Muistelupaikat

Vantaan kirkoilla ja hautausmailla on muistelupaikkoja, joilla voi viettää hiljaista hetkeä tai sytyttää kynttilän muualle haudattujen omaisten ja ystävien muistolle.

Hakunilan kirkko, Hakunilantie 48

Hakunilan kirkon muistopiha ja Laila Pullisen graniittiveistos.Hakunilan kirkon sisäpihalla sijaitseva muistopiha on paikka hiljentymiselle. Kirkon kainalossa sijaitseva pieni ja hiljentymiseen houkutteleva muistopiha on saavuttanut hakunilaisten suosion erityisesti pyhäinpäivän ja joulun aikoihin. Edellä mainittuina juhlapyhinä rauhallinen miljöö kylpee usein muistokynttilöiden luomassa valossa. Muistopihaan on sijoitettu kesällä 1997 kuvanveistäjä, taiteilijaprofessori Laila Pullisen graniittiveistos ”Kun tuuli käy heidän ylitseen”. Veistos on valmistettu Mäntsälän graniitista.

 

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, Kustaantie 22

Muistelupaikka on kirkon pääsisäänkäynnin luona ristin juurella.

 

Myyrmäen kirkko, Uomatie 1

Myyrmäen kirkon pihalla oleva muistopaikka pyhäinpäivänä. Hautakiven edessä runsaasti kynttilöitä.Muistelupaikka sijaitsee Myyrmäen kirkon puistossa. Paikalla on Myyrmäen kirkon korjaustöiden yhteydessä maan alta löydetty suuri kivi, johon on kiinnitetty risti ja tekstilaatta. Laatassa lukee: ”Jeesus sanoo: Minä olen ylösnousemus ja elämä.” Muistelupaikan vieressä on penkki.

 

Ruskeasannan hautausmaa, Ruskeasannantie 2

Ruskeasannan kappelin edustalla sijaitsee muistolehto ja muualle haudattujen muistelupaikka. Muistolehto on yhtenäinen hauta-alue, jossa jokaisella vainajalla on pieni hautasija. Ystävät ja omaiset voivat sijoittaa kynttilöitä ja kukkia muistelupaikalle ja ajatella poisnukkuneita rakkaitaan.

Muistolehdossa on myös muualle haudattujen muistelupaikka. Muistelupaikan ideoivat Vantaan Hiekkaharjun kansainvälisen koulun oppilaat yhdessä arkkitehti Tuula Taposen kanssa vuonna 2000. Paikan nimi on "Särkynyt sydän". Muistokivi on Mäntsälän dragonia.

 

Hämeenkylän kirkon muistelupaikkaHämeenkylän kirkon hautausmaa, Auratie 3

Hämeenkylän kirkon vieressä olevalla hautausmaalla on hautausmaasta rajattu muistelupaikka.  Kuvanveistäjä Jorma Lehtonen on toteuttanut ja nimennyt muistelupaikan muualle haudattujen ja Karjalaan jääneiden vainajien muistolle. Muistelupaikka on laakealla kivialustalla oleva niin ikään musta pystyssä oleva graniittipaasi. Paaden julkisivulla on kolme valoon lentävää tiiraa sekä teksti Raamatusta: "Rakkaus ei koskaan häviä".

 

Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa, Pappilankuja 5

Puhutteleva ja tunnelmallinen Ikuisuuden portti- taideteos kirkon takana on kuvanveistäjä Arvo Siikamäen suunnittelema muistokivi, joka valmistui 2001. Tälle muistelupaikalle omaiset voivat tuoda kukkia ja sytyttää kynttilän muualle haudatun läheisen muistoksi.

 

Korson kirkon hautausmaa, Merikotkantie 4

Hautausmaalla on yhteinen muistelupaikka sekä Korson hautausmaalle haudatuille että muualle haudatuille. Muistokivessä on teksti "Taivaaseen ota tykösi". Korson kirkon hautausmaalla sijaitsee myös Tyhjän sylin muistokivi. Tyhjän sylin muistokivi on tarkoitettu hiljentymispaikalle kaikille niille, joiden syli on syystä tai toisesta tyhjä. 

 

Seutulan kappeli, Solbackantie 6

Seutulan kappelin muistelupaikka. Risti ja kivi, jossa on tekstilaatta.Seutulan kappelin pihalla sijaitsevalla muistelupaikalla on teräksinen risti ja luonnonkivi, johon on kiinnitetty tekstilaatta, jossa lukee ”Jeesus sanoo: Minä olen ylösnousemus ja elämä.”