Vapaaehtoisten pelisäännöt Vantaankosken seurakunnassa

Tavalliset taidot riittävät

Olet tervetullut omana itsenäsi. Tavallisen ihmisen tavalliset taidot riittävät. Vapaaehtoisjoukossamme on kaiken ikäisiä ihmisiä, niin opiskelijoita, työssä käyviä kuin eläkeläisiäkin. Tehtäviäkin on laidasta laitaan, joten jokaiselle löytyy tekemistä. Voit myös tarjota oman ideasi tai erityislahjasi käyttöön. Voimme räätälöidä sinulle tehtävän. 

Olet mukana omien aikataulujesi mukaan

Voit itse päättää, minkä verran haluat olla mukana vapaaehtoisena. Teet hommia kerran vuodessa tai joka viikko tai silloin, kun sinulle sopii. Vapaaehtoistehtävissämme on sekä kertaluontoisia keikkoja että tehtäviä, jotka vaativat pidempää sitoutumista. Tehtäviä voi ottaa lisää, niitä voi vaihtaa, eikä mukana tarvitse olla ikuisesti.

Saat ohjausta tarpeesi mukaan

Työntekijämme antavat tukea ja ohjausta tehtäviin tarpeen mukaan. Vapaaehtoisille järjestetään myös koulutuksia, esimerkiksi ensiaputaidoista tai ihmisen kohtaamisesta. Tapaturmavakuutus on voimassa tehtävien hoidon ajaksi.

Se tunne, kun voit auttaa

Vapaaehtoistoiminnasta ei makseta palkkaa. Sen sijaan saat mielekästä tekemistä ja voit olla tuottamassa iloa niin itsellesi kuin muille. 

Yhdenvertaisesti ja ihmistä kunnioittaen 

Vapaaehtoistoimintamme perustana ovat jokaisen ihmisen ainutkertaisuus Jumalan luomana, yhdenvertaisuus ja yhteisöllisyys. Pidämme heikomman puolta.