ASUKKAILLE TIEDOKSI

MÄÄRÄAIKAINEN, TILAPÄINEN, TOISTAISEKSIVOIMASSAOLEVA VUOKRASOPIMUS!  Asukkaiden osalta säilyy toistaiseksi asuntojen määräaikaisuus niiden osalta, jotka ovat muuttaneet asuntoihin 1.1.2009 jälkeen. Ennen tätä päivämäärää määräaikaisilla vuokrasopimuksilla asuvilla ei ole vuokrasopimusten jatkamiselle maksimiaikaa. 1.1.2009 jälkeen tehtyjen vuokrasopimusten jatkamiselle määräaikaa on rajoitettu. Tästä syystä asuntoja nimitetään tilapäisasunnoiksi. Ennen tuota päivämäärää nimitetään määräaikaisiksi asunnoiksi, koska vuokrasopimus on niissä määräaikainen aina vuoden kerrallaan. Asukkailla on myös vanhoja vuokrasopimuksia, jotka ovat 1980-1990 luvulta ja ne ovat toistaiseksivoimassaolevia.

TILAPÄISASUNTOJEN VUOKRASOPIMUKSET VANTAALAISILLE ASUMISMAHDOLLISUUKSIA (MÄÄRÄAIKAISIA)  Tärkeää on huomata, että määräaikainen vuokrasopimus ei voi muuttua missään tilanteessa toistaiseksivoimassaolevaksi. Vuokrasopimusten tilapäisyyden ja määräaikaisuuden tarkoituksena on ollut se, että mahdollisimman monelle tarjotaan asumismahdollisuus ja tilapäisasuminen tarjoaa mahdollisuuden estää asunnottomuutta sekä luoda väylä pysyvän asunnon hankkimiselle ja siihen liittyvien esteiden vähentämiselle. Mikäli asuminen olisi toistaiseksivoimassaolevaa asukasvaihtuvuutta ei käytännössä olisi juuri ollenkaan. Määräaikaisuus on Yhteisen kirkkoneuvoston päätökseen perustuva vuodelta 2008. Ennen tuota päätöstä oli useita vuosia, jolloin asuntoja ei vapautunut yhtään ja hakijoita oli useita satoja.  

PUTKIREMONTTI-INFOA

Asukkaille on tässä alla olevassa linkissä informaatiota, joka liittyy asuntojen tuleviin mahdollisiin putkiremontteihin. Tämä on yleisinfo eli talo- ja asuntokohtainen info tulee asunto-osakeyhtiöltä, isännöitsijältä sekä urakoitsijalta, kun putkiremonttiurakka on valmistelussa pidemmällä ja aikatauluja tiedossa. 

Yleisinfoa

https://padlet.com/asuvantaalla/putkiremontit

 

ERITYISDIAKONIAN ASUNNON ASUKKAAN VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN (ASUKAS ITSE IRTISANOO)

Toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen voi irtisanoa yhden 1 (yhden) kuukauden irtisanomisajalla. Määräaikaista vuokrasopimusta ei voi yleisesti irtisanoa ilman perusteltua syytä. Vuokrasopimuslakia voidaan soveltaa kuitenkin asukkaan tilanteen huomioiden hänen edukseen. Määräaikaisen vuokrasopimuksen voi siis perustellusta syystä irtisanoa samoin 1 (yhden) kuukauden irtisanomisajalla. Se tulee tehdä tositteellisesti eli kirjallisesti ja vuokralaisen / vuokralaisten henkilökohtaisesti itse allekirjoittamana. Alla oleva lomake on siihen tarkoitettu. Puhelimitse tai tekstiviestillä tehtyä irtisanomista ei pidetä riittävän pätevänä.

VUOKRASOPIMUKSEN_IRTISANOMINEN VSRKY D ASUNNOT.pdf

ERITYISDIAKONIAN ASUNNON VUOKRAVAKUUS 1.1.2017 JÄLKEEN MUUTTANEET

Vuokravakuus on kaksisataaviisikymmentä (250) euroa ja se suoritetaan ensimmäisen määräaikaisen vuokrasopimuksen alkamisvaiheessa tilisiirtona erillisellä vuokranmaksulomakkeen tiedoilla. Vuokravakuus maksetaan siis tilisiirtona ja mitkään pankkitakaukset tai maksusitoumukset eivät ole mahdollisia. Vuokravakuuden tarkoitus on kattaa vuokrasopimuksen lopullisesti päättyessä tai vuokrasopimuksen irtisanomistilanteessa tai vuokrasopimuksen purkamistilanteessa asukkaan itse mahdollisesti aiheuttamat asunnolle tapahtuneet vahingot sekä mahdollisesti maksamatta jäävät vuokrat.  Määräaikaisen vuokrasopimuksen jatkamisvaiheessa vuokravakuus siirtyy uudelle määräaikaiselle vuokrasopimukselle jos muut vuokrasopimuksen jatkamisen edellytykset täyttyy. Tulostettava tarkempi tiedote, jossa myös vuokravakuuden kattavuudesta tässä alempana olevassa linkissä.

VUOKRAVAKUUSTIEDOTE 2023

ASUNNON TARKASTUSLOMAKE TULOSTETTAVA

Asunto tulee tarkastaa heti vuokrasopimuksen teon yhteydessä tai sen allekirjoittamisen jälkeen, josta lomakkeesta tulee olla yhdenmukainen versio, jossa tulisi olla vuokranantajan sekä vuokralaisen allekirjoitukset. Asunto on tarkistettava pois muuttovaiheessa ja tarkastuslomakette verrattava sitä siihen versioon, joka tehty heti sisäänmuuton jälkeen. Avaimista on yleensä erillinen avainkuittauslomake, jota verrataan palautusvaiheen avainmäärään. Puuttuvista avaimista tulee tehdä selvitys tai mahdollinen uudelleen sarjoitus voi tulla kyseeseen, jolloin lasku voi tulla asukkaan maksettavaksi. Vuokravakuutta ei voida palauttaa (jos vuokrasopimus tehty 1.1.2017 jälkeen) ennenkuin asunnon tarkastus on voitu suorittaa. 

ASUNNONTARKASTUSLOMAKE 2023

ASUNTOJEN VIKA, HUOLTO JA KORJAUSASIAT (kiireettömät) HUOM. EI KÄYTÖSSÄ V 2023

Vikailmoituksella asukas (Vantaan seurakuntien tilapäisasunnot) voi ilmoittaa asuntojen esim. kiinteiden keittiöiden kaapistojen ja sisäovien vetimien ja saranoiden ja eteisen kaappien ja sisäikkunoiden vetimien ja saranoiden ja liesien ja jääkaappien viat ja puutteet. Huoltopyynnöt voi sisältää ovien lukkojen huollot, lisäavainpyynnöt sekä altaiden tukkeumat ja kylpyhuoneen ja keittiön mahdolliset vesivuodot (jos talohuolto ei ole niitä tehnyt tai ei kuulu heille). Korjaustarvearviot ovat kunnostustarpeita kuten maalaustarpeet, kalusteiden vaihtotarpeet ja mm. lattioiden ja muiden kiinteiden kalusteiden vaihtotarpeet (kaapistot, hyllyt) tehdään erikseen. 

Ota näissä tapauksissa yhteys 050-573 6354 tai Whats app tai jari.hirvonen ( @ ) evl.fi 

 

VIKAILMOITUS/HUOLTOPYYNTÖ/KORJAUSTARVE! (LOMAKE EI OLE SIIS KÄYTÖSSÄ V 2023)