Myyrmäen kirkko (suljettu)

Uomatie 1 , 01600 Vantaa
050 409 0497 (vahtimestari)

Myyrmäen kirkon sisäkuva.

In English

Myyrmäen kirkko on suljettu peruskorjauksen vuoksi.

Vuonna 1984 valmistunutta Myyrmäen kirkkoa on kutsuttu Valon kirkoksi. Kirkkosalin ikkunoista tuleva valo luo saliin erilaisen tunnelman jokaiseen vuorokaudenaikaan.

Kirkko on muun muassa japanilaisturistien ja arkkitehtuurista kiinnostuneiden matkailijoiden suosiossa. Kirkko on palkitun arkkitehti, akateemikko Juha Leiviskän suunnittelema.

Kirkon tilat on tarkoitettu seurakuntalaisten käyttöön. Seurakuntien jäsenet voivat varata niitä kirkollisiin toimituksiin, joita ovat kaste, häät ja hautajaiset. Niihin liittyvistä kahvitilaisuuksista perimme pienen korvauksen.

Myös muita juhlia kuten konfirmaatio- ja ylioppilasjuhlia sekä merkkipäiviä voidaan tilavuokraa vastaan viettää Myyrmäen kirkolla.

Myyrmäen kirkko sijaitsee aivan Louhelan juna-aseman vieressä.

Myyrmäen kirkon panoraamakuvat

Kirkko Linkki avautuu uudessa välilehdessäSeurakuntasalitLinkki avautuu uudessa välilehdessäSt MartininLinkki avautuu uudessa välilehdessä kappeli

Tilan käyttö

Myyrmäen kirkossa on useampia tiloja, joita voidaan vuokrata eri kokoisiin tilaisuuksiin. Kirkkosalin mahtuu 450 henkeä, seurakuntasalien kanssa 700 henkeä. St. Martinin kappelissa on paikat 40 henkilölle. Iso ja pieni seurakuntasali soveltuvat hyvin juhlatilaisuuksien järjestämiseen. Kirkossa on ammattilaistasoinen keittiö sekä erillinen pienempi keittiötila. Lisäksi kirkon alakerrassa sijaitsevat nuorisotila ja monitoimitila soveltuvat pienempien juhlatilaisuuksien järjestämiseen tai kokoustiloiksi.

Tilavaraukset

Tilavaraukset  Vantaan seurakuntien tilavarauspalvelusta, p. 09 8306 333, ma-pe klo 9–15 (kesällä klo 9-14)

tilavaraukset.vantaankoski@evl.fi

Vahtimestarien kanssa voi sopia tilojen esittelystä, p. 050 409 0497.

Musiikkitilaisuuksien ja konserttien varaukset: kanttori Iisakki Seppä, p. 044 422 0407, iisakki.seppa(at)evl.fi

Huom. Myyrmäen kirkko on suljettuna peruskorjauksen vuoksi 4.3.2019 alkaen.

Myyrmäen kirkko juhlatilana

Käytettävissä olevat tilat:
 • Kirkkosali 450 henkeä, seurakuntasalien kanssa 700 henkeä, urut ja flyygeli
 • St. Martinin kappeli 40 henkeä, piano & pienet urut
 • Iso seurakuntasali 30–80 henkeä, piano
 • Pieni seurakuntasali 30 henkeä
 • Molemmat seurakuntasalit yhdistettynä 120 henkeä
 • Takkahuone max 30 henkeä
 • Nuorisotila 20–50 henkeä, oma sisäänkäynti ja pienoiskeittiö, videotykki, piano
 • Café / MonitoimitilaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, 30 henkeä, oma sisäänkäynti suoraan parkkipaikalta, pienoiskeittiö, kahvilahenkinen sisustus, videotykki, blu ray -soitin, sähköpiano
 • Myös muita pienempiä kerhohuoneita, joiden käytöstä voi kysyä tilavarauspalvelusta
 • Iso ja pieni keittiö ovat varattavissa niin pitopalvelujen kuin yksityiseenkin käyttöön. Tilavuokra sisältää ruokailu- ja tarjoiluastiat, termoskannut sekä pöytäliinat.. Tiskaamisesta ja jälkien korjaamisesta vastaa käyttäjä.

 

Varusteet

Isossa seurakuntasalissa on 18 pöytää, iso noutopöytä ja piano. Pienessä seurakuntasalissa 6 pöytää ja noutopöytä. Molempiin saleihin on mahdollista saada kannettava tietokone, videotykki ja valkokangas.

Kirkossa on seuraavat soittimet: Kirkkosali: urut, flyygeli; Iso seurakuntasali: piano; St. Martinin kappeli: piano, pienet urut; Nuorisotila: piano; lisäksi kosketinsoittimet/keyboard; Monitoimitila: keyboard

Keittiö

Kirkon yläkerrassa on käytössä kaksi keittiötä. Molemmissa keittiöissä on kahvinkeitin, liesi, uuni, mikroaaltouuni, jääkaappi ja astianpesukone. Käytettävissä on Arabian valkoinen kahvi- ja ruoka-astiasto 200 hengelle sekä valkoiset juhlapöytäliinat. Maljakoita ja kynttilänjalkoja on myös lainattavissa. Lapsille on varattu neljä syöttötuolia.

Alakerran Caféssa ja nuorisotilassa on kummassakin oma keittiö.

Maksut

Vantaan seurakuntien jäsenille kirkollisten toimitusten yhteydessä keittiön käytöstä peritään 80 €. Muut tilaisuudet: katso tilavuokrat

Myyrmäen kirkon tilavuokratLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Parkkipaikat

Kirkon omalla parkkipaikalla on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa. Kirkon ja junaradan välissä sijaitsevalle parkkipaikalle pääsee sekä Uomatieltä että Patotieltä.

Esteettömyys

Kirkkosalia lähinnä sijaitseva esteetön wc-tila on mitoitukseltaan ahdas, tilavammat esteettömät wc:t alakerrassa nuorisotilan ja monitoimitilan yhteydessä (esteetön kulku vain ulkokautta). 

Kulkureitillä pääsisäänkäynnille pituuskaltevuus 8-9 %. Alttarin edustalle esteetön pääsy.

Induktiosilmukka kirkkosalissa.

Hääpareille tiedoksi

 • Alttarille kertyy kuljettavaa matkaa 18 metriä
 • Kätevä morsiushuone käytössä
 • Kirkosta löytyy vihkiryijy, joka on luonnonvalkoinen villaryijy. Sen vaaleansiniset viivat symboloivat elämänpolkua.

Myyrmäen kirkon uruissa on 36 äänikertaa, tällä yhdistelmällä urkuri voi saada aikaan lukemattomia erilaisia sointivärejä. Soittimen yhtenäisyys ilmenee myös monipuolisuutena: sillä voi hyvin soittaa monien eri tyylikausien musiikkia.

"Kirkossa soi parhaiten marsseina barokkimusiikki, koska kirkossa on barokkiurut. Esimerkiksi Bachin preludit."

- Sinikka Honkanen, kanttori

 

 

Induktiosilmukka
Inva-WC
Kahvila
Lastenhoitohuone
Pysäköinti
wc
Wi-Fi
Esteetön kulku

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Kivistön kirkko

Seutulan kappeli