Hääyö

"Mentäiskö naimisiin?" Hääyössä pääsee vaivatta vihille. Vielä ehtii kosia!

Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) yleensä syyskuun kolmantena perjantaina - seuraavan kerran 18.9.2020. Vihkiaikojen jako ja etkot Pyhän Laurin kappelilla (Pappilankuja 3) alkavat klo 18.00. Vihkimiset käynnistyvät klo 19.00.

Hääyössä kaikki on tehty sinulle valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta arvokkaasti.

Parit vihitään joko yksi pari kerrallaan tai useampi yhtä aikaa. Kirkossa on useita pappeja ja kanttoreita, joten kaikki illan aikana paikalle tulleet parit ehditään vihkiä.

Perustieto Hääyössä avioliittoon aikoville

Hääyö-tapahtumaa vietetään seuraavan kerran Vantaan Pyhän Laurin kirkossa syksyllä 2020. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, vihkivuorojen jako alkaa Pyhän Laurin kappelilla kello 18.45. Ensimmäinen vihkiminen on kello 20. Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.

Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset

Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava osoitteesta esteidentutkinta.fi, seurakunnasta tai keskusrekisteristä (esimerkiksi Vantaan seurakuntien keskusrekisteriviimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta.

Huom! Esteettömyystodistuksesta tulee ilmetä, että

  • molemmat kuuluvat kirkkoon
  • ainakin toinen on luterilainen
  • luterilaisilla on rippikoulu suoritettu

Esteettömyystodistuksessa on merkintä rippikoulun käymisestä. Jos se jostain syystä puuttuu, pyydä lisäksi seurakunnasta virkatodistus, jossa rippikoulun käyminen näkyy. Kysy tarkempia tietoja omasta kotiseurakunnasta/keskusrekisteristä.

Ilman voimassa olevaa ja yllä mainituilla tiedoilla varustettua esteettömyystodistusta ei voida vihkiä. Muista ottaa todistus/todistukset mukaan Hääyöhön!

Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan. Jos olet mennyt aiemmin naimisiin maistraatissa, niin Hääyössä on mahdollista saada myös kirkollinen siunaus avioliitollesi. Tällöin hääparin ei välttämättä tarvitse myöskään kuulua kirkkoon.

Vieraiden määrällä ei ole rajoitteita ja kirkossa saa olla muiden parien vihkimisen ajan. Tilaisuus on avoin myös vaikkapa heille, jotka haluavat tulla vain kuuntelemaan kirkkoon häämarsseja. Illan ja yön aikana kuullaankin kattaus suosituimmista ja rakastetuimmista häämarsseista.

Etkot

Hääyöhön pääsee valmistautumaan etkoilla Pyhän Laurin kappelissa (Pappilankuja 3).  Etkoilla voi nauttia kakkukahvit, valmistautua ja hurahtaa Hääyön tunnelmaan.

Onko sinulla kysyttävää Hääyöstä? Ota yhteyttä pappi Terhi Viljaseen terhi.viljanen@evl.fi p. 050 310 6824. 

Haluatko tietoa muista Hääyö-tapahtumista: www.hääyö.fi

Hääyö logo