Aikuisrippikoulu

Aikuisrippikoulussa pohditaan yhdessä uskoa ja elämää. Etsitään aikuisten kysymyksiin aikuisten näkemyksiä.

HUOM! HUOM! HUOM! Keväällä järjestetään Vantaan seurakuntien yhteinen aikuisrippikouluviikonloppu 22.-24.4.22 Hämeenkylän kirkossa (Auratie 3). Se on mahdollisuus, jossa viikonlopun aikana suoritettu koko aikuisrippikoulun! Viikonloppu voi päättyä osaltasi kasteeseen tai konfirmaatioon. Rippikouluviikonloppu on ilmainen ja se sisältää lounaat lauantain ja sunnuntain osalta sekä loppukahvit. Ilmoittaudu mukaan 14.4. mennessä seuraavasta linkistä: https://link.webropol.com/ep/aikuisrippikoulu2022Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Vantaankosken seurakunnassa aikuisrippikouluja toteutetaan pääasiassa yksityisrippikouluina, mutta mahdollisuuksien mukaan myös ryhmämuotoisina.

Rippikouluun kuuluu tapaamisten lisäksi itsenäistä opiskelua. Rippikoulun toteutuksesta sovitaan jokaisen aikuisrippikoululaisen kanssa erikseen, jokaisen omista tarpeista käsin. Tarvittaessa rippikoulu voidaan toteuttaa pääosin etänä. Rippikoulun ohjeellinen työmäärä vastaa noin kahtakymmentä tuntia, mutta olemme hyvin luovia sen soveltamisessa. Tervetuloa kirkkoon!

 

Aikuisrippikoulu käydään silloin, kun...

  • Haluat liittyä kirkkoon ensimmäistä kertaa
  • Sinua ei ole kastettu
  • Sinut on kastettu, mutta rippikoulu jäi joskus käymättä ja nyt toiveissa on esim. kummius tai kirkollinen vihkiminen
  • Haluat syventyä kristinuskon sisältöön ja pohtia uskoa omaa elämääsi ja kokemuksiasi vasten

 

Aikuisrippikoulu alkaa yhteydenotolla aikuisrippikouluista vastaavaan pappiin. Keskustelemme yhdessä rippikoulusi aikataulusta, sekä omista lähtökohdistasi ja toiveistasi. Saat yhden seurakunnan papeista matkakumppaniksi rippikouluun. Oman riparipapin kanssa sovitaan tarkemmin rippikoulun yksityiskohdista. Pappi tutustuttaa sinut kotiseurakuntaasi, ja voitte käydä keskusteluja kaikista aiheista maan ja taivaan välillä. Papilla on vaitiolovelvollisuus.

Rippikoulussa on tilaa kysyä rohkeasti, miettiä vapaasti ja keskustella avoimesti.

 

Kirkkoon voit liittyä seuraavan linkin kautta:

LIITY KIRKKOON

 

Ota rohkeasti yhteyttä

Seurakuntapastori Oili Karinen

p. 050 527 6961 / oili.karinen@evl.fi

 

Nuori nainen istuu sohvan edessä lattialla, katsoen ikkunasta ulos valoon, käsissä läppäri, vierellä iphone

Ota yhteyttä

seurakuntapastori
Vantaankosken seurakunta
Laavatie 2
01700 Vantaa

Myös WhatsApp! Instagram: kivistonkirkko

Olen Oili, Kivistöpappi ja pitkäaikainen "vantaankoskelainen". Perheeseeni kuuluu puoliso, kaksi lasta, Ransu-koira ja pupu. Pidän retroilusta ja hauskasta liikunnasta, kuten metsälenkeistä ja snorklauksesta.

Toiveeni on Jeesuksen jalanjäljissä rakentaa kirkkoa, seurakuntaa ja yhteisöä, josta löytyisi paikka jokaiselle toimia ja vain olla - jossa voisi yhdessä juhlia ja jakaa elämän käännekohtia ja tähtihetkiä. Edelleen haluan olla osaltani rakentamassa kirkkoa, jossa voi saada monenlaista tukea, myös niinä vaikeimpina hetkinä.  Jeesuksellekaan ei ollut mikään inhimillinen vierasta!