Ylhäältä kuvattuna Pyhän Laurin kirkon alttari, jossa pappi puhuu hääparille.

Vihkiajat Pyhän Laurin kirkkoon 

 

Vihkiaika vuodelle 2023

Vuoden 2023 vihkiaikoja voi varata sähköisestiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puhelimitse. Puhelinvaraukset tapahtuvat vantaalaisten osalta oman seurakunnan kirkkoherranviraston tai toimitusvarausnumeron kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ei-vantaalaiset voivat varata ajan Tikkurilan seurakunnan toimitusvarauksista ma - pe klo 9 - 14, p. 09 8306 804.

Vihkiaikoja on pääsääntöisesti perjantaisin ja lauantaisin. Muut päivät ja ajankohdat ovat sovittavissa tilanteen mukaan. Marras-joulukuussa vihkiaikoja on vähän konserttitapahtumien vuoksi. Poikkeukset johtuvat kirkossa järjestettävistä muista tapahtumista.  

 

Vihkiaika keväälle 2024

Vihkiaikoja tammi-toukokuulle voi varata 15.5.2023 alkaen sähköisen asioinnin kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puhelimitse. Puhelinvaraukset tapahtuvat vantaalaisten osalta oman seurakunnan kirkkoherranviraston tai toimitusvarausnumeron kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ei-vantaalaiset voivat varata ajan Tikkurilan seurakunnan toimitusvarauksista ma - pe klo 9 - 14, p. 09 8306 804.

 

Vihkiaikahaku ajalle kesäkuu-joulukuu 2024

Vihkiaikojen haku ajalle kesäkuu - joulukuu 2024 tapahtuu viikon 35 aikana (28.8. - 3.9.2023). Haun tuloksesta ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse syyskuun 2023 aikana.

Vihkiaikaa haetaan erillisen sähköisen haun kautta, joka edellyttää vahvaa tunnistautumista ja tunnuksen luomista asiointipalveluun. Hakulinkki julkaistaan tällä sivulla ennen hakuajan alkamista. Vihkiaikoja on perjantaisin alkuillasta ja lauantaisin itapäivisin. Lisätietoja hausta ja aikojen jakoperusteista löytyy toisaalta tältä sivulta.

Kesällä 2024 vihkiaikoja ei ole lainkaan lauantaina 11.8. Helsingan keskiaikatapahtuman vuoksi. Marras-joulukuussa vihkiaikoja on vähän konserttitapahtumien vuoksi. 

Vihkiaikahaun jälkeen vapaaksi jääneet vihkiajat ovat varattavissa sähköisesti ja puhelimitse lokakuusta 2023 alkaen.

 

 

 

Ohjeita ja tietoa vihkiaikojen nettihausta (kesäkuu-joulukuu)

  • Vihkiaikaa voi hakea Pyhän Laurin kirkkoon, jos ainakin toinen vihkiparista on ev.lut. kirkon jäsen (tai muun Porvoon kirkkoyhteisön kirkon jäsen).
  • Vihkiaikaa haetaan sähköisen haun kautta, joka edellyttää vahvaa tunnistautumista ja oman tunnuksen luomista asiointipalveluun.
  • Vihkipappi määräytyy morsiamen kotiseurakunnan mukaan. Tämän vuoksi toivomme ensisijaisesti morsiamen kirjautuvan asiointipalveluun.
  • Vihkiaikatoiveita tulee antaa vähintään viisi ja enintään kymmenen. Ajat voivat olla saman päivän aikoja.
  • Hakuajan sisällä 28.8.3.9.2023 lähetetyt toiveet ovat sikäli samanarvoisia, ettei ole väliä, minä päivänä lomake on täytetty.
  • Etusijalla ovat parit, joista ainakin toinen on Tikkurilan seurakunnan tai Vanda svenska församlingin jäsen. Seuraavalla sijalla parit, joista ainakin toinen on jonkin muun Vantaan seurakunnan jäsen. Kolmannella sijalla ovat Vantaan ulkopuolella asuvat. Järjestelmä tarkistaa Vantaan seurakuntiin kuulumisen automaattisesti. Tarvittaessa järjestelmä arpoo, kuka pareista saa ajan.
  • Hakijoista osa saattaa jäädä ilman toivomaansa vihkiaikaa. Erityisesti Vantaan ulkopuolella asuvien on vaikea saada kesälauantaiden suosittuja iltapäiväaikoja.
  • Tieto vihkiajasta lähetetään syyskuun aikana sähköpostitse. Jotkut sähköpostipalvelimet suodattavat roskapostiksi kerralla isommalle joukolle lähetettyjä posteja – jos et saa mitään tietoa, voit tiedustella asiaa lokakuusta alkaen numerosta 09 8306 804 (toimitusvaraukset).
  • Saatu vihkiaika tulee varmistaa tai perua. Ohjeet tästä tulee vahvistusviestissä.