Pyhän Laurin kappeli

Helsingin pitäjän kappeli

Pappilankuja 3, 01510 Vantaa

Pyhän Laurin kappeli

Pyhän Laurin kappeli – S:t Lars kapell vihittiin käyttöön elokuussa 2010.

Kappeli on rakennettu ensisijaisesti siunauskappeliksi hautajaisia varten. Sen lisäksi kappeli on muun muassa suosittu konserttipaikka. Siellä voidaan järjestää myös muitakin perhejuhlia kuten kasteita ja häitä.

Siunaustilaisuuksia varten kappeli on varattu torstaista lauantaihin klo 8 - 16. Konsertteja ja muita tilaisuuksia voidaan järjestää muina aikoina.

Lohtua lohduttomuudessa

Pyhän Laurin kappeli kuvaa ihmisen matkaa ajasta iäisyyteen. Kappelin viesti on elämän jatkuminen, lohdun kokeminen lohduttomuudessa.

Rakennuksen suunnittelutyössä on eläydytty erityisesti surevan omaisen asemaan.

Kappelin ovat suunnitelleet arkkitehdit Anu Puustinen ja Ville Hara.

”Kappeli täydentää ja eheyttää Pyhän Laurin kirkon hautausmaan kulttuurihistoriallisesti merkittävää miljöötä”, kuvailee Puustinen.

Puustisen mukaan kappelin käyttöikätavoite on 200 vuotta.

Rakennuksen tulevat työntekijät ovat saaneet antaa oman käytännön asiantuntemuksensa kappelin suunnitteluun. Näin uudet tilat palvelevat seurakuntalaisia entisiä paremmin ja helpottavat työntekijöiden arkea.

Aukioloajat ja tilojen varaukset

 • Kappelin isossa salissa on 100 istumapaikkaa ja pienessä salissa 25. Tuhkanluovutustilassa on 10 istumapaikkaa.
 • Kappeli on varattu siunaustilaisuuksia varten torstaista lauantaihin klo 8 - 16. Muina aikoina voidaan järjestää esimerkiksi konsertteja.
 • Siunausvaraukset oman seurakunnan varauspalvelun kautta.
 • Musiikkitilaisuuksien varaukset: tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist, p. 050 559 4782 ja kanttori Samppa Laakso, p. 050 330 1582

Yhteystiedot

 • Kappelin vahtimestari 09 8306 224
 • Vantaan seurakuntien vaihde 09 830 61

 

Esteettömyys

 • Esteettömät parkkipaikat
 • Induktiosilmukka molemmissa saleissa
 • Sekä pienen että ison salin ulko-ovissa luiskat sisääntulossa, sekä ovien automaattinen aukaisu painikkeella
 • Esteettömät wc:t sekä pienen että ison salin aulassa

Parkkipaikat

 • Pysäköintialue rakennuksen vieressä
Induktiosilmukka
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

ke 7.8. klo 19.00 -20.00

Pappilankuja 3, 01510 Vantaa

BRQ Vantaa Festival: Ääni taivaasta – Barokkia virolaisella kanteleella

Anna-Liisa Eller, virolainen kannel. Agricolan ajoista 1900-luvulle asti suomenkielisessä Raamatussa kielisoittimia kutsuttiin lähes poikkeuksetta kanteleiksi. Instrumentilla on ollut valtava merkitys kulttuurissamme: kanteleen tunsivat kaikki, mutta harpun tai lyyran vain harvat. Illan ohjelmassa Anna-Liisa Eller johdattelee kuulijat renessanssi- ja barokkimusiikin sfääreihin virolaisen kanteleen sävelin. Eksoottinen soitin soveltuu erityisen hyvin vanhaan musiikkiin, kenties sen taivaallisen soinnin tähden. Liput: 28/25/18 €.
to 8.8. klo 21.00 -22.00

Pappilankuja 3, 01510 Vantaa

BRQ Vantaa Festival: Baroque – Ranskalaisen luuttumusiikin helmet

Claire Antonini, barokkiluuttu  Luuttu oli eurooppalaisten monarkkien, kuten Ranskan ”Aurinkokuningas” Ludvig XIV:n, suosiossa 1500- ja 1600-luvuilla. Soittimen ranskalaiset taitajat vaikuttivat luuttuidiomin kehittymiseen ympäri Eurooppaa sekä yhtä lailla kitaran, cembalon ja viola da gamban sointi-ihanteisiin. Claire Antonini tarjoaa yleisölle harvinaisia helmiä ranskalaisen varhaisbarokin ja luuttukoulun ohjelmistosta. Konsertti on tyylin herkkävierisimpiin taitajiin lukeutuvan Antoninin ensikonsertti Suomessa. Liput: 28/25/18€.