Keskipaahtoinen kahvi: Tikkurilan kirkko

Honeya Blend - Keskipaahto

Kahvitila: Primavera Family - Pientuottaja perhe Huehuetenangon alueelta

Kahvitila: Finca La Nueva

Alue: Santa Ana la Montaña, Fraijanes

Lajike: Catuai, Pache, Typica, ja Catimor pieninä määrinä

Prosessointi: Hunaja

Kasvukorkeus: 1,750 metrin korkeudella meren pinnalta

Sateenmäärä: 1,500 ml

Lämpötila: 10 – 28 °C

Veden tarve: Sadevesi (vain talvikuukausina)

Maaperä: Savinen 

 

Makuprofiili: Keskipaahtoinen, tasapainoinen kahvi, mandariinin siirappinen ja pitkä, makeahko jälkimaku. Pehmeä ja kevyt suutuntuma. Erinomainen joka päivän kahvi.  Sopii erinomaisesti mustana tai maidolla juotuna.

Kahvi on sekoitus Finca La Nueva ja Primavera Familyn kahvitiloilta.

Ovidio Garcia asuu vaimonsa sekä kolmen lapsensa kanssa, ja johtaa La Nueva kahvitilaa. Uusista ideoista ja visioista inspiroituneena hän päätti nimetä oman uuden kahvinsa “Uusi” (“The New”) -nimellä, joka kuvastaa hänen aloittamaansa uutta alkua. Vuonna 1987 hän istutti ensimmäiset kahvipuunsa ja siitä lähtien hän on työskennellyt ja kehittänyt tilaansa. Nuorempana hän työskenteli kahvinkeräilijänä toisissa alueen tiloissaan yhdessä isänsä kanssa. 

Viime vuonna hän aloitti oman kahvinsa prosessoimaan hunaja- ja natural metodilla, josta hän on todella innoissaan. Vesimäärät alueella ovat niukat, joten useimmille kahvin pesuprosessointi on haasteellista. Siksi hän päätti vastata haasteeseen kääntäen sen edukseen prosessoimalla hunaja metodilla. Ja millä menestyksellä! Hän on voittanut monia kilpailuja kahvillaan. Olemme todella ylpeitä saadessamme työskennellä näin intohimoisen tuottajan kanssa.

​- Victoria Nuottanen, paahtimoyrittäjä

Kahvi