Kuvassa pariskunta istuu sohvalla. Teksti: Perheneuvonta. Kun haluat jutella parisuhteestasi.

Perheneuvonta - Ammatillista apua parisuhteen ongelmissa ja elämän kriisitilanteissa


Vantaan seurakuntien perheneuvontaan voit tulla yksin, yhdessä puolison kanssa tai perheenä. Perheasiain neuvottelukeskuksen palvelut ovat luottamuksellisia ja ne ovat tarkoitettu vantaalaisille. Usein keskustelu ulkopuolisen, luotettavan ja ammattitaitoisen ihmisen kanssa auttaa eteenpäin. Työntekijät ovat alan erityiskoulutuksen saaneita. Kaikki keskustelut ovat palvelun käyttäjille maksuttomia. Olet tervetullut, vaikka et olisi kirkon jäsen.

Perheneuvonnassa:

•    autetaan parisuhteen ongelmissa
•    tuetaan toimivaa vuorovaikutusta perheessä
•    tuetaan äkillisissä kriiseissä
•    annetaan työnohjausta, koulutusta ja konsultaatiota
•    tehdään ennaltaehkäisevää työtä
•    sovittelua erotilanteessa tehdään ostopalvelusopimuksella vantaalaisille ja keravalaisille. Voit hakeutua perheasioiden sovitteluun ottamalla yhteyttä lapsiperheiden neuvontaan ja ohjaukseen p.09-4191 5200 valitsemalla linjan 2.

Ajanvaraus vastaanotolle

Voit tiedustella vastaanottoaikaa päivystäjältämme alla olevasta päivystäjän numerosta. Voitte yhdessä arvioida, onko perheneuvonnasta apua tilanteessasi ja arvioida tarpeitasi. Päivystysaikojen ulkopuolella yhteyden saat alla olevalla verkkolomakkeella. Sinuun ollaan yhteydessä s-postitse tai puhelimitse 5 arkipäivän kuluessa. Valitse jo yhteyttä ottaessasi, mistä toimipisteestä toivot aikaa vai käykö kumpi vaan toimipisteistä vai tarvitsetko Teams -tai puhelinajan.

Puhelinajanvaraus to klo 8-12 puh. 09 830 6799 ; ongelmia yhteydenottolomakkeella 11.3.-31.3. Jos otit tuona ajankohtana yhteyttä verkkolomakkeella, soittaisitko ajanvarausnumeroomme päivystyaikana, jotta varmistamme pääsynne jonoon! Hyvää pääsiäistä! Päivystys to 13.4. klo 8-12.

 

Perheneuvonnan yhteydenottolomakeLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Family Counseling in English

E-mail; mark.pn.saba@evl.fi

Familjrådgivning på svenska

E-mail; anu.paavola@evl.fi

Saisitko apua kertaluonteisesta perheneuvonnasta?

Voit varata kertaluonteisen ajan Vantaan perheneuvontaan ajanvarauslinkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tapaamisessa perheneuvojan kanssa on mahdollista jäsentää omaa elämäntilannetta ja pohtia, miten omaa henkistä hyvinvointia voisi edistää. Voit käyttää ajan yksin, puolison tai perheen kanssa – juuri sillä kokoonpanolla, mikä sillä hetkellä tuntuu tarpeelliselta.‍ Palvelua etävastaanottona sekä lähivastaanottona. Valitse nettiajanvarauksesta toimipiste.

Kertaluonteista terapiaa etäterapiana (Teams) saat myös venäjän kielellä. Lue lisää venäjänkielisiltä sivuiltamme ja varaa aika.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Разовый сеанс терапии удаленно (через Teams) теперь также на русском языке. Запись через ссылкуLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Toimipisteet

Tikkurilan toimipiste

​​​Asematie 12a (2.krs odotustila)
PL 56, 01301 Vantaa

Myyrmäen toimipiste
Pudasrinne 4 H 97 (sisäpihalla summeri), 01600 Vantaa

Suomalainen eroseminaari 9.2. - 27.4.2023 torstaisin klo 16.30 - 19.30 (ryhmä on täynnä, tiedotamme seuraavan ryhmän alkamisesta kevään aikana)

Mikä on suomalainen eroseminaari?

Menetelmä, jossa vertaisryhmässä käsitellään eroon liittyviä aiheita mm.:

- Ero oppimisprosessina

- Eroon vievä tie: minä parisuhteessa

- Pettymyksen tuoma suuttumus ja viha sekä sen purkaminen

- Eroon liittyvä suru

- Itsetunto ja itsetuntemus

- Jatkuva muutos parisuhteessa; kasvu ja identiteettikriisit

- Avoimuus ja sen puute; uskottomuus

- Yksinäisyys, yksin oleminen ja uudet parisuhteet, uusperhe

- Rakkaus, oma tapani rakastaa, tarvitsevuuteni määrä ja sen vaikutus parisuhteisiini.

- Seksuaalisuus parisuhteessa ja eron jälkeen

- Lapsen näkökulma ja vanhemmuus erossa

 

Eron käsittely auttaa eroprosessissa ja antaa aikuiselle valmiuksia tukea lastan ero aiheuttamissa tunteissa. 

Voit tutustua lisää suomalaiseen eroseminaariin menetelmänä suomalaineneroseminaari

Seminaarin hinta on 70 e. Illan aikana on iltapalatauko. Talo tarjoaa kahvia, teetä ja vettä sekä pienen iltapalan. Seminaarin ohjaavat perheneuvojat. Ryhmä on tarkoitettu vantaalaisille. 

Tiedustelut ja haku ryhmään:  outi.wenell@evl.fi 

Katso lisää parisuhdevinkkejä videoina.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Saisitko apua omavalmennuksella?

Huhtikuussa avaamme nettikurssin PariTunnetta PaTu tämän sivuston kautta omavalmennuksen avuksi. Kurssi sopii parisuhteen tunneyhteyden vahvistamiseksi. Kurssilla on video-osioita sekä paritehtäviä, joita voi katsella ja tehdä omaan tahtiin kotona.

Kesäkuussa ilmestyy parisuhdeteemaiset piirrosvideot Suhteellista.fi -sivustollemme ja syksyllä avataan verkkokurssi, joka sopii nuorille aikuisille, ensimmäistä lastaan odottaville, seurusteleville pareille ja perheiden ja parien kanssa työskenteleville. Kurssilla puhutaan tunteista, tarpeista, turvallisuudesta. Tunneturvallisuudesta.

Luottamuksellisuus

Perheneuvonnan asiakkaiden henkilötiedot ovat luottamuksellisia, ja niitä käsitellään tietoturvasäädösten mukaisesti. Tietoja ei luovuteta eteenpäin ja ne tuhotaan asiakassuhteen päätyttyä. Voit lukea tietosuojaselosteen ja tutustua henkilötietolomakkeeseen.

Ota yhteyttä

Johtava perheneuvoja
Seurakuntatyön erityispalvelut
Asematie 12 a
01300 Vantaa