Uutislistaukseen

Myyrmäen kirkko lähestyy harjakorkeutta 

Myyrmäen kirkon odotettu peruskorjaus on edennyt hyvin ja lähestyy yhtä taitekohtaansa. Kirkon harjannostajaiset vietetään 17.1.2024.

Myyrmäen kirkko talvi-iltana, taustalla junarata, kirkon vieressä valaistu puu

- Harjannostajaiset ovat aina tärkeä tilaisuus työmaan väelle. Se kertoo, että työ on tullut käännekohtaan. Rakentaminen on ”harjakorkeudessaan”, mikä korjauskohteissa tarkoittaa sitä, että voimme keskittyä uuden tekemiseen, kuvaa peruskorjauksen vastaava työnjohtaja Mika Mensalo NCC:ltä. 

Syksyn merkittävä urakka on ollut länsiseinässä olevan alttariulokkeen korjaaminen. Se on käytännössä purettu kokonaan ja nyt rakennetaan uudelleen, koska kosteusvauriot olivat niin mittavat. 

Tontin isotöinen salaoja- ja hulevesijärjestelmien uusiminen on valmis eteläpäädyssä. Kirkon sisätiloissa valmistuu koko ajan myös sisäpintoja. Sisustus- ja kalustesuunnittelu sekä -hankinnat ovat työn alla. 

- Seurakunnassa olemme tosi iloisia, että korjaustyö on edennyt hyvin ja odotamme innolla Myyrmäen kirkolle paluuta, sanoo Vantaankosken kirkkoherra Hans Tuominen

Myyrmäen kirkon peruskorjaustyömaa käynnistyi keväällä 2023. Toiminnan kirkossa on tarkoitus alkaa syksyllä 2024. Kirkko on ollut suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi vuodesta 2019.  

 

Kuva: Katriina Harviainen
 

14.12.2023 13.21