Hämeenkylän kirkko

Auratie 3 , 01630 Vantaa
(09) 8306 450

Hämeenkylän kirkko, ulkokuva. Kuvaaja Jouko Siirilä.

Aukioloajat ja tilojen varaukset - korona-ajan maksimimäärät suluissa:

 • Kirkkoon pääsee tutustumaan kirkkoherranviraston aukioloaikoina ma–pe klo 9–14, iltaisin ja viikonloppuisin tilaisuuksien yhteydessä tai sopimuksen mukaan.
 • Ristiäiset, häät tai hautajaiset tulossa? Kirkon voi varata ja esittelystä sopia päivystävän papin kanssa (ma–pe 9–18, p. 09 830 6455). Varauksen voi tehdä myös verkkopalvelussammeLinkki avautuu uudessa välilehdessä, os. hameenkylan.seurakunta@evl.fi.
 • Hautajaisten järjestelyt sekä hautapaikan varaamisen ja haudan hoitoon liittyvät järjestelyt voi tehdä ensisijaisesti soittamalla seurakuntien yhteiseen asiointipalvelun numeroon: p. 09 8306 220. Vantaan seurakuntien hautausmaan toimiston henkilökunta vastaa puheluihin arkisin klo 9–15. Sähköpostiosoite on vantaa.hautaustoimi@evl.fi ja verkkopalveluun pääsee osoitteessa: asiointi.vantaanseurakunnat.fi
 • Musiikkitilaisuuksien varauksista vastaavat kanttorit Hannu-Pekka Heikkilä, p. 044 383 8414 ja Hannu Lehtikangas, p. 050 432 7502

  Katso valokuvia Hämeenkylän kirkosta.

  Hääpareille tiedoksi

  "Kaikki päivänvalon tunnit ovat yhtä suloisia vihkiparin tulla vihittäväksi. Valoisana päivänä kirkko suorastaan kylpee päiväsaikaan valossa. Suosittelen vihkipareille erityisesti kevättalven aurinkoisia päiviä. Valon lisääntyminen kannattaa ehdottomasti kokea meidän kirkossamme."

  - Jaakko Kara, Hämeenkylän seurakunnan pastori.

  Urut edustavat soinniltaan pohjoismaista romantiikkaa. Uruissa on 24 äänikertaa.

  "Hämeenkylän kirkon urut sopivat monenlaiseen musiikkiin. Bachin preludit sekä Kuulan ja Mendelssohnin häämarssit soivat yhtä ylväästi."

  - Hannu Lehtikangas, Hämeenkylän kirkon kanttori.

  Maksut

  Vantaan seurakuntien jäsenille kasteen ja kastekahvien, avioliittoon vihkimisen ja hääjuhlan sekä hautajaisten ja muistotilaisuuden tilavuokra 0 e (6 tuntia). ► Katso muut hinnat tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

   Esteettömyys

   • Esteetön sisäänkäynti ja autopaikka yläpihalla. Ajo kirkon pääsisäänkäyntiluiskan oikealta puolelta.
   • Esteetön wc-tila
   • Kirkkoherranviraston sisäänkäynnillä pieniä tasoeroja ja ahdas tuulikaappi
   • Nuorisotilan sisäänkäynnillä tasoero ja edusta on kalteva (ei esteetöntä wc-tilaa)
   • Rakennuksessa hissi, jolla pääsee katutasolta kirkkosalin aulaan.
   • Induktiosilmukka kirkkosalissa. Kuuluvuuskartta aulassa.

   Yleistietoa

   Ensimmäinen Hämeenkylän kirkko valmistui 1966. Kirkko jäi pieneksi, kun alueen asukasmäärä kasvoi. Uusi kirkko rakennettiin vanhan kirkon ympärille. Piispa Eero Huovinen vihki sen käyttöön IV adventtina 1992. (Kuva: Jouko Siirilä)

   ► Lue lisää kirkon taiteesta.

   ► Katso pääsiäisaiheisten Martti Aihan teosten videoesittelyt.

   Kirkkosali

   • Kirkkosalissa on istumapaikkoja normaaliaikoina n. 200:lle kävijälle. 
    Takaseinä voidaan avata ja lisätila täyttää istuimilla, minkä jälkeen saliin mahtuu noin 300. 
   • Lauantaisin vihkiajat sijoittuvat iltapäivään
   • Matka kirkkosalin ovelta alttarille on noin 15 metriä.
   • Kirkossa on laadukas konserttiflyygeli.
    (Kuvat: J.Siirilä)

   Iso ja pieni seurakuntasali

   • Isoon seurakuntasaliin mahtuu normaaliaikana noin 80 henkilöä. Tilaan kuuluu oma flyygeli.
    Pieneen seurakuntasaliin voidaan ottaa enimmillään 25-30 henkilöä. Sen varustukseen kuuluu piano.

