Tikkurilan kirkko

Asematie 12a , 01300 Vantaa

Tikkurilan kirkko kuvattuna ilmasta.

Tikkurilan kirkon on suunnitellut arkkitehtitoimisto OOPEAA Office for Peripheral Architecture pääsuunnittelijana ja vastaavana arkkitehtinä Anssi Lassila ja projektiarkkitehtinä Iida Hedberg. Tammikuussa 2021 käyttöön vihitty kirkko on Tikkurilan seurakunnan ja Vanda svenska församlingin kotikirkko, minkä lisäksi siellä toimivat myös Vantaan seurakuntien hallinto ja yhteinen seurakuntatyö.

Rakennus on suunniteltu palvelemaan yhteisön monenlaisia tarpeita. Salin lisäksi rakennuksesta löytyvät kahvila, Pienten paikka perheille, ryhmätiloja, kokous- ja työtiloja, aula sekä sisäpihan kirkkotarha. Yleisölle avoimet kohtaamisen tilat sijoittuvat ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen.

Kolmannessa ja neljännessä kerroksessa sijaitsevat tilat tarjoavat puitteet työskentelyyn ryhmätyötiloista aina pienempiin keskustelu- ja terapiahuoneisiin ja kokousten järjestämiseen. Rakennuksen viherkatolle ja ympäröivään kaupunkitilaan avautuvat näkymät tuovat tiloihin paljon valoa ja yhdessä seinien värimaailman kanssa ne luovat varsin eritunnelmaisia tiloja. Sisäpihan kirkkotarha tuo vehreän näkymän aulaan sekä osin seurakuntasaliin. Se rajaa kerrostalojen puolijulkisen pihan ja tarjoaa mahdollisuuden avata aulan toimintoja myös ulkotilaan lämpimänä vuoden aikana.

Tikkurilan kirkkoon saavutaan julkisilla kulkuneuvoilla, polkupyörällä tai kävellen. Parkkipaikkoja löytyy lähialueen julkisilta pysäköintialueilta ja parkkihalleista. 

Induktiosilmukka
Info
Lastenhoitohuone
Esteetön kulku

Tapahtumat

su 24.1. klo 10.00

Asematie 12a, 01300 Vantaa

Uuden Tikkurilan kirkon vihkimismessu - suorana TV 1:stä

Kirkon vihkivät ja messussa saarnaavat Helsingin piispa Teemu Laajasalo ja Porvoon piispa Bo-Göran Åstrand. Liturgeina toimivat Tikkurilan kirkkoherra Janne Silvast ja Vanda svenskan kirkkoherra Martin Fagerudd. Tekstinlukijoina Jan-Erik Eklöf ja Paula Lehmuskallio. Kanttorina Samppa Laakso. Musiikkia soittaa Ensemble Nylandia, lauluryhmänä kanttorit Iina Katila, Terje Kukk, Anders Ekberg ja Samppa Laakso. Musiikkikappaleet on koronarajoitusten takia nauhoitettu erikseen etukäteen.
to 11.3. klo 16.30 -17.30

Asematie 12a, 01300 Vantaa

Paastonajan arkiretriitti Tikkurilan kirkolla

Tule mukaan matkalle pääsiäisen sanomaan. Arkiretriitissä jokainen työskentelee itse teksteihin perehtyen ja tulee kerran viikossa jakamaan ajatuksiaan ryhmässä.