Hämeenkylän seurakunta on perheiden tukena elämän matkalla. Haluamme tuoda lasten ja perheiden elämään toivoa, iloa ja rohkeutta vahvistamalla luottamusta rakastavaan Taivaan Isään. Jokainen on tervetullut omana itsenään.

Syksy 2023

Tältä sivulta löydät tietoa toiminnasta. Kaikkien järjestettävien tilaisuuksien tiedot löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Kyläperhekerhot

Avointa kerhotoimintaa kotona lasten kanssa päivää viettäville sekä perhepäivähoitajille. Vaihtuvaa ohjelmaa ja kahvittelua sekä pieni hartaus. Kausi alkaa 21.8. alkavalla viikolla.

Kerhot kokoontuvat klo 9.30-11

  • tiistaisin Vapaalassa, Ilpolankuja 2, mukana Marika Weckman
  • keskiviikkoisin yhteistyökerhona Niittyvillan avoimessa päiväkodissa, Lammaslammentie 3, mukana Sari Häkki ja Terhi Kuoppala
  • perjantaisin Hämeenkylän kirkolla, Auratie 3, mukana Marika Weckman

Kirkkomuskari

Kirkkomuskarissa lapset ja vanhemmat pääsevät nauttimaan musiikista yhdessä. Opettajana  toimii Jaana Mothoni-Vahermaa. Muskarikerta 30 min. Kausimaksu 60 e. Kausi alkaa 16.8. Poikkeusaikatauluista tiedotetaan erikseen.

Muskariryhmät kokoontuvat syksyllä keskiviikkoisin Hämeenkylän kirkolla, Auratie 3

  • 1-2-vuotiaat klo 9.15, ilmoittaudu tästä
  • alle 1-vuotiaat klo 10, ilmoittaudu tästä 
  • Kaikenikäisten perheryhmä ( sisarukset)  klo 10.45, ilmoittaudu tästä

Lue toiminnasta lisää täältä.

Kirkkomuskarin jälkeen voi jäädä aulaan leikkimään lasten kanssa. Yhteisen pöydän lounas on tarjolla klo 11 seurakuntasalissa.

Lisätietoja varhaiskasvatuksen ohjaaja Terhi Kuoppalalta.

Koululaisklubi

Iltapäiväkerhotoimintaa 1.-3.-luokkalaisille ma-pe klo 12-16 koulujen toiminta-aikojen mukaisesti Vapaalan seurakuntatalolla, Ilpolankuja 2.

Monipuolista toimintaa, ravitseva välipala ja turvallinen ympäristö. Ohjaajina toimivat Sari Häkki ja Marika Weckman. 

Kuukausimaksu 150 e. Kuukauden irtisanomisaika. Maksuhuojennusta voi hakea taloudellisin perustein seurakunnan diakoniatoimistosta.

Lue lisää täältä. Ilmoittaumiseen suoraan tästä. Paikkoja voi kysellä läpi lukuvuoden.

Perhemessut, muksukirkot ja pyhäkoulu

Syksyllä järjestetään perhemessu enkelien sunnuntaina (mikkelinpäivä) 1.10. klo 16 sekä jouluiset muksukirkot 8.12. klo 9.30 ja 10.30.

Pyhäkoulu sunnuntaisin klo 10 jumalanpalveluksen yhteydessä 17.9. alkaen. Pyhistä ei ole perhemessupäivinä, eikä klo 16 järjestettävien muiden jumalanpalvelusten yhteydessä.

Varhaiskasvatusyhteistyö

Seurakuntamme tekee Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet -asiakirjan linjausten mukaista ja mahdollistamaa yhteistyötä päiväkotien, perhepäivähoidon ja avoimen varhaiskasvatuksen kanssa.

Olethan rohkeasti yhteydessä Terhi Kuoppalaan kaikissa yhteistyöhön liittyvissä asioissa. Lisää voit lukea täältä.

Tapahtumat ja tempaukset

Lapsille ja perheille järjestetään kausittain monenlaisia tapahtumia. Lue lisää tapahtumakalenteristamme.

Tukea ja apua 

Seurakunnan varhaiskasvatuksesta voi saada keskusteluapua, mm. tukea vanhemmuuden ja parisuhteen kysymyksiin. Voit kysellä lisää Terhi Kuoppalalta ja lukea tarkemmin täältä.

Ota yhteyttä

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Hämeenkylän seurakunta

Työalavastuu: perhetyö, iltapäiväkerhotyö, varhaiskasvatusyhteistyö, pyhäkoulutyö Menetelmä-ohjaaja: Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ReTeaming, Solmuja parisuhteessa-neuvoja Parisuhteen kuntokartoitus, Parisuhteen ja Vanhemmuuden Palikat, Toimiva Perhekoulu, Erosta eteenpäin, Kouluikäisten lasten eroryhmien ohjaaja (Kasper ry),Tarinoiden maa, Muksuoppi