Hautamuistomerkkiohje

Hautausmaalle haudatun vainajan muistoksi saa haudalle asentaa muistomerkkiohjeen mukaisen muistomerkin. Hautamuistomerkin hankkimisella ei ole kiire.

Haudalle asennettavasta muistomerkistä on laadittava suunnitelma. Muistomerkistä tehty suunnitelma mittoineen toimitetaan hautausmaan toimistoon hyväksyttäväksi ennen muistomerkin hankintaa. Ennen kuin tilaat muistomerkin, tutustu Hautamuistomerkkiohjeeseen

Muistomerkkisuunnitelma käsitellään vainajan hautauksen jälkeen. Muistomerkkisuunnitelma voidaan hyväksyä, kun vainaja on haudattu ja hautausmaksut maksettu. Muistomerkkisuunnitelman hyväksymisessä huomioidaan aina muistomerkkisuunnitelman ohjeiden mukaisuus ja asennuksen turvallisuus. 

Haudalle sallitaan pääsääntöisesti yksi muistomerkki.

Suunnitelma

Tästä voit tulostaa Vantaan seurakuntayhtymän Hautamuistomerkkisuunnitelma -lomakkeen. Suunnitelma lähetetään ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen hautausmaat.vantaa@evl.fi. Mikäli suunnittelette muistomerkin yhteistyössä kiviliikkeen tai hautaustoimiston kanssa, yleensä he hoitavat muistomerkkisuunnitelman laatimisen ja hyväksyttämisen.