   Keittiö

   • Kirkon keittiö kuuluu automaattisesti molempien salien varauksiin ja siksi siellä työskennellään usein yhtäaikaa toisten kanssa. Sieltä on erillinen sisäänkäynti molempiin seurakuntasalehin. 

   Ajo-ohje

   Kirkon ja seurakuntasalien osoite on Auratie 3, 01630 Vantaa. Sijainti on sopivasti lähellä Kehä III:sta, sen eteläpuolella ja Vihdintien kainalossa.

   Parkkipaikat

   • Kirkon edessä on tilava parkkipaikka. Samoin kirkon takaa, yläpihalta löytyy parkkitila noin kymmenelle autolle. Sieltä myös esteettömin reitti suoraan kirkon ja seurakuntasalin eteisaulaan.
   Induktiosilmukka
   Info
   Inva-WC
   Pysäköinti
   wc
   Esteetön kulku

   Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

   Hämeenkylän kirkon hautausmaa

   Tapahtumat

   su 13.6. klo 10.00 -11.00

   Auratie 3, 01630 Vantaa

   Päivärippikoulun konfirmaatio Hämeenkylän kirkossa

   Koska koronarajoitukset yhä rajoittavat messuun osallistumista, päivärippikoulun konfirmaatiomessun osallistujamäärä on varattu konfirmoitavien nuorien kutsutuille läheisille. Pyydämme muita osallistumaan striimin kautta. :)
   ke 16.6. klo 18.00 -19.30

   Auratie 3, 01630 Vantaa

   Pihaseurat

   Pihaseurat Hämeenkylän kirkon yläpihalla
   su 20.6. klo 10.00 -11.00

   Auratie 3, 01630 Vantaa

   4. sunnuntai helluntaista messu Hämeenkylän kirkossa

   Messuun voi osallistua toimittajien lisäksi 40 henkilöä. Tämän mahdollistaa Helsingin tuomiokapitulin tekemä uusi sektorimalli, jossa kirkkosali on jaettu erillään oleviin alueisiin, joihin jokaiseen mahtuu kymmenen henkilöä. Messuun tulee ilmoittautua sähköpostitse os. hameenkylan.seurakunta@evl.fi tai soittamalla kirkkoherranvirastoon ma-pe klo 9–14, p. 09 8306 450. Messuja voi edelleen kuunnella myös verkon kautta. Jumalanpalveluksen toimittaa Jaakko Kara ja kanttorina toimii Hannu Lehtikangas.
   ke 23.6. klo 18.00 -19.30

   Auratie 3, 01630 Vantaa

   Pihaseurat

   Pihaseurat Hämeenkylän kirkon yläpihalla
   la 26.6. klo 10.00 -11.00

   Auratie 3, 01630 Vantaa

   Juhannuspäivän sanajumalanpalvelus Hämeenkylän kirkossa

   Jumalanpavelukseen voi osallistua toimittajien lisäksi 40 henkilöä. Tämän mahdollistaa Helsingin tuomiokapitulin tekemä uusi sektorimalli, jossa kirkkosali on jaettu erillään oleviin alueisiin, joihin jokaiseen mahtuu kymmenen henkilöä. Jumalanpavelukseen tulee ilmoittautua sähköpostitse os. hameenkylan.seurakunta@evl.fi tai soittamalla kirkkoherranvirastoon ma-pe klo 9–14, p. 09 8306 450. Jumalanpavelusta voi edelleen kuunnella myös verkon kautta. Jumalanpalveluksen toimittaa Jaakko Kara ja kanttorina on Hannu-Pekka Heikkilä.
   su 27.6. klo 10.00 -11.00

   Auratie 3, 01630 Vantaa

   5. sunnuntai helluntaista messu Hämeenkylän kirkossa

   Messuun voi osallistua toimittajien lisäksi 40 henkilöä. Tämän mahdollistaa Helsingin tuomiokapitulin tekemä uusi sektorimalli, jossa kirkkosali on jaettu erillään oleviin alueisiin, joihin jokaiseen mahtuu kymmenen henkilöä. Messuun tulee ilmoittautua sähköpostitse os. hameenkylan.seurakunta@evl.fi tai soittamalla kirkkoherranvirastoon ma-pe klo 9–14, p. 09 8306 450. Messuja voi edelleen kuunnella myös verkon kautta. Jumalanpalveluksen toimittaa Matti Hyry ja kanttorina on Hannu-Pekka Heikkilä.
   ke 30.6. klo 18.00 -19.30

   Auratie 3, 01630 Vantaa

   Pihaseurat

   Pihaseurat Hämeenkylän kirkon yläpihalla
   su 4.7. klo 10.00 -11.00

   Auratie 3, 01630 Vantaa

   Nuuksion rippikoulun konfirmaatiomessu Hämeenkylän kirkossa

   Koska koronarajoitukset yhä rajoittavat messuun osallistumista, Nuuksion rippikoulun konfirmaatiomessun osallistujamäärä on varattu konfirmoitavien nuorien kutsutuille läheisille. Pyydämme muita osallistumaan striimin kautta. :)