Yhteisvastuukeräys 2020

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon ja poliittiseen vakaumukseen katsomatta sekä Suomessa että kehitysmaissa.

Yhteisvastuukeräys 2020 tukee vanhemmuutta

2.2.2020 käynnistyvä, huhtikuun loppuun asti kestävä Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Avun ulkomaan kohteisiin vie perille Kirkon Ulkomaanapu. Lisätietoa keräyskohteista löytyy Yhteisvastuukeräyksen sivuilta www.yhteisvastuu.fi

Tule mukaan lipaskerääjäksi

Tikkurilan seurakunnassa Yhteisvastuu hyväksi järjestetään lipaskeräys viikoilla 6, 7 ja 14. Keräyspaikkoina toimivat Dixi, Kauppakeskus Tikkuri, K-Supermarket Yliveto, K-Market Jokiniemi, Tammiston Citymarket ja alueen Lidlien piha-alueet. Keräysvuorot ovat kestoltaan 1 - 2 tuntia.

Lipaskerääksi voit ilmoittautua puhelimitse tai sähköpostilla Kaisa Aallolle. Ilmoittautumisen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja saat lisätietoa. Voit hakea lippaan Vernissakatu 4:stä vahtimestarilta.

Lipaskeräyksen voit toteuttaa halutessasi omalla työpaikallasi. Lähde mukaan arkienkeliksi. Sinua tarvitaan!

Yhteisvastuutapahtumat Tikkurilan seurakunnassa

Yhteisvastuun avajaisjumalanpalvelus sunnuntaina 2.2. klo 10 Koskikeskuksessa. Messun jälkeen on kakkukahvit ja tietoa Yhteisvastuukeräyksestä. Mahdollisuus ilmoittautua myös lipaskerääjäksi.

Minä Birgitta - kohtauksia erään naisen pyhästä elämästä -tanssiteos sunnuntaina 2.2. klo 17 – 17.45 Pyhän Laurin kirkossa. Avauspäivän konserttina nähdään poikkeuksellisesti tanssiteos, jonka aiheena on Pyhä Birgitta (1303-1373). Hän oli keskiajan Euroopan vaikutusvaltaisimpia naisia. Tämä kahdeksan lapsen äiti omistautui leskeksi jäätyään hengelliselle elämälle, perusti luostarisääntökunnan, joka tunnetaan nykyisin birgittalaissääntökuntana.

Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström esittää sooloteoksen Birgitasta, pyhästä kapinallisesta naisesta sekä hänen pyrkimyksestään itselliseen elämään. Kuka Birgitta on ja entä mitä on pyhyyden tavoittelu? Pyhä Birgitta oli monta: tytär, neito, vaimo, äiti, kuninkaankasvattaja, poliittinen vaikuttaja, leski, mystikko ja lopulta pyhimys.

Tanssiteoksen musiikkina kuullaan rekonstruoitua keskiaikaista musiikkia sekä osia Zbigniew Preisnerin sielunmessusta. Teos yhdistää uutta balettia sekä tanssiteatteria. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Koko perheen laskiaisrieha Ylästön seurakuntatalolla 23.2. klo 10-13 (Lehtikummuntie 2). Ohjelmassa on askartelua, glittertatuointia, arpajaiset, poniratsastusta, vetokoira-ajelua ja seikkailurata. Laskiaisherkkuina rokkaa, grillimakkaraa, vohveleita, kermapullia. Tapahtuman tuotto YV-keräykselle (maksu käteisellä).

Järjestää Tikkurilan srk, Ylästön Martat, Ylästön Urheilijat ja Ylästön Kotiseutuyhdistys.

Lauletaan lapsille tulevaisuus – Pyhän Laurin kuoron yhteisvastuuukeräyskonsertti su 1.3.klo 17 - 18. Pyhän Laurin kuoro esiintyy johtajanaan ja flyygelin takan Terje Kukk, uruissa on Iina Katila. Luvassa on myös yhteislaulua 70-vuotiasta Yhteisvastuukeräystä tukevassa konsertissa.

Vapaa pääsy, ohjelman saa omakseen 10 eurin hintaan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Ohjelmassa on kirkkomusiikin helmiä Bachista nykypäivään. 

Yhteisvastuusydän
diakoniatyöntekijä
Tikkurilan seurakunta
Vernissakatu 4
01300 Vantaa

Viransijainen 31.8.2020 asti