Apua ja tukea arjen haasteisiin

 

Onko elämässäsi asioita, joista et voi keskustella kenenkään kanssa?

Onko arjen palapelin palat hukassa, etkä tiedä mitä pitäisi tehdä?

Diakoniatyöntekijä on koulutettu sosiaali- tai terveysalan ammattilainen, jonka kanssa voit luottamuksellisesti käydä läpi elämäntilannettasi ja miettiä yhdessä ratkaisuja. Tarvittaessa diakonityöntekijä voi ohjata sinut eteenpäin tai auttaa löytämään oikean avun piiriin.

Oli murheesi sitten suuri tai pieni, älä jää yksin - me olemme täällä sinua varten!

 

 

Jouluavustukset

Taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevat, Tikkurilan seurakunnan alueella asuvat voivat anoa diakoniatyöltä jouluavustusta. 

Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti taloudellisin perustein ja etusijalla ovat hakijat, jotka eivät ole saaneet avustusta aiemmin.

Hakemus täytetään ensijaisesti sähköisesti - jos se ei syystä tai toisesta ole mahdollista, voit hakea paperihakemuksen täytettäväksi Tikkurilan seurakunnan palvelupisteeltä arkisin klo 9-18 (os. Vernissakatu 4). Täytä hakemus huolellisesti ja liitä mukaan pyydetyt liitteet, muutoin hakemusta ei voida käsitellä. Hakemuksia otetaan vastaan 15.12. klo 16 saakka, ja päätöksestä ilmoitetaan 18.12. mennessä.

 

Sähköinen jouluavustushakemus 

Huom! Jouluavustuksia ei käsitellä päivystyksissä, eikä sitä varten tarvitse varata aikaa. 

Jos kaipaat keskusteluapua, ota rohkeasti yhteyttä!

  • Puhelinpäivystys ja neuvonta torstaisin klo 10-11 p. 050 439 9651
  • Voit varata ajan puhelinkeskustelua varten tästä linkistä
  • Voit jättää soittopyynnön myös sähköpostilla: diakonia.tikkurila@evl.fi
  • Päivystys ilman ajanvarausta tiistaisin klo 10-11.30 (os. Vernissakatu 4) 

HUOM! Tulethan vain täysin terveenä! Taloudellisissa asioissa ota mukaan tilanteestasi kertovat tositteet.

 

Keskusteluapua meillä ja muualla

  • Jos koronatilanne ahdistaa tai kaipaat muuten keskusteluapua, tavoitat päivystävän papin arkisin ma-pe klo 9-13 numerosta 09 8306 202 
  • Kirkon palveleva puhelin vastaa joka päivä klo 18-24 numerossa 0400 22 11 80
  • Kirkon palveleva chat arkisin ma-pe klo 12-20 www.kirkonkeskusteluapua.fi
  • Mieli ry:n valtakunnallinen kriisipuhelin 09 2525 0111 päivystää 24/7. Lisätietoja www.mieli.fi
  • Mieli ry:n Solmussa chat aikuisille ma ja ke klo 15-19 sekä ti ja to klo 15-17
  • Sekasin chat nuorille ma-pe klo 9-24 sekä la-su 15-24

 

Kaffitreffit 

Torstai 1.10. 8.10. ja 22.10. 2020 klo 11-12  

Vernissakatu 4, seurakuntasali. 

Asutko yksin?  

Olisiko kiva juoda päiväkahvit porukalla? 
Tule Kaffitreffeille kanssamme! 

Rentoa rupattelua ja kenties uusia tuttavuuksia.  

 

Voimme koronan turvaväliohjeistuksen takia ottaa paikalle 10 ilmoittautunutta. 

Ilmoittaudu viimeistään ti 29.9. klo 12.00

 diakoni Toomas Takala puh. 050 347 499 tai sähköpostilla diakonia.tikkurila@evl.fi.  
 
Kaffitreffeille osallistuminen ei vaadi mitään muuta kuin koronaohjeiden muistamista. Paikalle voi tulla vain terveenä! Salissa turvavälit toteutuvat ja tarjoilemme kahvit ja  pienen purtavan pöytään. 
 

