Sielu auki -podcast - Suoraa puhetta Jumalasta

Miten iltapäivälehdissä kohauttanut tosi-TV-julkkis päätyi kirkkoon töihin? Mikä saa nuoren naisen pysymään vanhoillislestadiolaisuudessa? Sielu auki -podcastissa vantaalaiset kertovat suoraan ja rohkeasti uskostaan.

Viidakon tähtönen uskoo Jeesukseen

Tosi-TV:n Viidakon tähtösenä ja taaperoimettäjänä kohauttanut Katri on aina uskonut Jumalaan. Oman lapsen syntymän myötä usko syveni hengellisyydeksi. Uskovan ja ateistin perheessä Jeesuksesta puhutaan avoimesti ja pilke silmäkulmassa. 

 

Narsistinen Jumala?

Karismaattisen liikkeen manipuloiva uskonnollinen johtohahmo sai Petrin uskomaan narsistiseen ja arvaamattomaan Jumalaan. Sielu auki –podcastissa Petri kertoo matkastaan kohti armollisempaa hengellisyyttä ja rakastavan Jumalan löytämistä.  

 

Miten vanhoillislestadiolainen uskoo?

Vanhoillislestadiolaisuus tunnetaan Suviseuroista ja suurista perheistä. Vanhoillislestadiolainen Johanna seuraa meikkitutoriaaleja, vaikka ei itse meikkaa uskontonsa vuoksi. Sielu auki –podcastissa hän kertoo, mikä saa hänet pysymään herätysliikkeessä, jonka suurin osa ystävistä on jättänyt. 

 

Pyhiinvaellusten suurkuluttaja

Kari on ikuinen etsijä, joka pääsee lähemmäs Jumalaa hiljaisuudessa ja luonnossa. Hän on retriittien ja pyhiinvaellusten suurkuluttaja, joka ohjaa myös muita hiljaisuuden polulle. Kun hiljaisuus on elinehto, löytää sen tarvittaessa lähijunaa odotellessa. 

Tekijä esiin

Olen Kristiina Hyppölä, pappi Vantaalla ja äiti Helsingissä. Pappina saan kuulla ihmisten tarinoita suurissa elämänmuutoksissa. Ajattelen, että jokainen tarina, jonka saan kuulla on lahja. Sielu auki -podcastissa hienoa on se, miten rehellisesti haastateltavat kertovat siitä miten uskovat, kipeistäkin asioista ja ristiriitaisuuksista. Vaikka elämäntilanteet ja tarinat olisivat erilaisia, ihmisyys yhdistää.