Katsomuskasvatusyhteistyö Tikkurilan seurakunnassa

 

Toimintamme perustuu syksyllä 2017 voimaan tulleeseen varhaiskasvatuksen opetussuunnitelmaan. Katsomuskasvatuksen tavoitteena on suvaitsevaisuuden, keskinäisen kunnioituksen, yhteisymmärryksen ja yhteiskuntarauhan rakentaminen.

Seurakunta voi olla varhaiskasvatuksen tukena muun muassa seuraavissa asioissa:

  • Tutustuminen paikalliseen uskonnolliseen kulttuuriin ja historiaan. Kirkot ja seurakunta voivat toimia oppimisympäristöinä.
  • Kristilliseen juhlaperinteeseen tutustuminen.
  • Autamme omalta osaltamme toteuttamaan varhaiskasvatuslain tavoitetta tutustua  sekä omaan että muihin lähellä oleviin uskontoihin esimerkiksi ideoimalla, vinkein ja mallituokioin.
  • Materiaalin lainaaminen.

Varhaiskasvatuksen kanssa yhteistyötä suunnitellessamme käytämme apuna Kumppanuuden korimallia: Seurakunta varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen kumppanina. Katso lisää tästä

Keväällä 2021 on avattu uudet Kasvua katsomuksesta nettisivut. Sivuilla ajankohtaista tietoa ja materiaalia katsomuskasvatuksen pedagogiseen kehittämistyöhön. Käy tutustumassa. Kasvua katsomuksesta - evl.fi

 

Ota yhteyttä

varhaiskasvatussihteeri
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Varhaiskasvatussihteerinä vastuullani on seurakunnan yhteistyö päiväkotien kanssa. Sitä toteutan yhdessä lastenohjaajien, pappien ja kanttoreiden kanssa. Päiväkotiyhteistyöstä voit lukea lisää tästä. Päiväkodit löytävät aiheesta lisätietoa tästä.

Myös pyhäkoulut ovat vastuullani. Pyhäkoulunohjaajina toimivat vapaaehtoiset pyhäkoulunopettajat. Lisäksi järjestelen retkiä perheille ja puuhailen erilaisissa tapahtumissa.
 
Olen ollut töissä Tikkurilan seurakunnassa kymmenen vuotta. Välissä sijaistin yhden vuoden myös Vantaan seurakuntayhtymässä kehitysvammaistyön diakonia.
 
Tykkään tehdä töitä täällä! Ilmapiiri on mukava, rento ja kannustava.