Hääyö

"Mentäiskö naimisiin?" Hääyössä pääsee vaivatta vihille. Vielä ehtii kosia!

Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) yleensä syyskuun kolmantena perjantaina - seuraavan kerran 18.9.2020.

Hääyössä kaikki on tehty sinulle valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta arvokkaasti. Illan aikana paikalla on useita pappeja ja kanttoreita, joten kaikki parit ehditään vihkiä. 

Seuraamme viranomaisten koronaepidemiaa koskevaa ohjeistusta tarkasti. Parit pääsevät vihille, mutta itse Hääyö-tapahtuman järjestelyjä koskevia tietoja päivitetään tälle sivulle tapahtuman lähestyessä. Täarkoituksena on, että vihkiaikojen jako Pyhän Laurin kappelilla (Pappilankuja 3) alkaa klo 18 ja ensimmöiset vihkimiset voivat tällöin käynnistyä klo 19.  Tänä vuonna vihkitiloina toimivat tietenkin huikea keskiaikainen kivikirkkomme, mutta lisäksi parit voivat astella avioliittoon Pyhän Laurin kappelin pienessä salissa, kirkon asehuoneessa tai ulkona, jos sää sen sallii. Avioituville pareille tarjoamme omaa vihkivuoroa odotellessa myös hääkakkua ja kahvia kappelilla.

Perustieto Hääyössä avioliittoon aikoville

Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.

Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset

Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava osoitteesta esteidentutkinta.fi, seurakunnasta tai keskusrekisteristä (esimerkiksi Vantaan seurakuntien keskusrekisteriviimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta.

Huom! Esteettömyystodistuksesta tulee ilmetä, että

  • molemmat kuuluvat kirkkoon
  • ainakin toinen on luterilainen
  • luterilaisilla on rippikoulu suoritettu

Esteettömyystodistuksessa on merkintä rippikoulun käymisestä. Jos se jostain syystä puuttuu, pyydä lisäksi seurakunnasta virkatodistus, jossa rippikoulun käyminen näkyy. Kysy tarkempia tietoja omasta kotiseurakunnasta/keskusrekisteristä.

Ilman voimassa olevaa ja yllä mainituilla tiedoilla varustettua esteettömyystodistusta ei voida vihkiä. Muista ottaa todistus/todistukset mukaan Hääyöhön!

Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan. Jos olet mennyt aiemmin naimisiin maistraatissa, niin Hääyössä on mahdollista saada myös kirkollinen siunaus avioliitollesi. Tällöin hääparin ei välttämättä tarvitse myöskään kuulua kirkkoon.

Jos oma tai läheisesti sairastuminen sotkee suunnitelmasi osallistua Hääyö-tapahtumaan, ota yhteyttä henkilöön pappi Terhi Viljaseen, niin voimme varata teille oman vihkiajan myöhemmäksi ajaksi syksyyn

Onko sinulla kysyttävää Hääyöstä? Ota yhteyttä pappi Terhi Viljaseen terhi.viljanen@evl.fi p. 050 310 6824. 

Haluatko tietoa muista Hääyö-tapahtumista: www.hääyö.fi

Hääyö logo