Diakonia – tukea elämään

Onko elämä solmussa tai arjen palapelin palat hukassa? Aivan jokainen voi löytää itsensä tilanteesta, jossa ei tiedä mitä tekisi tai mistä saisi apua.

Diakoniatyöntekijä on koulutettu ammattilainen, jonka kanssa voit jakaa huolesi ja miettiä yhdessä, kuinka jatkaa eteenpäin. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Oli huolesi sitten kuinka suuri tai pieni tahansa - me olemme täällä sinua varten!

 

JOULUAVUSTUS

Taloudellisesti heikossa tilanteessa olevat voivat hakea diakoniatyön jouluavustusta. Jouluavustus haetaan erillisellä lomakkeella, joka palautetaan allekirjoitettuna liitteiden kanssa 11.12. mennessä.  Päätöksestä ilmoitetaan 13.12. mennessä.  Emme voi luvata avustusta kaikille hakijoille, vaan hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti ja diakonisin perustein. Jouluavustukseen vaikuttavat esimerkiksi aiemmin myönnetyt avustukset. Avustusta voivat hakea Tikkurilan seurakunnan alueella asuvat.

Tarkemmat ohjeet löydät hakemuskaavakkeesta, jonka voit tulostaa tästä linkistä . Jos et saa tulostettua hakemusta, voit hakea sen valmiiksi tulostettuna seurakunnan palvelupisteeltä os. Vernissakatu 4. 

 

Huom! Jouluavustus anotaan oheisella kaavakkeella, sen vuoksi ei tarvitse varata aikaa.

 

Muissa asioissa saat meihin yhteyden seuraavasti:

  • Voit varata ajan diakoniatyöntekijälle keskustelua tai asioiden selvittelyä varten tästä linkistä
  • Diakoniapäivystys Tikkurilan alueen asukkaille ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10–11.30, os. Vernissakatu 4, 1. krs 
  • Puhelinpäivystys ja neuvonta maanantaisin ja torstaisin klo 9-10 p. 050 439 9651 
  • Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla: diakonia.tikkurila@evl.fi
  • Jos haluat että otamme sinuun yhteyttä, voit täyttää yhteydenottopyynnön.  

 

Kirkon Palveleva puhelin vastaa iltaisin ja öisin su-to klo 18–01 ja pe-la klo 18–03 p. 0400 22 11 80. www.kirkonkeskusteluapua.fi

 

Miten voit itse auttaa?

Voit antaa aikaa vapaaehtoisena. Auttaminen tuo merkitystä myös omaan elämään.

Lisätietoja: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Päivi Mäkinen p. 050 548 6078, paivi.makinen@evl.fi. Lue lisää Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoistoiminnasta täältä.

 

Palapelin pala
diakonissa
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa
diakoni, verkkokeskustelija
Tikkurilan seurakunta
(09) 830 6258
PL 69
01301 Vantaa

Työskentelen diakoniatyön tiimissä, mutta tehtäviini kuuluvat diakoniatyön lisäksi myös erilaiset nettifoorumit. Työnkuvaani kuuluvat verkkoauttaminen, verkkokeskustelu, someviestintä  sekä diakoniatyössä erityisesti yksinhuoltajaperheet ja keskusteluapu.
Olen luonteeltani helposti lähestyttävä ja lämmin. Uskon auttavan keskustelun voimaan niin kasvokkain kuin myös verkon välityksellä. Pidän erilaisista luovan toiminnan muodoista ja käytän niitä myös asiakaskohtaamisissa tarpeen ja tilanteen mukaan. 

diakoniatyöntekijä
Tikkurilan seurakunta
Vernissakatu 4
01300 Vantaa

Viransijainen 1.8.2019-31.1.2020

verkostotyöntekijä
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Tikkurilan seurakunta
(09) 830 6349
PL 69
01301 Vantaa

Olen diakoni ja tehtäväni on koordinoida seurakuntamme vapaaehtoistyötä. Voit lukea  vapaaehtoistyöstä lisää tästä. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina olen ollut jo 7 vuotta.

Työni Tikkurilan seurakunnassa on moninaista ja mikä hienointa, saan kohdata päivittäin ihania, taitavia vapaaehtoisiamme. Mikäli olet kiinnostunut jostakin valmiista vapaaehtoistyön muodosta tai sinulla on idea aivan jostakin uudesta toiminnasta, niin minuun voi olla yhteydessä sähköpostilla paivi.makinen@evl.fi tai puhelimitse 050 548 6078
 

seurakuntapastori
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Olen Tikkurilan seurakunnan pappi. Opiskelin teologiaa Helsingin yliopistossa ja sitä ennen olen toiminut myös psykiatrisena erikoissairaanhoitajana. Suurimman osan viidestätoista pappisvuodestani olen saanut toimia lapsi-ja perhetyössä. Lukemattomat kohtaamiset erilaisten perheiden ja lasten kanssa ovat olleet merkityksellisiä. Olen kehittänyt seurakunnassamme mm. 5-vuotissynttäreitä, vauvakirkkoja, isä - lapsikerhoa ja ensimmäistä kertaa äidiksi -ryhmää. Tällä hetkellä toimin diakoniapappina, vastuullani mm. seurakunnan surutyö. Siitä voit lukea lisää tästä

Olen kahden aikuisen lapsen äiti. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla liikkuessa ja kesäisin ajelen moottoripyörälläni. Pidän erilaisten ihmisten kohtaamisista - jokainen tarina on mielenkiintoinen.

kappalainen
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Tulin Tikkurilan seurakunnan palvelukseen vuonna 2008. Työalani on diakonia ja projektit. Projektit tarkoittavat erityyppisten kokoavien tapahtumien järjestämistä ja toimia yhteyshenkilönä, kun seurakuntaa kutsutaan yhteistyöhön mihin tahansa tilaisuuteen, tapahtumaan tai projektiin.

Työ on minulle rakasta koko kirjossaan ja olen kiitollinen saadessani toimia tässä ammatissa.
Voimavarani työssä ja koko elämässä ovat usko, toivo, rakkaus ja huumori. Harrastan kuntoliikuntaa muodossa ja toisessa. Rakas ja tärkeä harrastus ovat marjastus ja sienestys. Suurimmat ilon ja onnen hetket olen jakanut lähilasten ja koirien kanssa. Vahva ystäväpiiri on suuri lahja ja merkitsee kohdallani usein myös perhettä.

 

Johtava diakoniatyöntekijä
Tikkurilan seurakunta

Toimin diakoniatiimin esimiehenä ja koordinoin diakoniatyötä Tikkurilan seurakunnassa. Iso osa työtäni on kuitenkin perusdiakoniatyö, jota teen yhdessä muiden diakoniatyöntekijöiden sekä vapaaehtoisten kanssa. Ihmisten tapaaminen ja erilaisissa elämäntilanteissa rinnalla kulkeminen ovat ehdottomasti parasta työssäni. Ole rohkeasti yhteydessä jos haluat keskustella tai jos sinulla on jotain kehittämisehdotuksia diakoniatyölle!