Hääyö

"Mentäiskö naimisiin?" Hääyössä pääsee vaivatta vihille. Vielä ehtii kosia!

Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) yleensä syyskuun kolmantena perjantaina - seuraavan kerran 20.9. 2019! Vihkiaikojen jako ja etkot Pyhän Laurin kappelilla (Pappilankuja 3) alkavat klo 18.45. Vihkimiset käynnistyvät klo 20.

Hääyössä kaikki on tehty sinulle valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta arvokkaasti.

Parit vihitään joko yksi pari kerrallaan tai useampi yhtä aikaa. Kirkossa on useita pappeja ja kanttoreita, joten kaikki illan aikana paikalle tulleet parit ehditään vihkiä.

Hääyö Vantaalla

Kaikkien aikojen ensimmäistä Hääyö-tapahtumaa vietettiin vuonna 2009 pääkaupunkiseudun vanhimmassa rakennuksessa, keskiaikaisessa Vantaan Pyhän Laurin kirkossa. Idean kirkollisten vihkimisten yöstä keksi Tikkurilan seurakunnan kappalainen Heikki Leppä.

Hääyöstä tuli niin suosittu, että malli vaivattomasta, mutta tunnelmallisesta vihkitapahtumasta on sittemmin levinnyt muillekin paikkakunnille.  Tämä Tikkurilan seurakunnan vuotuinen tapahtuma on nykyään myös rekisteröity tavaramerkki. 

 


Hääyö
Hääpari Pyhän Laurin kirkossa.

Perustieto Hääyössä avioliittoon aikoville

Hääyö-tapahtumaa vietetään seuraavan kerran Vantaan Pyhän Laurin kirkossa perjantaina 20.9.2019.

Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset

Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava osoitteesta esteidentutkinta.fi, seurakunnasta tai keskusrekisteristä (esimerkiksi Vantaan seurakuntien keskusrekisteri) viimeistään perjantaina 13.9.2019. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta.

Huom! Esteettömyystodistuksesta tulee ilmetä, että

  • molemmat kuuluvat kirkkoon
  • ainakin toinen on luterilainen
  • luterilaisilla on rippikoulu suoritettu

Esteettömyystodistuksessa on merkintä rippikoulun käymisestä. Jos se jostain syystä puuttuu, pyydä lisäksi seurakunnasta virkatodistus, jossa rippikoulun käyminen näkyy. Kysy tarkempia tietoja omasta kotiseurakunnasta/keskusrekisteristä.

Ilman voimassa olevaa ja yllä mainituilla tiedoilla varustettua esteettömyystodistusta ei voida vihkiä. Muista ottaa todistus/todistukset mukaan Hääyöhön!

Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, vihkivuorojen jako alkaa Pyhän Laurin kappelilla kello 18.45. Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.

Vieraiden määrällä ei ole rajoitteita ja kirkossa saa olla muiden parien vihkimisen ajan. Tilaisuus on avoin myös vaikkapa heille, jotka haluavat tulla vain kuuntelemaan kirkkoon häämarsseja. Illan ja yön aikana kuullaankin kattaus suosituimmista ja rakastetuimmista häämarsseista.

Etkot

Hääyöhön pääsee valmistautumaan etkoilla Pyhän Laurin kappelissa (Pappilankuja 3).  Etkoilla voi nauttia kakkukahvit, valmistautua ja hurahtaa Hääyön tunnelmaan.