Vihkiajat Pyhän Laurin kirkkoon 

Vantaan seurakunnat noudattavat viranomaisten ja hiippakunnan antamia ohjeita liittyen yleisötilaisuuksiin ja kirkollisiin juhliin koronapandemian aikana. Vantaan seurakuntien ajantasaiset ohjeet voit lukea täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Vihkiaika vuodelle 2021

Pyhän Laurin kirkko on suljettu 20.9.-14.11.2021 sisätiloissa tehtävien kunnostustöiden takia. 

Vuoden 2021 vihkiaikoja voi varata sähköisen asioinnin kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Puhelinvaraukset tapahtuu vantaalaisten osalta oman seurakunnan kirkkoherranviraston tai toimitusvarausnumeron kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ei-vantaalaiset voivat varata ajan Tikkurilan seurakunnan toimitusvarauksista ma-pe 9-14, p. 09 8306 804.

Viikolla 32 kirkossa ei ole vihkiaikoja Helsingan keskiaikatapahtuman ja Vantaan BRQ-festivaalitapahtuman vuoksi. Marras-joulukuussa kirkko on puolestaan varattuna useille joulukonserteille. 

 

Vihkiajan siirto koronarajoitusten takia

Kesän 2021 vihkiparit voivat koronarajoitusten takia siirtää olemassaolevan vihkiajan vastaavaan ajankohtaan vuoteen 2022, jos kirkossa ei ole muita varauksia. Vihkiajan siirto on mahdollista ainoastaan vastaavalle viikolle, samaan päivään ja samaan kellon aikaan. Siirron esteenä voi joinakin päivinä olla kirkossa tapahtuva muu toiminta kesällä 2022.

Siirto johonkin muuhun ajankohtaan vuodelle 2022 tapahtuu yleisen varausaikataulun ja -tavan mukaisesti.

 

Vihkiaika vuodelle 2022

Ajalle 1.1.-31.5.2022 vihkiaikoja voi varata 17.5.2021 alkaen sähköisestiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puhelimitse. Puhelinvaraukset tapahtuu vantaalaisten osalta oman seurakunnan kirkkoherranviraston tai toimitusvarausnumeron kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ei-vantaalaiset voivat varata ajan Tikkurilan seurakunnan toimitusvarauksista ma-pe 9-14, p. 09 8306 804.

Vihkiaikoja ajalle 1.6.-31.12.2022 haetaan vihkiaikahaun kautta viikon 35 aikana (30.8.-5.9.2021). Haun kautta saadusta vihkiajasta ilmoitetaan syyskuun aikana. Hakulinkki tulee tälle sivulle elokuun lopussa.

Vuonna 2022 vihkiaikoja ei ole lainkaan 11.6.2022. Päivissä 6.8.2022 ja 13.8.2022 on vihkiaikoja normaalia vähemmän. Poikkeukset johtuvat kirkossa järjestettävistä tapahtumia. Myös muut poikkeuspäivät ovat mahdollisia.

 

Ohjeita ja tietoa vihkiaikojen nettihausta

  • Vihkiaikaa voi hakea Pyhän Laurin kirkkoon, jos ainakin toinen vihkiparista on ev.lut. kirkon jäsen (tai muun Porvoon kirkkoyhteisön kirkon jäsen).
  • Vihkiaikaa haetaan sähköisen haun kautta, joka edellyttää vahvaa tunnistautumista ja oman tunnuksen luomista asiointipalveluun.
  • Vihkiaikatoiveita tulee nettihaussa antaa vähintään viisi ja enintään kymmenen. Ajat voivat olla saman päivän aikoja.
  • Hakuajan sisällä 30.8.-5.9. lähetetyt toiveet ovat sikäli samanarvoisia, ettei ole väliä, minä päivänä lomake on täytetty.
  • Etusijalla ovat parit, joista ainakin toinen on Tikkurilan seurakunnan tai Vanda svenska församlingin jäsen. Seuraavalla sijalla parit, joista ainakin toinen on jonkin muun Vantaan seurakunnan jäsen. Kolmannella sijalla ovat Vantaan ulkopuolella asuvat. Järjestelmä tarkistaa Vantaan seurakuntiin kuulumisen automaattisesti. Tarvittaessa järjestelmä arpoo, kuka pareista saa ajan.
  • Hakijoista osa jää valitettavasti ilman toivomaansa vihkiaikaa – jopa asuinpaikasta riippumatta. Erityisesti Vantaan ulkopuolella asuvien on vaikea saada kesälauantaiden suosittuja iltapäiväaikoja.
  • Tieto vihkiajasta lähetetään syyskuun 2021 aikana sähköpostitse. Jotkut sähköpostipalvelimet suodattavat roskapostiksi kerralla isommalle joukolle lähetettyjä posteja – jos et saa mitään tietoa, voit tiedustella asiaa lokakuusta alkaen numerosta 09 8306 804 (toimitusvaraukset).
  • Saatu vihkiaika tulee vielä varmistaa tai perua. Ohjeet tästä tulee vahvistusviestissä.