Diakonia - tukea elämään

Elämä solmussa, hanskat hukassa?

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihin monenlaisissa elämäntilanteissa: hengellisissä asioissa, vaikeissa ihmissuhteissa, menetyksen kohdatessa, surussa, taloudellisissa vaikeuksissa tai muissa mieltäsi askarruttavissa asioissa.

Joulunaika 2019

 

Jouluateria

Yhteisöruokailussamme Matalassa Hakunilan kirkolla on jouluateria tarjolla maanantaina 16.12.2019.  

Aterialle myydään lippuja 4€/kpl ja niiden myynti aloitetaan maanantaina 25.11. Hakunilan kirkolla klo 11-12.30.

Lippuja myydään myös Länsimäen kirkon diakoniapäivystyksessä tiistaisin klo 10-12 sekä Hakunilan kirkon diakoniapäivystyksessä torstaisin klo 9-11 sekä Puuroperjantaissa Länsimäen kirkolla perjantaisin klo 11-12. Lippuja myydään 150 kpl ja lippu on samalla vuoronumero ruokailuun, joten säilytä lippusi!

 

Jouluavustukset

Jouluavustusta voivat hakea heikossa taloudellisessa tilanteessa olevat, Hakunilan seurakunnan alueella asuvat. Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti ja diakonisin perustein. Päätöksestä ilmoitetaan tekstiviestillä pe 13.12.2019 mennessä.

Mikäli haluat hakea jouluavustusta, toimi seuraavasti:

Täytä tulostettava avustushakemus huolellisesti ja lisää sen liitteeksi viimeisin toimeentulotukipäätös tai edellisen kuukauden tiliote. Toimita hakemus su 8.12.2019 mennessä Hakunilan kirkon postilaatikkoon (Hakunilantie 48, kirkkoherranviraston ulko-oven vieressä) tai Länsimäen kirkon postilaatikkoon (Kerokuja 9) tai sähköisesti osoitteeseen hakunilan.diakonia@evl.fi.

 

HUOM! Puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.

Hakemuksen löydät tästä.

 

Jos et saa tulostettua hakemusta, voit hakea valmiiksi tulostetun lomakkeen kirkkoherranvirastosta, Hakunilan kirkon eteisestä tai Länsimäen kirkon aulasta.

 

Kun tarvitset apua

Ehkä et ole saanut apua mistään muualta tai et tiedä kenen puoleen kääntyä. Ota rohkeasti yhteyttä. Toimintamme on aina luottamuksellista.

Taloudellinen apu on kriisi- ja kertaluonteista. Mikäli haet taloudellista tukea, ota mukaasi tositteet.

 

 

Yhteys diakoniatyöntekijään:

- sähköposti: hakunilan.diakonia@evl.fi 

- sähköinen ajanvaraus:  https://asiointi.vantaanseurakunnat.fi)

- alla oleviin puhelinnumeroihin voit jättää soittopyynnön milloin vain

 

Avopäivystykset:

-tiistaisin Länsimäen kirkon diakoniatoimisto

klo 10-12, p. 050 573 6313

-torstaisin Hakunilan kirkon diakoniatoimisto

klo 9-11, p. 050 573 6277

 

Voit saada keskusteluapua myös päivystävältä papilta Hakunilan kirkkoherranvirastossa ma-to kello 10-14 osoitteessa Hakunilantie 48, p. 09 830 6500.

 

 

Apua ikäihmisille

Kaipaisitko saattajaa lääkärikäynnille tai seuraa pankkireissulle? Haluaisitko lähteä kävelylle, mutta kävelykaveri puuttuu? Onko seinältä pudonnut taulu odottanut kiinnittäjää tai palohälytin patterin vaihtajaa?

Seurakunnan Keikkapankki auttaa!

Keikkapankin vapaaehtoiset voivat olla satunnaisena apuna niille ikäihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta muuhun apuun tai omaisia, jotka voisivat auttaa. Vapaaehtoiset voivat saattaa lääkäriin, kauppaan tai lähteä vaikka seuraksi kävelylle. Nikkaristi-vapaaehtoiset voivat auttaa pienissä kodin töissä, esim. huonekalujen kasauksessa, lampun vaihdossa tai taulun kiinnityksessä.

