Korson kirkon soittimet

Kirkkosalin urut ja cembalo

Kirkon rakentamisen aikana oli esitetty, että Korson kirkossa olisi voitu toimittaa jumalanpalvelukset ja toimitukset pysyvästi urkuharmoonilla. Korsolaiset halusivat kuitenkin määrätietoisesti saada urut. Hanke toteutuikin siten, että vuonna 1967 kirkkoon sijoitettiin Kangasalan urkutehtaan 20-äänikertaiset urut. Nyt kirkko saattoi soida kuten kirkon kuuluukin!

Syyskuussa vuonna 2000 järjestettiin viimeinen jumalanpalvelus ennen kirkon kunnostuksen alkua ja samana päivänä toteutettiin viimeinen vanhoilla uruilla soitettu konsertti. Urut myytiin Luvian seurakunnalle, jossa ne pääsivät jatkamaan palvelustaan. Uudet urut saatiin kirkkoon vuoden kuluttua uuden kirkkotilan vihkimisestä. Ne soivat ensimmäisen kerran adventtina 2002.

Urut sijoitettiin entiselle alttarikorokkeelle, kun aikaisemmat olivat olleet urkuparvella. Urut valmisti Sotkamon Urkurakentajat ja ne edustavat varhaista alankomaalaista tyyliä. Niissä on 18 äänikertaa ja 952 erilaista pilliä.

Korson kirkko on akustiikaltaan erinomainen. Siellä on äänitetty useampia levyjä ja radion aamuhartausmusiikkia.

Kamarimusiikkiin hyvin soveltuvana tilana Korsoon hankittiin oma cembalo. Cembalon ovat Suomessa suunnitelleet ja rakentaneet Arno Pelto ja Jonte Knif. Cembalossa on kaksi sormiota sekä 8´, 8´ ja 4´äänikerrat. Soitinta käytetään soolo- ja säestysoittimena säännöllisesti.