Tukea asunnonhakuun 

► Asumisasioihin voi kysyä erilaista tukea ja apua. Asumisasioiden erityisdiakonian puhelininfo yleensä keskiviikkoisin klo 10–11 puh. 050 573 6354  (muulloin käytössä puheposti, johon voi jättää viestin) Tiedusteluja ja kysymyksiä voi lähettää myös tekstiviestinä samaan numeroon. Tämän sivun vasemman palkin linkissä Asumiseen apua Vantaalla on erilaisiin asumiseen liittyviin tilanteisiin mahdollisia paikkoja, joista voi kysyä apua ja tukea, jos asumisasiat eivät tahdo järjestyä.

TALOUDELLISET AVUSTUKSET JA TUET Vuokranmaksuun, vuokravelkoihin ja vuokravakuuksiin ja muihin asumisen kuluihin on apua ajoissa aiheellista hakea KELA:sta ja Vantaan kaupungin sosiaalipalveluista, joista saa myös lisätietoa mm. sosiaalisesta luotosta.

TIEDOTE! Määräaikaista tilapäisasuntoa hakeville tiedoksi se, että asukkaaksi valitulta vaaditaan vuokravakuus (250 €) tulee suorittaa tilisiirtona eli maksusitoumuksia ei voi käyttää. Asukkaaksi valittavalta tarkistetaan henkilöllisyys sekä mahdollisesti voimassa oleva oleskelulupa. 

Tilapäisasunnoista ja niiden hakemisesta

Tilapäisasuntojen hakemisesta ja asunnoista  yleistietoa alla olevista linkeistä. 

► Infoa tilapäisasunnoista ja niiden hakemisesta:

 https://padlet.com/asuvantaalla/asunnot

Yleisimpiä kysymyksiä (joita kysytty) tilapäissuntoihin liittyen 

https://padlet.com/asuvantaalla/asuntoinfo

Asuntohakemuksen tilapäisasuntoihin voi täyttää  tämän sivuston vasemmalla olevasta valintapalkista kohdasta asuntohakemus tilapäisasuntoihin tai suoraan tästä alla olevasta linkistä. Asukasvalintoja tehdään vasta kun asunto on vapautumassa. Asukasehdokkaiden kanssa haastatteluja ei ole meneillään. Tiedossa oleva tilanne 31.10.2019)

https://lomakkeet.evl.fi/vantaan-seurakunnat/tilapaisasuntohakemus

Erityisdiakonia asumisen tukityössä

► Vantaan seurakuntien asuntotyö eli mitä sillä itseasiassa tarkoitetaan: 

 

Laurinkoti

 

Laurinkoti tarjoaa lyhytaikaista kevyen tuen asumispalvelua vantaalaisille lastensuojelun avopalveluiden lapsiperheille aikuissosiaalityön lapsiperheille sekä mielenterveyskuntoutujille. Maksimi asumisaika Laurinkodissa on kaksi vuotta.
 
Työskentely Laurinkodilla on tavoitteellista ja suunnitelmaan perustuvaa yksilö- ja perhetyötä ja asukkaan tulee sitoutua tarjottuun tukeen.

► Ota yhteyttä lastensuojelun sosiaalityöntekijään, aikuissosiaalityöntekijään tai asumispalveluyksikön sosiaalityöntekijään kaupungin vaihteen kautta p. 09 83 911.