Työntekijämme maailmalla

Tutustu ulkomailla työskentelevien nimettyjen työntekijöittemme ja paikallisten toimijoiden työhön lähetys- ja kehitysyhteistyössä.  

Tällä sivulla saat tietoa

  • Vantaankosken seurakunnan nimikkoläheteistä ja nimikkokohteista
  • Lähetysrenkaasta
  • Lähetystyön taloudellisesta tukemisesta
  • Suomen kirkon lähetystyöstä ja kansainvälisestä avustamisesta (muualla verkossa)

Nimikkolähettimme kertovat kirjeissään työn ja oman elämän arjesta sekä rukousaiheista  

 

-Riikka Halme-Berneking kertooLinkki avautuu uudessa välilehdessä(PDF) työstään raamatunkäännöstyön konsulttina Angolassa. Riikka työskentelee Suomen Lähetysseuran lähettämänä. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Lähetysseuran työstä Angolassa (muualla verkossa).

-Kari-Antti Kitunen kirjoittaa (PDF) työstään Nyakaton raamattukoulussa Tansaniassa. Hän työskentelee Suomen Lähetysseuran lähettämänä. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Suomen Lähetysseuran työstä Tansaniassa (muualla verkossa).

-Mimosa Hedberg kirjoittaa(PDF) Linkki avautuu uudessa välilehdessätyöstään viestinnän asiantuntijana Nepalissa. Mimosa työskentelee Suomen Lähetysseuran lähettämänä. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Lähetysseuran työstä Nepalissa (muualla verkossa).

-Francis Borchardt kirjoittaa(PDF) Linkki avautuu uudessa välilehdessätyöstään Hongkongissa. Francis toimii teologian opettajana Hongkongin luterilaisella seminaarilla. Perhe on mukana Hongkongissa. Francis työskentelee Suomen Lähetysseuran lähettämänä. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Lähetysseuran työstä Kiinassa (muualla verkossa).

-Tuemme avioparia kehitysyhteistyössä Itä-Aasiassa.  Itä-Aasian työntekijät työskentelevät Lähetysyhdistys Kylväjän lähettäminä. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Kylväjän kehitysyhteistyöstä (muualla verkossa).

-Niko ja Marija Ijäs kirjoittavat (PDF)Linkki avautuu uudessa välilehdessä työstään pakolais- ja urheilutyössä Kreikassa Lähetysyhdistys Kylväjän lähettämänä. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Kylväjän pakolais- ja maahanmuuttotyöstä (muualla verkossa).

-Daniel Tegene työskentelee Etiopiassa kehitysyhteistyöprojektissa. Daniel työskentelee Lähetysyhdistys Kylväjän lähettämänä. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Kylväjän kehitysyhteistyöstä Etiopiassa (muualla verkossa).

-Mirjami Uusitalo kertoo(pdf) Linkki avautuu uudessa välilehdessätyötehtävistä konsulttina raamatunkäännöstyössä Etiopiassa. Mirjami työskentelee Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähettämänä. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Kansanlähetyksen työstä Etiopiassa (muualla verkossa).

-Tuemme nimikkolähettiä maahanmuuttajatyössä Kreikassa. Hän työskentelee Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähettämänä. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Kansanlähetyksen maahanmuuttajatyöstä Ateenassa (muualla verkossa).

 

Nimikkolähetyskohteemme maailmalla

Vantaankosken seurakunnassa tuemme:

-FELM-keskuksessa (ent.Shalhevetyah) tehtävää seurakuntatyötä Jerusalemissa Israelissa Suomen Lähetysseuran kumppanina. Keskus tarjoaa kokoontumispaikan kaikille. Keskukseen voi tulla riippumatta kansallisesta identiteetistä ja uskonnollisesta tai etnisestä taustasta. Lue tervehdys Felm-keskuksesta tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Suomen Lähetysseuran työstä Israelissa (muualla verkossa).

-Heikoimmassa asemassa olevien, mm. dalitien eli kastittomien sekä vammaisten lasten ja nuorten, parissa tehtävää työtä Forward looking -kansalaisjärjestön kautta Nepalissa Suomen Lähetysseuran kumppanina. Lue tervehdysLinkki avautuu uudessa välilehdessä Forward Looking vammaisten lasten koulutuksesta. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Suomen Lähetysseuran työstä Nepalissa (muualla verkossa).

-Kiinan kirkon diakoniatyön kehittämistä ja syrjittyjen lasten hyvinvointia vahvistamalla taakse jätettyjen lasten elämäntaitoja Hunanin maakunnassa Kiinassa Suomen Lähetysseuran kumppanina. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Suomen Lähetysseuran työstä Kiinassa (muualla verkossa).

-Kuurojen opetuksen kehittämistä Etiopiassa Suomen Lähetysseuran kumppanina. Social & Educational Programme for the Deaf (SEP Deaf) -projektin koordinaattori, Mekonnen Mulat, kertoo (PDF)Linkki avautuu uudessa välilehdessä kuurojen opetuksen kehittämisestä. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Suomen Lähetysseuran työstä Etiopiassa (muualla verkossa).

-Lähi-idänLinkki avautuu uudessa välilehdessä raamattutyötä Pipliaseuran työn kautta. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Piliaseuran työstä Raamatun käytön edistämiseksi (muualla verkossa).

