Tukea asunnonhakuun 

► Asumisasioiden yleinen puhelininfo yleensä keskiviikkoisin klo 10–11 puh. 050 573 6354  (muulloin käytössä puheposti) Tiedusteluja ja kysymyksiä voi lähettää tekstiviestinä tai WhatsApp viesteinä samaan numeroon. Tämän sivun vasemman palkin linkin Asumiseen apua Vantaalla kautta löytyy apua tarjoavia paikkoja Vantaalla.

Vantaan seurakunnilla ei valitettavasti ole tarjolla Kriisiasuntoja. 

TALOUDELLISET AVUSTUKSET JA TUET Vuokranmaksuun, vuokravelkoihin ja vuokravakuuksiin ja muihin asumisen kuluihin on apua ajoissa aiheellista hakea KELA:sta ja Vantaan kaupungin sosiaalipalveluista, joista saa myös lisätietoa mm. sosiaalisesta luotosta.

TIEDOTE! Asukkaaksi valittavalta asukkaalta vaadittava vuokravakuus (250 €) tulee suorittaa tilisiirtona eli maksusitoumuksia ei voi käyttää. Asukkaaksi valittavalta tarkistetaan myös henkilöllisyys sekä mahdollisesti voimassa oleva oleskelulupa. 

Tilapäisasunnoista ja niiden hakemisesta

Tilapäisasuntojen hakemisesta ja asunnoista yleistietoa alla olevista linkeistä. 

► Infoa tilapäisasunnoista (asuntohakemukset 31.8.2020 asti tilataan tekstiviestinä p. 050-573 6354 joko postiosoitteeseen tai sähköpostiosoitteeseen)

 https://padlet.com/asuvantaalla/asunnot

Yleisimpiä kysymyksiä (joita kysytty)  

https://padlet.com/asuvantaalla/asuntoinfo

HUOM asunnonhakemusten käsittely on kesätauolla 20.7-16.8.2020. 

Erityisdiakonia asumisen tukityössä

► Vantaan seurakuntien asuntotyö eli mitä sillä itseasiassa tarkoitetaan: 

 

Laurinkoti

 

Laurinkoti tarjoaa lyhytaikaista kevyen tuen asumispalvelua vantaalaisille lastensuojelun avopalveluiden lapsiperheille aikuissosiaalityön lapsiperheille sekä mielenterveyskuntoutujille. Maksimi asumisaika Laurinkodissa on kaksi vuotta.
 
Työskentely Laurinkodilla on tavoitteellista ja suunnitelmaan perustuvaa yksilö- ja perhetyötä ja asukkaan tulee sitoutua tarjottuun tukeen.

► Ota yhteyttä lastensuojelun sosiaalityöntekijään, aikuissosiaalityöntekijään tai asumispalveluyksikön sosiaalityöntekijään kaupungin vaihteen kautta p. 09 83 911.