Jumalanpalvelukset Rekolan seurakunnassa

Ajankohtaista 

Tiedot päivitetty: 20.3.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi seurakunnan toimintaa supistetaan. 

Kirkolliset toimitukset, kuten kasteet, vihkimiset ja hautajaiset pidetään, mutta rajataan 10 henkeen.

Jumalanpalvelukset striimataan livenä Rekolan seurakunnan ►facebook sivuilla. 

Kirkkoherranvirasto palvelee arkisin klo 9-14 puhelimitse, mutta käynneistä on sovittava erikseen.

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko on auki ja työntekijöitä on tavattavissa torstaisin klo 16-19, sekä sunnuntaisin klo 11-12.

Papit ja muut työntekijät tavoittaa myös puhelimitse ja henkilökohtaisia keskusteluaikoja on mahdollista sopia suoraan heidän kanssaan.

Ryhmätoiminta, Yläovet auki aikuisille ja Asolan ankkuri sekä muita tilaisuuksia perutaan maaliskuun loppuun saakka. Sekä lasten, nuorten että aikuisten kokoontumiset perutaan. Tiedot päivitetään tapahtumakalenteriin ensi tilassa.

--------------------------------------

 

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Olet lämpimästi tervetullut kirkkoon viettämään yhteistä aikaa muiden ihmisten ja Jumalan kanssa!

Rekolassa jumalanpalveluselämä on vilkasta: tavallisessa sunnuntaimessussa Pyhän Andreaan kirkossa käy 70–100 ihmistä, ja suurina juhlapyhinä kirkko täyttyy väestä.

Joitain messuja vietetään erityisteemalla tai säännöllisesti viikolla aamu- tai ilta-aikaan. Seuraa ilmoittelua Kirkko ja kaupunki -lehdestä, katso seuraava messu ► tapahtumakalenterista tai sivun alaosassa olevasta listasta.

Olet aina tervetullut jumalanpalvelukseen riippumatta uskosi laadusta tai määrästä. Ovella sinulle ojennetaan virsikirja ja käsiohjelma, josta selviää, mitä jumalanpalveluksen missäkin osassa tapahtuu. Ei haittaa, vaikka jossain vaiheessa et tietäisi mitä tehdä! Tarvittaessa voit kysyä neuvoa vahtimestarilta tai vaikka vierustoverilta. Myös jumalanpalveluksessa palvelevat papit ja vapaaehtoiset antavat tarvittaessa ohjeita.

Lähes kaikissa Rekolan jumalanpalveluksissa on mahdollisuus osallistua ehtoolliseen, eli niitä voidaan kutsua myös messuiksi. Tavallisesti jumalanpalveluksissa kerätään myös kolehti jonkin tärkeän kohteen hyväksi, joten voit halutessasi varata käteistä rahaa mukaan.

Pyhäkoulu, lasten oma kirkkohetki

Lapsille on oma kirkkohetki eli ► pyhäkoulu jumalanpalveluksen yhteydessä. Pyhäkoulussa lapset tutustuvat Raamatun kertomuksiin laulaen, leikkien ja askarrellen. Pyhäkoulua vetävät siihen koulutetut vapaaehtoiset. Pyhäkoulu kokoontuu päiväkerhohuoneessa. Kirkkosalissa lapsille on myös omia kirjoja ja leluja, jos aika käy pitkäksi. Lapset saavat osallistua jumalanpalvelukseen kukin omalla tavallaan, joten hyssytellä ei tarvitse.

Rekolan kirkko

vihittiin käyttöön v. 1988. Käy katsomassa messun ►videotallenne.

Lapsi ja mies kirkossa, taustalla näkyy alttari.