-Kristillisten radio-ohjelmien tuottamista Intiassa vähemmistökielille Medialähetys Sanansaattajien kumppanina. Voit lukea radio-ohjelmia kuunnelleiden ihmisten koskettavia tarinoita tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä (muualla verkossa). Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä Medialähetys Sanansaattajien tekemästä työstä Intiassa (muualla verkossa).

 

Haluatko saada säännöllisesti kuulumisia lähetystyöstä? Liity lähetysrenkaaseen!

Lähetysrengas sähköpostilla

Saat noin kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen. Uutiskirjeessä on lähetystyöntekijöiden uutiskirjeitä. Siinä kerrotaan myös ajankohtaisesta lähetys- ja kansainvälisen työn toiminnasta Vantaankosken seurakunnassa.

Pyydä yhteystietosi lisäämistä sähköiselle postituslistalle: maria.jarviniitty ( at ) evl.fi / 050 512 1168.

Lähetysrengas paperipostina

Saat paperisena uutiskirjeen noin 3-4 kertaa vuodessa. Uutiskirjeessä on lähetystyöntekijöiden uutiskirjeitä. Siinä kerrotaan myös ajankohtaisesta lähetys- ja kansainvälisen työn toiminnasta Vantaankosken seurakunnassa. Kirje on maksuton.

Liity lähetysrenkaan postituslistalle. Ota yhteyttä: maria.jarviniitty ( at ) evl.fi / 050 512 1168.

 

Kun haluat antaa tukesi Vantaankosken seurakunnan nimikkolähetystyölle

Tue lähetystyötä. Lahjoita seurakunnan kannatustilille: 

Tilinumero: FI14 1596 3000 037756
Maksun saaja: Vantaankosken seurakunta
Viesti: Henkilön tai Lähetysjärjestön nimi, jolle kannatusmaksu osoitetaan

 

Suomen kirkon lähetystyö ja kansainvälinen avustaminen, muualla verkossa

Tutustu Suomen kirkon lähetysjärjestöihin ja kansainväliseen avustustoimintaan  linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä painamalla.

 

Ota yhteyttä

Pappi, kansainvälinen työ
Vantaankosken seurakunta

Olen Mark Saba, pappina olen toiminut vuodesta 2001. Olen ihan tavallinen mies, vilkas ja huumorintajuinen. Tykkään urheilusta, varsinkin uimisesta, jalkapallosta ja lentopallosta. Olen kansainvälinen ja sosiaalinen ihminen. Arvostan ystävyydessä lojaalisuutta. Olen pitkäaikainen ystävä, eli ystävät ovat säilyneet jopa lapsesta saakka.

Olen lapsesta asti käynyt kirkossa. Kristillisyys on osa omaa identiteettiäni.

 

Olen kekseliäs ja pidän ruoanlaitoista. Kivointa on istua Välimeren rannalla ja nauttia kirja kädessä kuunnellen Välimeren ääniä. Talvella kivointa on istua kotisohvalla, kirja kädessä, katsoa telkkarista joko urheilua tai dekkaria. Tulevaisuuden toiveeni on tehdä maailmanympärysmatka.

Kansainvälisyys- ja lähetystyön koordinaattori
Vantaankosken seurakunta
Rajatorpantie 8
01600 Vantaa

Hei!

Olen Maria Järviniitty. Koordinoin Vantaankosken seurakunnassa lähetys- ja kansainvälisen työn asioita eri ikäisten keskuudessa. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja (AMK), diakonissa ja lähetyssihteeri.

Ota minuun yhteyttä, kun haluat toimia lähetystyön tai kansainvälisen vastuun hyväksi tai ihan vaan tulla tutustumaan ja mutustelemaan, mikä olisi oma juttu.  

Minua voi tavata seurakunnan myyjäisissä, Mission Possible - Iloisesti Yhdessä -lähetysilloissa sekä vieraillessani vapaaehtoisten vetämissä lähetyspiireissä. On virkistävää päästä toimimaan yhdessä aarteiden, seurakunnan vapaaehtoisten kanssa. 

Tervetuloa mukaan yhteiselle matkalle!

Tavoitat minut puhelimella, sähköpostilla ja WhatsAppilla. Ollaan yhteyksissä!

Lastenohjaaja
Vantaankosken seurakunta

Työpäivistäni suuri osa kuluu musiikin parissa. Pidän perhemuskareita ja muitakin lasten musiikkituokioita. Ajattelen, että musiikki kuuluu kaikille ja mitä aiemmin lapsi johdatetaan musiikin maailmaan sitä varmemmin hän saa musiikista elinikäisen ystävän, tunteiden tulkin ilossa ja surussa.​

Ohjaan myöskin Yksinhuoltajien olohuonetta ja Family Caféta, joka on pienimuotoinen kansainvälinen kahvila. Näissä kummassakin ryhmässä jaamme viikon kuulumisia ja tuomme Taivaan Isän eteen mieltämme painavia asioita, rukoillen ja jakaen. "Kantakaa toistenne kuormia, niin te täytätte Krituksen lain" on raamatunkohta, joka ei ole minulle niinkään laki vaan oikeus olla tukemassa ja myös tuettavana. Yhdessä olemme enemmän ja kun Taivaan Isän siunaus on mukana, niin pienestäkin purosta voi kasvaa suuri joki.