Ota yhteyttä

diakonissa
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa
diakoni, verkkokeskustelija
Tikkurilan seurakunta
(09) 830 6258
PL 69
01301 Vantaa

Työskentelen diakoniatyön tiimissä, mutta tehtäviini kuuluvat diakoniatyön lisäksi myös erilaiset nettifoorumit. Työnkuvaani kuuluvat verkkoauttaminen, verkkokeskustelu, someviestintä  sekä diakoniatyössä erityisesti yksinhuoltajaperheet ja keskusteluapu.
Olen luonteeltani helposti lähestyttävä ja lämmin. Uskon auttavan keskustelun voimaan niin kasvokkain kuin myös verkon välityksellä. Pidän erilaisista luovan toiminnan muodoista ja käytän niitä myös asiakaskohtaamisissa tarpeen ja tilanteen mukaan. 

verkostotyöntekijä
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Tikkurilan seurakunta
(09) 830 6349
PL 69
01301 Vantaa

Olen diakoni ja tehtäväni on koordinoida seurakuntamme vapaaehtoistyötä. Voit lukea  vapaaehtoistyöstä lisää tästä. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina olen ollut jo 7 vuotta.

Työni Tikkurilan seurakunnassa on moninaista ja mikä hienointa, saan kohdata päivittäin ihania, taitavia vapaaehtoisiamme. Mikäli olet kiinnostunut jostakin valmiista vapaaehtoistyön muodosta tai sinulla on idea aivan jostakin uudesta toiminnasta, niin minuun voi olla yhteydessä sähköpostilla paivi.makinen@evl.fi tai puhelimitse 050 548 6078
 

kappalainen
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Tulin Tikkurilan seurakunnan palvelukseen vuonna 2008. Työalani on diakonia ja projektit. Projektit tarkoittavat erityyppisten kokoavien tapahtumien järjestämistä ja toimia yhteyshenkilönä, kun seurakuntaa kutsutaan yhteistyöhön mihin tahansa tilaisuuteen, tapahtumaan tai projektiin.

Työ on minulle rakasta koko kirjossaan ja olen kiitollinen saadessani toimia tässä ammatissa.
Voimavarani työssä ja koko elämässä ovat usko, toivo, rakkaus ja huumori. Harrastan kuntoliikuntaa muodossa ja toisessa. Rakas ja tärkeä harrastus ovat marjastus ja sienestys. Suurimmat ilon ja onnen hetket olen jakanut lähilasten ja koirien kanssa. Vahva ystäväpiiri on suuri lahja ja merkitsee kohdallani usein myös perhettä.

 

Johtava diakoniatyöntekijä
Tikkurilan seurakunta

Toimin diakoniatiimin esimiehenä ja koordinoin diakoniatyötä Tikkurilan seurakunnassa. Iso osa työtäni on kuitenkin perusdiakoniatyö, jota teen yhdessä muiden diakoniatyöntekijöiden sekä vapaaehtoisten kanssa. Ihmisten tapaaminen ja erilaisissa elämäntilanteissa rinnalla kulkeminen ovat ehdottomasti parasta työssäni. Ole rohkeasti yhteydessä jos haluat keskustella tai jos sinulla on jotain kehittämisehdotuksia diakoniatyölle!

diakoni
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Tulin Tikkurilan seurakuntaan diakoniatyöntekijän sijaiseksi keväällä 2011. Vakivirassa olen ollut joulukuusta 2016 lähtien. Vastaan seurakuntamme maahanmuuttajatyöstä ja Yhteisvastuukeräyksestä. Muuten työhöni kuuluvat yhteiset diakonian tehtävät. Diakoniatyössä saan kulkea erilaisten ihmisten rinnalla näiden elämäntilanteissa. Jokainen työpaivä tuo jotain uutta tullessaan. Innostun helposti kaiken uuden kehittämisestä. Iloitsen työssäni ihmisten kohtaamisesta ja osaavista työkavereista.
 
Vapaa-ajan harrastuksista tärkein minulle on koirani Onnin kanssa lenkkeily.