Pyhän Laurin kirkko

Helsingin pitäjän kirkko

Kirkkotie 45 , 01510 Vantaa
(09) 8306 333

Pyhän Laurin kirkko on pääsääntöisesti auki ti-pe 12-16.

Pyhän Laurin kirkko

Kirkossa järjestettävä toiminta vaikuttaa aukioloaikoihin. Ryhmät voivat tiedustella opastettuja käyntejä tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvistiltä 050 5594782.

Kirkon henkilömäärää on rajoitettu kesällä 2020 voimassaolevien viranomaisohjeiden mukaisesti. 6.9. alkaen pidettäviin tilaisuuksiin voidaan ottaa maksimissaan 110 henkilöä (90 alasaliin ja 20 parvelle). 

Helsingin pitäjän kirkonkylässä sijaitseva Pyhän Laurin kirkko on Tikkurilan seurakunnan ja Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan pääkirkko. Noin vuonna 1452 valmistunut keskiaikainen harmaakivikirkko on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus ja Suomen suosituimpia vihkikirkkoja.

Noin 500 henkeä vetävä kirkkosali on yleisilmeeltään tummasävyinen. Sen kiviseinät ja pilarit on maalattu kellertäviksi, kun taas penkit ja lehterit sekä muu puinen sisustus ovat väriltään tummanruskeita. Kuorin ikkunassa on näyttävä lasimaalaus.

 

► Lue lisää kirkon historiasta

► Lue lisää kirkon taiteesta

Tilojen varaukset

Pyhän Laurin kirkon varaaminen vihkikirkoksi ►Lue lisää

Kirkollisten toimitusten varauksen ma-pe 9-14 p. 09 8306 333

Musiikkitilaisuuksien varaukset: tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist p. 050 559 4782 ja kanttori Samppa Laakso p. 050 330 1582. 

Muut tiedustelut Tikkurilan seurakunnan kirkkoherranvirastosta p. 09 8306 717.

Vantaan seurakuntien jäsenille kasteen ja kastekahvien, avioliittoon vihkimisen ja hääjuhlan sekä hautajaisten ja muistotilaisuuden tilavuokra 0 e (6 tuntia). ► Katso muut hinnat tästä.

Kaste- tai vihkivaraus netissä

Yhteystiedot

Vahtimestari p. 09 830 6224

Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori (konsertit ja tapahtumat) Susanna Lönnqvist, p. 050 559 4782, susanna.lonnqvist@evl.fi

Hautausmaan hoito p. 050 573 6342

Sähköposti: tikkurilan.seurakunta@evl.fi

Pyhän Laurin kirkko juhlatilana

Pyhän Laurin kirkko on yksi Suomen suosituimpia vihkikirkkoja. 

► Apupapin papupata-blogi : Häät Pyhän Laurin kirkossa (esim. videoitu kävely alttarille morsiamen näkökulmasta)

Kirkossa on 37-äänikertaiset urut.

"Marssipyyntöjä tulee kanttoreille monenlaisia, alunperin uruille kirjoitettu musiikki soi tietysti aina hyvin. Perinteiset häämarssit, kuten Mendelssohnin Kesäyön unelmasta, Melartinin Prinsessa Ruususesta ovat yleensä alunperin sovituksia orkesterikappaleista, mutta toimivat aina."

-Nina Fogelberg, kanttori

Parkkipaikat

Kirkon edessä parkkipaikalla on kaksi esteetöntä autopaikkaa

Esteettömyys

  • Kirkkoon on esteetön sisäänkäynti
  • Pääsisäänkäynnillä on tasoero ja irtoluiska
  • Kirkkosalin ja alttarin välillä on n. 150 mm tasoero ja irtoluiska
  • Esteetön wc-tila sijaitsee kirkon takana vaaleassa huoltorakennuksessa, wc:n mitoitus on ahdas
  • Kirkkosalissa on induktiosilmukka

Selaa esitettä:

Tapahtumat

su 20.9. klo 12.00

Kirkkotie 45, 01510 Vantaa

Luomakunnan sunnuntain messu Pyhän Laurin kirkossa - STRIIMATAAN

Lämpimästi tervetuloa luomakunnan sunnuntain messuun, jonka toimittavat Jaakko Hyttinen (liturgi), Maria Koukkari (avustava pappi) ja kanttori Iina Katila. Kirkossa saa olla samanaikaisesti 110 henkilöä (90 salissa, 20 parvella). Tikkurilan seurakunnan messut lähetetään edelleen suoratoistona verkossa seurakunnan Facebook-sivulla osoitteessa www.facebook.com/tikkurilanseura
ke 23.9. klo 10.30 -11.00

Kirkkotie 45, 01510 Vantaa

Vahva ja hellä - tanssi- ja musiikkiesitys vauvoille ja vanhuksille Pyhän Laurin kirkon Pappilan puistossa

Vahva ja hellä on vauvoille ja vanhuksille suunnattu tanssi- ja musiikkiesitys, joka esitetään Vantaan Pyhän Laurin kirkon Pappilan puistossa (Kuriiritie 1). Esiintyjät ovat Riikka Siirala (tanssi ja laulu) ja Mari Kätkä (harmonikka ja laulu). Teos käsittelee tanssin ja musiikin keinoin vahvuuden ja hellyyden, voiman ja haurauden kokemusta läpi elämän ja sen ääripäissä. Lähtökohtana ovat aistikokemukset, jotka kantavat meitä vauvasta vanhuuteen. Tämä esitys on rakennettu sukupolvien välille siten, että siitä voivat nauttia yhtä aikaa niin vauvaperheet kuin vanhukset. Esitys syntyi korona-ajan keskelle ja sitä esitetään ulkona turvavälein. Esitys on taivasalla, pukeutuminen sään mukaan. Huonon sään sattuessa esitys siirretään Pyhän Laurin kappeliin (Pappilankuja 3). Vapaa pääsy.