Sielun latauspisteet luonnossa

Pyhiinvaellus on fyysinen ja henkinen matka, jonka määränpäänä voi olla tuntematon kaukomaa kuin lähimetsä tai -puisto. Käydessään pyhiinvaellusmatkalle ihminen altistaa itsensä sellaisille kysymyksille ja ajatuksille, jotka voivat muuten hukkua arjen tuoksinaan.

Tältä sivulta löydät Vantaan seurakuntien hengelliset luonto- ja kaupunkireitit. Reitit toimivat Citynomadi-sovelluksella.

 Latauslinkit:

Apple Store

Google Play

 

Citynomadin käyttö

Lataa Citynomadi-sovellus Google Play’n tai App Storen kautta. Sovellus löytyy Nomadi-nimellä.
Etsi haluamasi reitti hakusanoilla. Esimerkiksi ”Hakunila”, ”luontopyhiinvaellus”. Tarkistathan ennen vaellukselle lähtemistäsi reitin kuvauksesta, että kyseinen luontopyhiinvaellus on sinulle soveltuva
Kulje reitin alkupisteelle ja astu pyhiinvaellukselle seuraamalla Citynomadin karttapalvelua
Reitin varrella on kohteita, joiden luona sovellus lähettää ilmoituksen. Kohteeseen on liitetty hengellistä luettavaa tai kuultavaa sekä pohdittavaa matkan varrelle.

 

Vantaan luontopyhiinvaellusreitit

 

 

 

Vantaan vanha kirkkotie tarjoaa historiaa,
luonnonrauhaa ja kaupunkimaisemia

Vantan vanha kirkkotie kulkee Espoon ja Vantaan rajalta Linnaisten peltoaukeilta aina keskiaikaiselle Pyhän Laurin kirkolle. Reitti seurailee historiallista Kuninkaantietä. Kulkija löytää reitiltä tätä päivää ja keskiaikaa, kartanoa ja kerrostaloa, kauppakeskittymiä ja luonnonrauhaa.

Kirkkotien varrella on seitsemän pysähdyspistettä, jotka antavat kulkijalle pohdittavaa. Matkaa tehdään sekä eteenpäin että omaan sisimpään. Reitin pysähdyspisteet löytyvät Google Maps- sovelluksen kautta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä  Kun olet aloittamassa reitin kulkemisen, tule näille sivuille ja klikkaa karttasovelus auki kartan oikeassa kulmassa olevasta neliöstä.

  • Teema:  Vantaan vanha kirkkotie kulkee puolen kaupungin halki, mutta sillä voi kokea lähes koko kaupungin. Syvyyttä kulkemiseen tuovat pysähdyspisteiden meditaatiotekstit. 
     
  • Pituus: reitin pituus on 16 km.
     
  • Saavutettavuus: reitin voi kulkea jalan tai pyörällä. Suurimman osan matkaa voi käyttää kevyen liikenteen väylää.