Piirrettyjä taloja.

Vantaan seurakunnilla on vuokra-asuntoja ja asumispalveluita

Vantaan seurakuntayhtymällä on tarjolla vuokra-asuntoja ja asumispalveluita:

  1. Vuokra-asuntoja Vantaalla ja Helsingin Lehtisaaressa

  2. Asumispalveluiden satelliittiasunnot

 

1. Vuokra-asunnot Vantaalla ja Helsingissä

Vantaan seurakunnilla on kaikenkokoisia asuntoja eri puolilla Vantaata sekä muutamia asuntoja Helsingin Lehtisaaressa. Näitä asuntoja vuokrataan normaaleilla vuokrahinnoilla. Luottotiedot tarkistetaan.

Kun haluat vuokrata asunnon,

täytä hakulomake verkossa (linkki avautuu uudessa välilehdessä)Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Puhelimitse emme myönnä asuntoja jonon ohi. Vain kirjalliset hakemukset huomioidaan.

Vuokra-asuntoihin liittyvät tiedustelut:

•    ti, ke ja to klo 9–12, puh. 09 8306 813 tai asuntovuokraus.vantaa@evl.fi
•    Käyntiosoite: Merikotkantie 2, (Liikehuoneisto 1) 01450 Vantaa.
Korona-epidemian aikana asiakkaiden vastaanotto ainoastaan ennalta sovittuna aikana, paikan päällä ei ole muina aikoina asiakaspalvelua.
Voit katsoa Vantaan seurakuntien vapaat asunnot Oikotien sivuilta (Linkki avautuu uudessa välilehdessä).Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoa vuokra-asunnon hakemisesta

Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta. Jos haluat jatkaa hakua, sinun on täytettävä uusi hakemus 3 kuukauden välein.

Vuokrasopimus edellyttää kahden kuukauden vuokravakuutta rahana. Luottotiedot tarkistetaan.

Myönnämme asuntoja luottohäiriömerkinnän omaaville henkilöille vain poikkeustapauksissa 6 kuukaudeksi kerrallaan, ja tuolloin vaadimme 2 kuukauden vuokravakuuden lisäksi 1 kuukauden vuokran maksettuna ennen avaimien luovutusta. Emme ota vastaan Kelan tai sosiaalitoimen maksusitoumuksia. Kela myöntää vakuuden rahana niin pyydettäessä.

 

2. Asumispalveluiden satelliittiasunnot  

Vantaan seurakuntien erityisdiakoniasta voi kysyä neuvoa asuntoasioissa, asumisen kriisitilanteissa tai kun asumisen arki ei enää tahdo onnistua. Tilanteen kartoittamiseksi teemme yhteistyötä moniammatillisesti eri toimijoiden kanssa selvittääksemme, mitkä ovat mahdolliset vaihtoehdot. Asumispalveluiden satellittiasunnot on ensisijaisesti tarkoitettu sellaisille henkilöille, jotka Vantaa-Kerava hyvinvointialueen sosiaalitoimen palvelutarpeen arvioinnin perusteella, ovat määräaikaisella vuokrasopimuksella vuokrattavaan asuntoon sopivia asukkaita. 

Asumispalveluiden satelliittiasunnot

Asunnot ovat pienyksiöitä 24,5-35 m2, joita on 12 ja pienkaksioita 36-59,5 m2, joita on 56.  Asuntojen vuokrat ovat kohtuullisia. Asunnot sijaitsevat ympäri Vantaata. Asuntoja vapautuu muutamia vuodessa. Asunnot ovat kalustamattomia ja toistaiseksi kriisiasunto, joka olisi heti vapaa, puuttuu asuntovalikoimasta.  Vuokrasopimukset tehdään määräaikaina. Asuntoja vapautuu harvoin. Asunnot eivät sovellu koon ja varustelun takia perheille eikä esteettömyyttä vaativille. Asukasvalinnat tehdään moniammatillisena yhteistyönä.

 

Palveluohjausinfo ja asuntokyselyt:

•    ke klo 10–11, puh. 050-573 6354 tai tekstiviestillä tai WhatsApp-sovelluksella, muulloin puheposti käytössä
•    Käyntiosoite: tapaamiset erikseen sovittavissa, ei kiinteää toimipistettä
Erityisdiakonian asumisen puhelin-info on tarkoitettu vantaalaisille ja keravalaisille tai Vantaalla tai Keravalla kirjoilla oleville. 

Asuntokysely on sähköinen lomake ja tarkoitettu lähinnä Vantaa-Kerava hyvinvointialueen sosiaali- ja tarveyspalveluiden henkilöstölle, jotka haluavat tiedustella asuntotilannetta tai yksityishenkilöille, joille on tehty palvelutarpeen arviointi asunnon tarpeeseen liittyen. Kaikkiin kyselyihin vastataan 7 arkipäivän sisällä. 

Asuntokysely 

Lisätietoa asumispalveluiden satelliittiasunnoista

Asukasvalintoja voidaan tehdä kun vapautuva tai vapaa asuinto on tiedossa ja moniammatillisen työryhmän haastattelu on toteutunut. Määräaikaiseen vuokrasopimukseen liittyvä vuokravakuus 250 € suoritetaan tilisiirtona, joten maksusitoumuksia (KELA  tai Vantaan kaupunki/Keravan kaupunki) ei ole mahdollista käyttää. 

► Lue asumiskriisitilanteisiin liittyvistä palveluista Vantaalla

Kaksi avainta asunnon pohjapiirustuksen päällä.