Vihkiajat Pyhän Laurin kirkkoon 

 

Vantaan seurakunnat noudattavat viranomaisten ja piispojen antamia ohjeita liittyen yleisötilaisuuksiin ja kirkollisiin juhliin. Pyhän Laurin kirkossa tilaisuuksien osallistujamäärä on 6.9. alkaen 110 henkilöä. Kirkossa on käytössä joka toinen penkkirivi ja tilaisuuksissa on huolehdittava myös muuten riittävistä turvaväleistä ja käsihygeniasta.

 

Vihkiaika vuodelle 2020

Vuoden 2020 vapaita vihkiaikoja voi varata sähköisen asioinnin kautta tai soittamalla varauspalveluun 09 8306 333 (ma - pe 9-14). 

Marraskuun lopusta jouluun asti kirkko on varattuna pääosin joulukonsertteihin. 

 

Vihkiaika vuodelle 2021

Pyhän Laurin kirkossa tehdään vuoden 2021 aikana kunnostustöitä, joiden aikana kirkko on suljettu. Kunnostustyöt sijoittuvat mahdollisesti tammikuusta-maaliskuulle (11.1.-21.3.2021) tai/ja syyskuusta-marraskuulle (20.9.-14.11.2021).  Ajankohdat tarkentuvat myöhemmin.

Vihkiaikoja tammikuuusta toukokuulle 2021 voi varata sähköisen asioinnin kautta tai varauspalvelusta 09 8306 333 (ma - pe 9 - 14) . 

 

Kesäkuun-joulukuun 2021 vihkiaikojen haku on päättynyt 5.9.2020.  Vihkipareille ilmoitetaan sähköpostitse heidän saamastaan ajasta viimeistään 30.9.2020. Etusijalla vihkiaikojen haussa ovat Tikkurilan seurakunnan ja Vanda svenska församlingin vihkiparit. Toisella sijalla muut vantaalaiset vihkiparit ja kolmannella sijalla muut hakijat. 

Lue lisää vihkiaikojen hausta ja jakamisesta tämän sivun inforuudusta. 

Vapaaksi jääneitä vihkiaikoja voi varata lokuusta alkaen puhelimitse tai sähköisen asioinnin kautta. 

Viikolla 32 kirkossa ei ole vihkiaikoja Helsingan keskiaikatapahtuman  ja Vantaan BRQ-festivaalitapahtuman vuoksi. Marras-joulukuussa kirkko on puolestaan varattuna useille joulukonserteille. Näiden lisäksi kesältä 2020 siirretyt vihkivaraukset vaikuttavat haettavissa oleviin vihkiaikoihin. Kirkon kunnostustöiden takia vihkiaikoja ei ole varattavissa myöskään ajalla 20.9.-14.11.

 

 

Kirkkoherranvirasto, Vernissakatu 4, 01300 Vantaa. Avoinna ma–pe klo 9–14. Tilojen ja kirkollisten toimitusten varaukset p. 098306 333.

Ohjeita ja tietoa vihkiaikojen nettihausta

  • Vihkiaikaa voi hakea Pyhän Laurin kirkkoon, jos ainakin toinen vihkiparista on ev.lut. kirkon jäsen (tai muun Porvoon kirkkoyhteisön kirkon jäsen).
  • Vihkiaikaa haetaan sähköisen haun kautta, joka edellyttää vahvaa tunnistautumista ja oman tunnuksen luomista asiointipalveluun.
  • Vihkiaikatoiveita tulee nettihaussa antaa vähintään viisi ja enintään kymmenen. Ajat voivat olla saman päivän aikoja.
  • Hakuajan sisällä 31.8.-5.9. lähetetyt toiveet ovat sikäli samanarvoisia, ettei ole väliä, minä päivänä lomake on täytetty.
  • Etusijalla ovat parit, joista ainakin toinen on Tikkurilan seurakunnan tai Vanda svenska församlingin jäsen. Seuraavalla sijalla parit, joista ainakin toinen on jonkin muun Vantaan seurakunnan jäsen. Kolmannella sijalla ovat Vantaan ulkopuolella asuvat. Järjestelmä tarkistaa Vantaan seurakuntiin kuulumisen automaattisesti. Tarvittaessa järjestelmä arpoo, kuka pareista saa ajan.
  • Hakijoista osa jää valitettavasti ilman toivomaansa vihkiaikaa – jopa asuinpaikasta riippumatta. Erityisesti Vantaan ulkopuolella asuvien on vaikea saada kesälauantaiden suosittuja iltapäiväaikoja.
  • Tieto vihkiajasta lähetetään syyskuun 2020 aikana sähköpostitse. Jotkut sähköpostipalvelimet suodattavat roskapostiksi kerralla isommalle joukolle lähetettyjä posteja – jos et saa mitään tietoa, voit tiedustella asiaa lokakuusta alkaen numerosta 09 8306 333 (toimitusvaraukset).
  • Saatu vihkiaika tulee vielä varmistaa tai perua. Ohjeet tästä tulee vahvistusviestissä.