Suruun

Suru on osa ihmisen elämää. Kukaan ei selviä elämästä ilman menetyksia ja niihin liittyvää kipua.

Surussa on hyvä, jos rinnalla on toinen ihminen, kuuntelija, tukija. Seurakunnan työntekijät, erityisesti papit ja diakoniatyöntekijät voivat olla rinnallakulkijoita myös surun kohdatessa. Ota yhteyttä ja tule jakamaan taakkaasi.

Sururyhmässä voit keskustella muiden läheisensä menettäneiden kanssa kuolemaan ja suruun liittyvistä kokemuksista ja ajatuksista. Sururyhmän toiminta perustuu vertaistukeen ja ryhmäläisten keskinäiseen luottamukseen. Ryhmä kokoontuu yleensä säännöllisesti kuusi kertaa viikon välein. Sen jälkeen muutaman kuukauden kuluttua tavataan vielä kerran.

Jos haluat sururyhmään, ota yhteyttä pappi Tiina Palmuun p. 050 356 5715 tai diakonissa Mirja Jaloon p. 050 560 5693. Uusi ryhmä käynnistetään, kun ilmoittautuneita on riittävästi.

Kesällä 2022 kokoonnutaan sururyhmään lohdutuksen puutarhassa. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa torstaisin klo 18-20 Laila Pullisen veistospuistossa ja kotimuseossa (Sotungintie 4). Tapaamiskerrat 26.5., 16.6., 28.7., 18.8., 22.9.

Tässä sururyhmässä voit :
kokea hiljaisuutta ja nauttia luonnon äänistä
istua rauhassa, kuljeskella tai tehdä pieniä puuhasteluja puutarhassa
kokea pienet ja suuret kasvun ihmeet
antaa luonnon hoitaa
kirjoittaa tai piirtää havaintojasi ja ajatuksiasi omaan muistikirjaasi
jutella toisten kanssa sen verran, kuin tuntuu hyvältä

Voit tulla mukaan, vaikka olisit jo aiemmin osallistunut sururyhmään.

Aloitamme jokaisen kokoontumisen yhteisellä kahvihetkellä ja johdannolla. Tapaamiset päättyvät hartauteen. Olemme ulkona, sateen sattuessa voimme käyttää myös kotimuseon tilaa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot ke 25.5. mennessä Tiina Palmulle tiina.palmu@evl.fi ja p. 050 356 5715. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!