Tukea surussa

On hyvä, jos surussa rinnalla on ihminen, jonka kanssa voi jakaa tunteitaan. Seurakunnan työntekijät, erityisesti papit ja diakoniatyöntekijät, voivat olla rinnalla kulkijoita myös surun kohdatessa.

Sururyhmissä voit keskustella muiden läheisensä menettäneiden kanssa kuolemaan ja suruun liittyvistä kokemuksista ja ajatuksista. Sururyhmän toiminta perustuu vertaistukeen ja ryhmäläisten keskinäiseen luottamukseen. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti kuudesta seitsemään kertaan. On todettu, että sururyhmä auttaa parhaiten, jos läheisen menetyksestä on ryhmän alkaessa kulunut jo muutama kuukausi. Kevään sururyhmä kokoontuu 7.4.-12.5.2020

 

Tiedustelut ja ryhmiin ilmoittautumiset: pastori tuula.lapvetelainen@evl.fi p. 050 523 6308.

 

Jos et halua jakaa ajatuksiasi ryhmässä, voit halutessasi varata keskusteluajan kahden kesken diakoniatyöntekijän kanssa.

Tietoa työikäisten leskien vertaistukiryhmistä pääkaupunkiseudulla löydät Nuorten leskien sivuilta.

 

 

Sydän symboloi surua
seurakuntapastori
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Olen Tikkurilan seurakunnan pappi. Opiskelin teologiaa Helsingin yliopistossa ja sitä ennen olen toiminut myös psykiatrisena erikoissairaanhoitajana. Suurimman osan viidestätoista pappisvuodestani olen saanut toimia lapsi-ja perhetyössä. Lukemattomat kohtaamiset erilaisten perheiden ja lasten kanssa ovat olleet merkityksellisiä. Olen kehittänyt seurakunnassamme mm. 5-vuotissynttäreitä, vauvakirkkoja, isä - lapsikerhoa ja ensimmäistä kertaa äidiksi -ryhmää. Tällä hetkellä toimin diakoniapappina, vastuullani mm. seurakunnan surutyö. Siitä voit lukea lisää tästä

Olen kahden aikuisen lapsen äiti. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla liikkuessa ja kesäisin ajelen moottoripyörälläni. Pidän erilaisten ihmisten kohtaamisista - jokainen tarina on mielenkiintoinen.