Keikkapankin apu on maksutonta. Vapaaehtoiset eivät tee ammattilaista vaativia sähkö- ym. töitä, hoidollisia toimenpiteitä eivätkä siivouksia.
 

poijut
Diakoniatyöntekijä
Hakunilan seurakunta

Virkavapaalla 1.1.2019 - 31.1.2020.

Teen diakoniatyötä Hakunilan seurakunnassa. Jos tarvitset apua, etkä tiedä mistä sen saisit tai kaipaat hankalaan tilanteeseesi kuuntelijaa, niin ota yhteyttä. Mietitään yhdessä, mitä tehdä.

Maanantaisin löydät minut Hakunilan kirkolta. Siellä on Matala - mukava maanantai, hartaus klo 11 ja sen jälkeen ruokailu. Tiistaina on Länsimen kirkolla on diakoniatyön vastaanotto klo 10 -12. Sinne voi tulla  ilman ajanvarausta. Klo 12.30 on hartaus ja kaikille avoimet päiväkahvit. Perjantaisin touhuamme yhdessä vapaaehtoisten kanssa Puuroperjantaissa. Puuro on tarjolla klo 11. Tule mukaan, nykäise hihasta, soita tai laita sähköpostia. Minut tavoittaa työaikana myös WhatsApp'ista.

Johtava diakoniatyöntekijä
Hakunilan seurakunta

Olen diakoniatiimin esimies ja ollut Hakunilassa töissä jo vuosia. Minut tavoittaa parhaiten maanantaisin Hakunilan kirkolta, missä meillä on ilmainen yhteisöruokailu.

Diakoniatyössä on monenlaisia mielekkäitä tehtäviä, jos sinulla on aikaa ja haluat olla avuksi. Voit myös tulla osallistumaan ja vain nauttimaan valmiista hetkistä. Joskus elämässä tarvitsee myös muiden tukea ja kuuntelijaa. Tätäkin varten olemme kirkolla.

Diakoniatyöntekijä
Hakunilan seurakunta

Teen diakoniatyötä Hakunilan seurakunnassa.
Minuun voit ottaa yhteyttä kriiseissä ja elämänongelmissa, jos koet tarvitsevasi kuuntelijaa ja "jäsentelyapua" ajatuksillesi. Keskusteluapu on maksutonta ja tapaamisia on useimmiten 1-5, tilanteesta ja tarpeesta riippuen. Tavoitat minut puhelimella, sähköpostilla tai WhatsAppilla. Ota yhteyttä, yksin ei tarvitse ihan kaikesta koittaa selvitä!
 
Me diakoniatyöntekijät olemme mukana seurakuntamme yhteisöllisissä ruokailuissa ja minut tavoittaakin usein maanantaisin Hakunilan kirkon "Matalasta", toisinaan myös Länsimäen kirkon Puuroperjantaista.

Diakoniatyöntekijä
Hakunilan seurakunta

Työskentelen Hakunilan seurakunnassa diakoniatyöntekijänä. Minut löytää maanantaisin Hakunilan kirkon Matala-mukava maanantaista klo 11-12.30, tiistaisin Länsimäen diakoniapäivystyksestä klo 10-12 sekä perjantaisin Länsimäen kirkon Puuroperjantaista klo 11-12. Vastaan myös Hakunilan keikkapankkipuhelimeen. Muina aikoina tapaan ihmisiä sovitusti kirkoilla. Minuun voit olla yhteydessä elämän erilaisissa kipukohdissa. Etsitään yhdessä ratkaisua niihin. Tavoitat minut puhelimella, sähköpostilla tai WhatsAppilla.

Diakoniatyöntekijä
Hakunilan seurakunta

Olen koulutukseltani sosionomi (YAMK) - diakoni ja olen hankkinut lisäkoulutusta myös talousneuvontaan.

Työssäni minua innostavat erilaisten ihmisten kohtaaminen ja heidän elämäntarinansa, oman itsen haastaminen moninaisten tehtävien parissa sekä hengellisyys.

Työn ulkopuolella minua kiinnostavat lukeminen, musiikki, elokuvat, pelaaminen, valokuvaus ja luontoyhteyden vaaliminen.

Parhaiten saat minuun yhteyden tekstiviestillä, Whatsappin tai sähköpostin kautta. Löydät minut myös Facebookista; diakoni Johanna Lehmusmies -nimellä ja Instagramista; diakonijohanna -nimellä.