Aikuisrippikoulu

Aikuisrippikoulussa pohditaan yhdessä uskoa ja elämää. Etsitään aikuisten kysymyksiin aikuisten näkemyksiä.

HUOM! Aikuisrippikouluihin liittyviä asioita hoitaa 9.8.2021 alkaen Oili Karinen (p. 050 527 6961 / oili.karinen@evl.fi)

Vantaankosken seurakunnassa aikuisrippikouluja toteutetaan pääasiassa yksityisrippikouluina, mutta mahdollisuuksien mukaan myös ryhmämuotoisina.

Rippikouluun kuuluu tapaamisten lisäksi itsenäistä opiskelua. Rippikoulun toteutuksesta sovitaan jokaisen aikuisrippikoululaisen kanssa erikseen, jokaisen omista tarpeista käsin. Tarvittaessa rippikoulu voidaan toteuttaa pääosin etänä. Rippikoulun ohjeellinen työmäärä vastaa noin kahtakymmentä tuntia, mutta olemme hyvin luovia sen soveltamisessa. Tervetuloa kirkkoon!

 

Aikuisrippikoulu käydään silloin, kun...

  • Haluat liittyä kirkkoon ensimmäistä kertaa
  • Sinua ei ole kastettu
  • Sinut on kastettu, mutta rippikoulu jäi joskus käymättä ja nyt toiveissa on esim. kummius tai kirkollinen vihkiminen
  • Haluat syventyä kristinuskon sisältöön ja pohtia uskoa omaa elämääsi ja kokemuksiasi vasten

 

Aikuisrippikoulu alkaa yhteydenotolla aikuisrippikouluista vastaavaan pappiin. Keskustelemme yhdessä rippikoulusi aikataulusta, sekä omista lähtökohdistasi ja toiveistasi. Saat yhden seurakunnan papeista matkakumppaniksi rippikouluun. Oman riparipapin kanssa sovitaan tarkemmin rippikoulun yksityiskohdista. Pappi tutustuttaa sinut kotiseurakuntaasi, ja voitte käydä keskusteluja kaikista aiheista maan ja taivaan välillä. Papilla on vaitiolovelvollisuus.

Rippikoulussa on tilaa kysyä rohkeasti, miettiä vapaasti ja keskustella avoimesti.

 

Kirkkoon voit liittyä seuraavan linkin kautta:

LIITY KIRKKOON

 

Ota rohkeasti yhteyttä

yhteisöpappi Jere Hämäläinen

040 5332927 jere.hamalainen@evl.fi

 

Raamattu pöydällä

Ota yhteyttä

Pappi, yhteisö- ja verkostotyö
Vantaankosken seurakunta

Olen ollut Vantaankosken seurakunnan pappi helmikuusta 2016 lähtien. Aluksi työskentelin kolme vuotta nuorten parissa, mutta nykyisissä yhteisöpapin tehtävissä työni painottuu vähän vanhempien nuorten (=seniorien) kohtaamiseen. Suuri salaisuus on, että kaikki pitävät aidosta menosta. Siinä mielessä ikä on vain numero, jonka avulla pidetään lukua elämän kilometreistä. Minuun voi siis olla yhteyksissä, olitpa sitten vauva tai vaari.

Olen suunnattoman iloinen siitä, että saan tehdä työtä niiden asioiden parissa, jotka ovat antaneet minulle niin paljon, ja jotka koen merkityksellisiksi. Olen ihmisläheinen ja huumorintajuinen, mutta osaan myös vakavoitua elämän suurten kysymysten äärellä. Minusta risti muodostuu, kun pää on taivaissa, jalat maassa ja käsivarret ojennettuina lähimmäistä kohti. Miten voisin olla avuksi?

Minuun saavat olla yhteyksissä myös kaikki alueelliset toimijat - järjestöt, verkostot, ihan kaikki. Yhdessä tekemällä voi onnistua!