Aikuisrippikoulu

Aikuisrippikoulussa pohditaan yhdessä uskoa ja elämää. Etsitään aikuisten kysymyksiin aikuisten näkemyksiä.

Vantaankosken seurakunnassa aikuisrippikouluja toteutetaan yksityisrippikouluina, mahdollisuuksien mukaan ryhmämuotoisina, mutta myös verkkorippikouluna.

Rippikouluun kuuluu aina tapaamisten lisäksi myös itsenäistä opiskelua. Aikuisrippikoulun laajuus on 20 tuntia.

 

Aikuisrippikoulu käydään silloin, kun...

* haluat liittyä kirkkoon ensimmäistä kertaa

* sinua ei ole kastettu

* sinut on kastettu, mutta rippikoulu jäi joskus käymättä ja nyt toiveissa on esim. kummius tai vaikka kirkollinen vihkiminen

* kun haluat syventyä kristinuskon sisältöön ja pohtia uskoa omaa elämääsi ja kokemuksiasi vasten

* kun haluat syventää ja rikastuttaa omaa uskonelämääsi tai opetella uskon todeksielämistä ensi kertaa

 

Aikuisrippikoulu alkaa yhteydenotolla riparipappiin. Jutellaan yhdessä rippikoulusi aikataulusta sekä omista lähtökohdistasi ja toiveistasi sekä ajatuksista liittyen rippikouluun. Saat yhden seurakunnan papeista matkakumppaniksi rippikouluun ja oman riparipapin kanssa sovitte rippikoulusi yksityiskohdista. Muista rohkeasti kertoa millaisia ovat vahvuutesi ja millainen oppija olet. Pappi tutustuttaa sinut kotiseurakuntaasi ja voitte käydä keskusteluja kaikista aiheista maan ja taivaan välillä. Papilla on aina täydellinen vaitiolovelvollisuus, joten kaikki jää teidän väliseksi.

Rippikoulussa on tilaa kysyä rohkeasti, miettiä vapaasti ja keskustella avoimesti.

 

Kirkkoon voit liittyä seuraavan linkin kautta:

LIITY KIRKKOON

 

Ota rohkeasti yhteyttä

yhteisöpappi Jere Hämäläinen

040 5332927 jere.hamalainen@evl.fi

 

Raamattu pöydällä
Pappi, yhteisö- ja verkostotyö
Vantaankosken seurakunta

Olen ollut Vantaankosken seurakunnan pappi helmikuusta 2016 lähtien. Aluksi työskentelin kolme vuotta nuorten parissa, mutta nykyisissä yhteisöpapin tehtävissä työni painottuu vähän vanhempien nuorten (=seniorien) kohtaamiseen. Suuri salaisuus on, että kaikki pitävät aidosta menosta. Siinä mielessä ikä on vain numero, jonka avulla pidetään lukua elämän kilometreistä. Minuun voi siis olla yhteyksissä, olitpa sitten vauva tai vaari.

Olen suunnattoman iloinen siitä, että saan tehdä työtä niiden asioiden parissa, jotka ovat antaneet minulle niin paljon, ja jotka koen merkityksellisiksi. Olen ihmisläheinen ja huumorintajuinen, mutta osaan myös vakavoitua elämän suurten kysymysten äärellä. Minusta risti muodostuu, kun pää on taivaissa, jalat maassa ja käsivarret ojennettuina lähimmäistä kohti. Miten voisin olla avuksi?

Minuun saavat olla yhteyksissä myös kaikki alueelliset toimijat - järjestöt, verkostot, ihan kaikki. Yhdessä tekemällä voi onnistua!