Tukea asunnonhakuun 

TIEDOTE KORONAVIRUS: Yksilö ja ryhmä ja verkostotapaamiset kodeissa sekä muualla sekä muut tapaamiset, jos niitä on sovittu, siirretään tai perutaan. Erityisdiakonian asumisasioihin liittyvät tapahtumat ja niihin osallistumiset sekä toimintojen suunnitteluryhmät ja erilliset ryhmätilaisuudet ja niihin osallistumiset siirretään tai perutaan toistaiseksi. Lisätiedot: 050-5736354 viestit, puheposti (24h), puhelut, WhatsApp.

► Asumisasioihin voi saada tietoa, tukea ja apua. Asumisasioiden yleinen puhelininfo yleensä keskiviikkoisin klo 10–11 puh. 050 573 6354  (muulloin käytössä puheposti) Tiedusteluja ja kysymyksiä voi lähettää tekstiviestinä tai WhatsApp viestinä samaan numeroon. Tämän sivun vasemman palkin linkissä Asumiseen apua Vantaalla on erilaisiin asumiseen liittyviin tilanteisiin paikkoja, joista voi kysyä apua ja tukea, jos asumisasiat eivät tahdo järjestyä. Kriisiasuntoja akuuttiin asumiskriisiin ei valitettavasti ole tarjolla.

TALOUDELLISET AVUSTUKSET JA TUET Vuokranmaksuun, vuokravelkoihin ja vuokravakuuksiin ja muihin asumisen kuluihin on apua ajoissa aiheellista hakea KELA:sta ja Vantaan kaupungin sosiaalipalveluista, joista saa myös lisätietoa mm. sosiaalisesta luotosta.

TIEDOTE! Asukkaaksi valittavalta asukkaalta vaadittava vuokravakuus (250 €) tulee suorittaa tilisiirtona eli maksusitoumuksia ei voi käyttää. Asukkaaksi valittavalta tarkistetaan myös henkilöllisyys sekä mahdollisesti voimassa oleva oleskelulupa. 

Tilapäisasunnoista ja niiden hakemisesta

Tilapäisasuntojen hakemisesta ja asunnoista yleistietoa alla olevista linkeistä. 

► Infoa tilapäisasunnoista ja niiden hakemisesta, jotka voimassa 29.2.2020 asti hakeneille:

 https://padlet.com/asuvantaalla/asunnot

Yleisimpiä kysymyksiä (joita kysytty) tilapäissuntoihin liittyen (voimassa 29.2.2020 hakemuksen jättäneille) 

https://padlet.com/asuvantaalla/asuntoinfo

Tilapäisasuntohakemuksen voi täyttää, kun vapautuva asunto, jota voi asunnon tarpeessa olevat hakea, on tiedossa. Vuokrasopimukset ovat määräaikaisia ja hakijan tulee olla vantaalainen, pienituloinen ja tilapäisasunnon tarpeessa. 1.3.2020 alkaen voidaan vuokrasopimuksia tehdä tietyksi etukäteen sovituksi määräajaksi. Asunnoista (68) on pienyksiöitä 24,5m2-35m2 (56 asuntoa) ja pienkaksioita 36-55 m2 (12 asuntoa).

Erityisdiakonia asumisen tukityössä

► Vantaan seurakuntien asuntotyö eli mitä sillä itseasiassa tarkoitetaan: 

 

Laurinkoti

 

Laurinkoti tarjoaa lyhytaikaista kevyen tuen asumispalvelua vantaalaisille lastensuojelun avopalveluiden lapsiperheille aikuissosiaalityön lapsiperheille sekä mielenterveyskuntoutujille. Maksimi asumisaika Laurinkodissa on kaksi vuotta.
 
Työskentely Laurinkodilla on tavoitteellista ja suunnitelmaan perustuvaa yksilö- ja perhetyötä ja asukkaan tulee sitoutua tarjottuun tukeen.

► Ota yhteyttä lastensuojelun sosiaalityöntekijään, aikuissosiaalityöntekijään tai asumispalveluyksikön sosiaalityöntekijään kaupungin vaihteen kautta p. 09 83 911.