Lähetys ja kansainvälinen vastuu

-Kirkon perustehtävä-


Kirkolle on keskeistä sanoma kaikki rajat ylittävästä Jumalan armosta ja rakkaudesta.

Kirkko on olemassa todistaakseen tästä. Vastuu lähimmäisestä ulottuu myös kotimaan rajojen ulkopuolelle. Kansainvälinen vastuu tarkoittaa ympäri maailmaa ulottuvaa kansainvälistä diakoniaa, lähetystyötä sekä ystävyysseurakuntatyötä.

 

Koronapandemian vuoksi ryhmätoiminta ja yleisötilaiuudet on jouduttu perumaan.

 

Kansainvälinen diakonia

on kirkkojen ja kristillisten järjestöjen tekemää kansainvälistä avustustoimintaa. Se on kaukaisen lähimmäisen kokonaisvaltaista auttamista ja Jumalan rakkauden välittämistä lähellä ja kaukana. Tähän kuuluvat humanitaarinen apu, kehitysyhteistyö, rauhan- ja sovinnontyö sekä ihmisoikeuksien puolustaminen. Kansainvälinen diakonia toimii kaikkein köyhimpien ja heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi uskonnosta, poliittisesta vakaumuksesta, kansalaisuudesta tai etnisestä ryhmästä riippumatta.

 

 

Lähetystyö

on kristinuskon hyvän sanoman levittämistä sanoin ja teoin lähimmäisille kaikkialla maailmassa. Lähetystyö on koko seurakunnan ydintehtävä.

Saamme ammentaa voimaa elämäämme ilosanoman lähteestä. Tätä ilosanomaa meidät on kutsuttu jakamaan myös ympärillemme.

 

 

 

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni"

 

 

Lähetyskenttämme on koko maailma.

Lähetystyö perustuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn: (Matt. 28:18–20) ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”

Lähetystyö maailmalla on mm. hädänalaisen auttamista, evankeliumin julistamista sekä epäkohtiin puuttumista ja niihin vaikuttamista. Lähetystyötä tehdään kirkon seitsemän lähetysjärjestön kautta yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja avustusjärjestöjen kanssa.

 

Sinua tarvitaan! Tule mukaan toimintaamme.

 

Tarvitsemme myös lähettäjiä, jotka mahdollistavat työn lähetyskentillä.

Jokainen seurakuntalainen voi osallistua lähetystyöhön omilla lahjoillaan ja löytää oman paikkansa ja tehtävänsä lähetystyöstä. Lähetystyötä voit tukea lahjoittamalla, rukoilemalla ja tulemalla mukaan lähetyspiireihin, myyjäisiin ja tapahtumiin.

 

Tutustu lähetystyön toimintaan Osallistu-sivulla.

 

Tervetuloa joukoomme, odotamme mukaan juuri sinua!

 

maailmankartta

Kuva Salla Matilainen

YouTube-video

 

Kuva: Ritva Niemi

Lähetyksen tulevia tapahtumia

 

Messu ja lähetysjuhla

su 25.10. klo 10 Tikkurilan Koskikeskuksessa (Vernissakatu 4). Messun jälkeen lähetysjuhla ja kirkkokahvit. Vierailijana Mongolian nimikkolähettimme Mika Laiho Lähetysyhdistys Kylväjästä.

 

Lähetyksen päiväpiiri  (Korona tilanteen vuoksi toistaiseksi PERUTTU) 

joka toinen tiistai (parittomat viikot) klo 13–14.30 ajalla 15.9.–8.12.   Tikkurilan Koskikeskuksessa.Sanaa, keskustelua ja rukousta.   

   

Raamattua ja lähetysasiaa teekupin äärellä   

kaikenikäisille joka toinen (parittoman viikon) torstai 10.9.–19.11. klo 18 Kartanonkosken kerhohuoneessa. Raamattua, rukousta, yhdessäoloa ja asiaa Kansanlähetyksen ulkomaantyöstä. Tarjolla kahvia ja teetä.   Lapset tervetulleita mukaan.   

