Jumalanpalvelukset Rekolan seurakunnassa

Ajankohtaista 

Rekolan seurakunnan korona-aikaiset päivitetyt tiedot löydät etusivultammeLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Rekolan seurakunnan jumalanpalvelukset facebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Seuraa Rekolan messuja verkossa (facebook), et tarvitse siihen tunnuksia. Klikkaa ylläolevaa nappia ja liity mukaan etänä, sunnuntaisin klo 10.

Tule mukaan jumalanpalveluskoulutukseen!

Rekolan seurakunta järjestää seurakuntalaisille ja työntekijöille yhteisen koulutuksen, jonka tavoitteena on innostaa kaikkia tuoreeseen, iloa ja rauhaa antavaan jumalanpalveluselämään sekä tehdä siitä vielä vahvemmin yhteinen asia. Rekolassa on pitkä seurakuntalaisten osallisuuden perinne messuissa. Tämän perinteen varaan rakennamme tulevaisuutta. Tehtäviä on paljon erilaisia ja ne on helppoja, juuri sinulle sopivia.

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Koulutus on verkossa, tarvitset vain laitteen (kuten puhelin). Liittymislinkin saat ilmoittautuessasi.
Ajat ovat to 4.3. klo 17.30 – 19.30, la 20.3. klo 12 – 17 ja su 11.4. klo 10 – 16. 

--------------------------------------

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Olet lämpimästi tervetullut kirkkoon viettämään aikaa muiden ihmisten kanssa tai hiljentymään ihan omassa rauhassa!

Rekolassa jumalanpalveluselämä on vilkasta: tavallisessa sunnuntaimessussa Pyhän Andreaan kirkossa käy 70–100 ihmistä, ja suurina juhlapyhinä kirkko täyttyy väestä.

Joitain messuja vietetään erityisteemalla tai säännöllisesti viikolla aamu- tai ilta-aikaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Seuraa ilmoittelua Kirkko ja kaupunki -lehdestä, katso seuraava messu ► tapahtumakalenterista tai sivun alaosassa olevasta listasta.

Olet aina tervetullut jumalanpalvelukseen riippumatta uskosi laadusta tai määrästä. Ovella sinulle ojennetaan virsikirja ja käsiohjelma, josta selviää, mitä jumalanpalveluksen missäkin osassa tapahtuu. Ei haittaa, vaikka jossain vaiheessa et tietäisi mitä tehdä! Tarvittaessa voit kysyä neuvoa vahtimestarilta tai vaikka vierustoverilta. Myös jumalanpalveluksessa palvelevat papit ja vapaaehtoiset antavat tarvittaessa ohjeita.

Lähes kaikissa Rekolan jumalanpalveluksissa on mahdollisuus osallistua ehtoolliseen, eli niitä voidaan kutsua myös messuiksi. Tavallisesti jumalanpalveluksissa kerätään myös kolehti jonkin tärkeän kohteen hyväksi, joten voit halutessasi varata käteistä rahaa mukaan.

Pyhäkoulu, lasten oma kirkkohetki

Lapsille on oma kirkkohetki eli ► pyhäkoulu jumalanpalveluksen yhteydessä. Pyhäkoulussa lapset tutustuvat Raamatun kertomuksiin laulaen, leikkien ja askarrellen. Pyhäkoulua vetävät siihen koulutetut vapaaehtoiset. Pyhäkoulu kokoontuu päiväkerhohuoneessa. Kirkkosalissa lapsille on myös omia kirjoja ja leluja, jos aika käy pitkäksi. Lapset saavat osallistua jumalanpalvelukseen kukin omalla tavallaan, joten hyssytellä ei tarvitse.

Rekolan kirkko

vihittiin käyttöön v. 1988. Käy katsomassa messun ►videotallenne.

Rekolan kirkon alttarilla kaksi pappia