Lasten ja nuorten kanssa

Varhaisnuorten tai nuorten kerhon ohjaaja

Kerhonohjaajaksi voi tulla, kun on käynyt rippikoulun, kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja on kiinnostunut lasten ja nuorten kanssa toimimisesta.

Tehtävä kasvattaa vastuullisuuteen ja omatoimisuuteen. Seurakunnan varhaisnuorisotyöntekijät ovat toki kerhonohjaajien apuna ja tukena.

Ohjaajaksi haluavat suorittavat kerhonohjaajan peruskurssin, joka alkaa elokuussa.

Ohjaajalta kuluu kerhon pitämiseen noin 1–2 tuntia viikossa ja lisäksi valmisteluun kuluva aika sekä kerhonohjaajien kuukausikokoukset.

Kerhon teemana voi olla oikeastaan mikä vaan, ja voit itse tehdä ehdotuksen. Suosittuja ovat esimerkiksi kokkikerhot ja askartelukerhot. Erityisesti ohjaajia kaivattaisiin pitämään reipasta meininkiä pojille ja miksei tytöillekin.

Katso tästä esimerkkejä kerhotarjonnasta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippikoulujen isoset

Isoset ovat rippikoululaisten pienryhmien ohjaajia. Heidän tehtävänään on innostaa rippikoululaisia ja antaa heille tukea ja turvaa. Rippikoulun käyneet ovat tervetulleita syksyisin alkavaan isoskoulutukseen.

Isoskoulutus antaa mahdollisuuden päästä isoseksi talven ja kesän rippikoululeireille ja päiväripareille. Lisäksi se tarjoaa monenlaisia välineitä ihmissuhdetaidoista ryhmänohjaukseen ja kristittynä kasvamisen miettimistä omien vahvuuksien löytämiseen.

Isoskoulutus muodostuu koulutusilloista, leireistä ja tapahtumista sekä osallistumisesta muuhun nuorten toimintaan.

Kerhojen ohjaaminen

Nuorisotyönohjaaja
Vantaankosken seurakunta

Tavoitettavissa myös What'sAppissa.

Moi!

Nimeni on Jonna ja olen nuorisotyönohjaaja. Teen pääsääntöisesti töitä alakouluikäisten parissa, liittyen muun muassa harrastekerhoihin ja kouluyhteistyöhön. Minua näkee usein myös nuortenilloissa ja rippikouluissa.

Rippikoulujen isoset

Pappi, rippikoulutyö
Vantaankosken seurakunta

Olen Margit Helin, Vantaankosken rippikoulutyön pastori. Nuorten keskuudessa olen saanut lempinimen Rippimamma, pidän tätä lempinimeä suuresti arvossa.

Minut on vihitty papiksi vuonna 2012 ja Vantaankoskella olen työskennellyt vuodesta 2014. Pidän valtavasti työstäni, minulla on ilo työskennellä monenlaisten ihmisten kanssa. Työhöni kuuluu erilaiset toimitukset, messut ja hartaudet, mutta erityisesti seurakuntamme rippikoulujen järjestäminen, kehittäminen ja ripareiden pitäminen. Nautin kovasti työstä nuorten parissa, siinä oppii aina jotain uutta!