Vihkiajat Pyhän Laurin kirkkoon

Vihkiaika vuodelle 2019

Vuoden 2019 vapaita vihkiaikoja voi tiedustella soittamalla toimitus- ja tilavarauspalveluun  p. (09) 8306 333 tai käymällä Tikkurilan seurakunnan kirkkoherranvirastossa (Vernissakatu 4, Vantaa). 

Peruskorjaukseen liittyvien maankaivaustöiden takia kirkon pääovi on syksyllä poissa käytöstä ajalla 30.9.-22.11.2019. Tällöin kirkkoon kuljetaan sivuoven kautta.  

 

Vihkiaika vuodelle 2020

Vihkiaikahaku vuodelle 2020 on tapahtunut syyskuussa 2019. Vihkiajoista on ilmoitettu aikaa hakeneille sähköpostitse syyskuun lopussa 2019. Saatu aika tulee varmistaa tai peruuttaa viestissä olleen ohjeen mukaan. 

Vuoden 2020 vapaita vihkiaikoja voi tiedustella ja varata soittamalla varauspalveluun 09 8306 333 (ma-pe 9-14).  

Pyhän Laurin kirkossa on vihkiaikoja pääsääntöisesti perjantaina alkuillassa ja lauantaina iltapäivisin. Kesällä 2020 rippikoulujen konfirmaatiot ja muu seurakunnan toiminta vaikuttaa joidenkin päivien osalta vihkiaikoihin. Elokuussa viikko 32 on varattu musiikkifestivaalille (BRQ Vantaa) ja Helsingan keskiaikapäivään, eikä tuolloin ole vihkiaikoja. Lisäksi kirkko on kunnostustöiden takia kokonaan suljettuna 21.9.-15.11.2020 eli tuolle ajalle ei ole vihkiaikoja varattavissa. Marraskuun lopusta jouluun asti kirkko on varattuna pääosin joulukonsertteihin. 

Kesän 2020 vihkiaikoja saattaa tulla varattavaksi lisää marras-joulukuussa 2019, kun kesän konfirmaatioiden määrä varmistuu ja lisäksi vihkiaikahaussa saatuja aikoja peruutetaan.

Kirkkoherranvirasto, Vernissakatu 4, 01300 Vantaa. Avoinna ma–pe klo 9–14. Tilojen ja kirkollisten toimitusten varaukset p. 098306 333.

Ohjeita ja tietoa vihkiaikojen nettihausta

  • Vihkiaikaa voi Pyhän Laurin kirkkoon hakea, jos ainakin toinen vihkiparista on ev.lut. kirkon jäsen (tai muun Porvoon kirkkoyhteisön kirkon jäsen).
  • Vihkiaikaa haetaan sähköisen asioinnin kautta, joka edellyttää vahvaa tunnistutumista ja oman tunnuksen luomista asiointipalveluun.
  • Vihkiaikatoiveita tulee nettihaussa antaa vähintään viisi ja enintään kymmenen. Ajat voivat olla saman päivän aikoja.
  • Hakuviikon sisällä (2.-8.9.2019) lähetetyt toiveet ovat sikäli samanarvoisia, ettei ole väliä, minä päivänä lomake on täytetty.
  • Etusijalla ovat parit, joista ainakin toinen on Tikkurilan seurakunnan tai Vanda svenska församlingin jäsen. Seuraavalla sijalla parit, joista ainakin toinen on jonkin muun Vantaan seurakunnan jäsen. Kolmannella sijalla ovat Vantaan ulkopuolella asuvat. Järjestelmä tarkistaa Vantaan seurakuntiin kuulumisen automaattisesti. Tarvittaessa järjestelmä arpoo, kuka pareista saa ajan.
  • Hakijoista osa jää valitettavasti ilman toivomaansa vihkiaikaa – jopa asuinpaikasta riippumatta. Erityisesti Vantaan ulkopuolella asuvien on vaikea saada kesälauantaiden suosittuja iltapäiväaikoja.
  • Tieto vihkiajasta on lähetetty syyskuussa 2019 sähköpostitse viikolla 38. Jotkin sähköpostipalvelimet suodattavat roskapostiksi kerralla isommalle joukolle lähetettyjä posteja – jos et saa mitään tietoa, voit tiedustella asiaa lokakuusta alkaen numerosta 09 8306 333 (toimitusvaraukset).
  • Saatu vihkiaika tulee vielä varmistaa tai perua. Ohjeet tästä tulee vahvistusviestissä.