Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa sisältöä ja iloa elämään. Voit tulla mukaan auttamisen halusta, itseäsi kehittämään tai vaikkapa viihtymään yhteisen tekemisen sekä ihmisten parissa. Kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ja perehdytetään sekä tarvittaessa koulutetaan tehtävään. Ota rohkeasti yhteyttä, niin etsitään yhdessä juuri sinulle sopiva vapaaehtoistehtävä.

Ajankohtaista:

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Tarjolla on sekä säännöllistä että kertaluontoista toimintaa. Ilmoittaudu vapaaehtoistyön koordinaattorille Leila Lukander-Pajulalle, jos joku alla olevista tehtävistä kiinnostaa: 

Sähköpostilla leila.lukander-pajula (at) evl.fi tai puh. 040 509 7306 (myös tekstiviesti tai whatsapp). 

 

 

Säännöllinen toiminta

Avoin kohtaamispaikka, ke klo 10-12.30, tarve 2-3 vapaaehtoista

Kaikille avoimessa kohtaamispaikassa voit vaihtaa kuulumisia ja tavata toisia ihmisiä. Vapaaehtoiset hoitavat tarjoilun esille laittamisen ja sen valmistelun, sekä seurustelevat kävijöiden kanssa.

Arkimessu ja yhteisölounas, ti klo 11.30-12 (messu) ja 12-13 (lounas), tarve 10-12 (lounas) /1-3 (messu) vapaaehtoista

Matalan kynnyksen arkimessu ja hävikkiruuasta valmistettu ilmainen yhteisölounas. Vapaaehtoiset hoitavat messussa ehtoollisavustajan (erillinen koulutus järjestetään halukkaille) ja tekstinlukijan tehtäviä, lounaalla vapaaehtoiset valmistelevat lisukkeet ja jälkiruoan, hoitavat tarjoilun ja valmistelevat salin. Hygieniapassi suotava, mutta ei välttämätön.

Kirkkokahvit, su messun jälkeen n. klo 11.30

Kirkkokahvien valmistelijoiden joukkoon kaivataan lisävahvistusta. Kirkkokahveja aletaan tarjoilla sunnuntaimessujen jälkeen alk. 11.9. Vapaaehtoiset hoitavat tarjoilun esille laittamisen ja sen valmistelun. 

Torstain meditatiivinen viikkomessu ja keittopäivällinen

Torstai-iltaisin klo 19 vietetään meditatiivista iltamessua. Sitä ennen on tarjolla kasviskeittoa. Vapaaehtoisia tarvitaan keiton tekemiseen ja tarjoiluihin, sekä messun toteuttamiseen.

Lapsi- ja perhetyö

Lapsi- ja perhetyöhön voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi kerhomummoksi, perhepäivään keittiöhommiin Ilolaan (ma) tai Tikkurilaan (pe) tai lasten kirkkoa vetämään sunnuntaisin messun yhteydessä.

Ryhmänohjaus

Oletko kiinnostunut ryhmän ohjaamisesta tai ryhmänohjaajan avustamisesta? Aikuistyössä ja lähetyspiireissä on mahdollisuus tällaiseen vapaaehtoistyöhön.

Nikkaristit

Nikkaristeihin kaivataan uusia tekijöitä! Jos vasara pysyy kädessäsi, eikä porakone pelota, ota rohkeasti yhteyttä. Vapaaehtoiset nikkaristit auttavat ikäihmisiä ja liikuntaesteisiä pienissä kodin askareissa ja korjaustöissä, joista he eivät itse selviä. Nikkaristeilta voi pyytää kertaluonteista apua esimerkiksi palovaroittimen asennukseen, taulujen ripustamiseen tai pihan haravointiin. Ammattimiesten töitä, kuten sähkötöitä ei kuitenkaan tehdä.

Arkiystäväksi

Etsimme myös arkiystäviä erityisesti yksin asuville ikäihmisille, mutta myös muun ikäisiä tukea ja ystävää kaipaaville.

 

Yksittäisiä tapahtumia

Mikäli haluat auttaa, mutta et pysty säännöllisesti osallistumaan, meillä on tarjolla myös yksittäisiä tapahtumia, joihin olet tervetullut mukaan!

 

Ma 19.9. ja 10.10. HAUTAUSMAAN HARAVOINTIA
tarve n 10 vapaaehtoista

Tule talkoilla siistimään hautausmaata! Lehtien haravointia, hautojen siistimistä ynnä muuta pihatyötä. Mukaan mielellään omat puutarhahanskat, muut välineet löytyvät kirkolta. 19.9. ollaan Helsingin Pitäjän hautausmaalla (Pappilankuja 5) ja 10.10. Ruskeasannan hautausmaalla (Ruskeasannantie 2).

La 5.11. (tarkka aika avoin) Pyhäinpäivän mehutarjoilu hautausmaalla,
tarve ainakin 10 vapaaehtoista vuoroissa

Vantaan seurakuntien perinteinen mehutarjoilu haudoilla pyhäinpäivänä vieraileville. Vapaaehtoisia tarvitaan mehun tekemiseen ja tarjoiluun.

 

Yhteisvastuukeräys 2022

Pitkittynyt pandemia-aika on jättänyt jäljen nuorten ja lasten elämään. Nuorten mielenterveyteen ja jaksamiseen liittyvät ongelmat ovat voimakkaassa kasvussa. Lapset ja nuoret tarvitsevat nyt lisää aikuisten läsnäoloa ja tukea. Sitä rakennetaan yhteisvoimin vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä.

Pääset lahjoittamaan Tikkurilan seurakunnan kautta tämän nettilinkin avulla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit tehdä lahjoituksen myös MobilePayn kautta numeroon 72174.

Lisätietoa keräyskohteista löydät Yhteisvastuukeräyksen sivuilta www.yhteisvastuu.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Meditatiivisen iltamessun yhteisö kutsuu mukaan palvelemaan!

Kaipaatko yhteisöä ja yhdessä tekemistä?

Meditatiivisen iltamessun yhteisö kokoontuu torstai-iltaisin. Tule yhdessä toisten kanssa lämmittämään keittoa, järjestämään keittoa tarjolle, tiskaamaan tai vaikka pyyhkimään pöytiä. Voit tulla mukaan järjestämään keittotarjoilua kerran tai vaikka joka torstai. Messuyhteisö kutsuu uusia vapaaehtoisia mukaan!

Meditatiivisen iltamessun yhteisö kutsuu sinut palvelemaan ja tekemään yhdessä toisten kanssa. Ilmoittaudu mukaan keittotarjoiluhommiin ja lisätiedot messuyhteisön papilta Mirka Härköseltä: p. 040 6307733, tai mirka.harkonen@evl.fi

 

Iloisia ihmisiä yhdessä.

 

 

 

Tutustu vieressä olevaan Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoisesitteeseen!

Esitteestä löydät esimerkkejä siitä, mitä voit seurakunnassamme tehdä.

Saat vihkon suuremman kokoiseksi klikkaamalla sitä.