurakunnassa diakoniatyö tukee vaikeassa tilanteesssa olevia perheitä.

Kirkkoherranvirastosta, riparityöntekijöiltä ja diakoniatoimistosta saa lomakkeen, johon liitetään selvitys perheen taloudellisesta tilanteesta. Anomukset toimitetaan saatetekstillä "rippikoulutyö" kirkkoherranvirastoon Virtakirkolle (Rajatorpantie 8) tai postitse osoitteeseen Vantaankosken seurakunta, rippikoulutyö PL 13, 01601 Vantaa.

Lomakkeen sekä diakoniatyön yhteystiedot löydät täältä.

// ]]>