   

Israel-piiri   

maanantaisin 7.9., 5.10., ja 2.11.  klo 18.30, Tikkurilan Koskikeskuksessa.  Ajankohtaisia asioita Israelista, sanaa, rukousta ja yhteislaulua.   

   

Kylväjän raamattupiiri   

Ryhmä on peruttu syyskaudelta 2020.  

   

Sansan medialähetyspiiri (PERUTTU korona tilanteesta johtuen)

Joka kuukauden kolmas maanantai 21.9. alkaen aina joulukuuhun saakka, klo 18.00  Tikkurilan Koskikeskusessa.   Raamattu-, rukous- ja keskustelupiiri kaikille, joita kiinnostaa maailmanlaajuinen median välityksellä tehtävä lähetystyö.   

   

Sukkelat sukankutojat (PERUTTU korona tilanteesta johtuen)

Neulotaan yhdessä sukkia diakoniatyön ja Kirkon Ulkomaanavun katastrofityön hyväksi. Ryhmä kokoontuu 15.9.–8.12. joka toinen tiistai klo 10–12 Tikkurilan Koskikeskuksessa. Voit myös neuloa kotona, ja tuoda neulomuksesi tapaamiseen. Seurakunta tarjoaa langat.  

  

Lähetysseuran Global Action: ympäristötietoinen ryhmätoiminta starttaa Tikkurilassa! (PERUTTU korona tilanteesta johtuen)

Kokoontumiset 17.9. alkaen joka toinen torstai (parilliset viikot) klo 18-20. Tikkurilan Koskikeskuksessa. 

Haluatko mukaan suunnittelemaan uutta ympäristötietoista toimintaa? Sykkiikö sydänmesi luonnolle, lähimmäisenrakkaudelle ja ympäristötietoisuudelle? Ovatko kaupunkiviljely ja muu yhteisöllinen toiminta se sinun juttusi? Haluatko olla mukana esimerkiksi ravintolapäivien tai muiden tapahtumien ideoinnissa? Lähetystyö on kansainvälistä, mutta globaalivastuu ja yhteisöllisyys lähtee läheltä kantaakseen kauas! Tule mukaan suunnittelemaan, toteuttamaan ja ideoimaan ryhmää.  

 

Kirkon Ulkomaanavun Nopean toiminnan joukot (tauolla Korona tilanteesta johtuen)

Tikkurilan seurakunta kerää reserviä Nopean toiminnan joukoista katastrofin sattuessa! Ole mukana auttamassa sillon kun hätä on suurin.  

Lähde lipaskerääjäksi! 

Myös kotimaassa voi toimia auttaakseen katastrofien uhreja ja hädässä olevia. 

Liity reserviin ja ole katastrofin tapahtuessa valmis lähtemään kaduille lipaskerääjänä. 

Katastrofin sattuessa seurakunnat kutsuvat lipaskerääjät kokoon ja perehdyttävät heidät ennen kadulle lähettämistä.  Mitä useampi lipaskerääjä on valmiudessa auttamaan, sitä suurempaa joukkoa hädässä olevia Kirkon Ulkomaanapu pystyy auttamaan. 

Kenelle toiminta sopii? 

  • Sinulle, joka haluat antaa aikasi hyvään tarkoitukseen silloin, kun avun tarve on kiireellisin ja suurin. 

  • Sinulle, joka et voi sitoutua säännölliseen vapaaehtoistoimintaan, mutta haluat olla mukana, jos aikataulut sopivat. 

Ilmoittautumiset: Lähetystyön ja kansanvälisen työn sihteeri Sonja Orupabo p. 050 414 7234 sonja.orupabo@evl.fi

 

 

 

Yhteinen todistus

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus

 

Ota yhteyttä

Lähetystyön- ja kansainvälisen työn sihteeri
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa