Aikuisrippikoulu

Aikuisrippikoulussa pohditaan yhdessä uskoa ja elämää. Etsitään aikuisten kysymyksiin aikuisten näkemyksiä.

Vantaankosken seurakunnassa aikuisrippikouluja toteutetaan yksityisrippikouluina, mahdollisuuksien mukaan ryhmämuotoisina, mutta myös verkkorippikouluna.

Rippikouluun kuuluu aina tapaamisten lisäksi myös itsenäistä opiskelua. Aikuisrippikoulun laajuus on 20 tuntia.

 

Aikuisrippikoulu käydään silloin, kun...

* haluat liittyä kirkkoon ensimmäistä kertaa

* sinua ei ole kastettu

* sinut on kastettu, mutta rippikoulu jäi joskus käymättä ja nyt toiveissa on esim. kummius tai vaikka kirkollinen vihkiminen

* kun haluat syventyä kristinuskon sisältöön ja pohtia uskoa omaa elämääsi ja kokemuksiasi vasten

* kun haluat syventää ja rikastuttaa omaa uskonelämääsi tai opetella uskon todeksielämistä ensi kertaa

 

Aikuisrippikoulu alkaa yhteydenotolla riparipappiin. Jutellaan yhdessä rippikoulusi aikataulusta sekä omista lähtökohdistasi ja toiveistasi sekä ajatuksista liittyen rippikouluun. Saat yhden seurakunnan papeista matkakumppaniksi rippikouluun ja oman riparipapin kanssa sovitte rippikoulusi yksityiskohdista. Muista rohkeasti kertoa millaisia ovat vahvuutesi ja millainen oppija olet. Pappi tutustuttaa sinut kotiseurakuntaasi ja voitte käydä keskusteluja kaikista aiheista maan ja taivaan välillä. Papilla on aina täydellinen vaitiolovelvollisuus, joten kaikki jää teidän väliseksi.

Rippikoulussa on tilaa kysyä rohkeasti, miettiä vapaasti ja keskustella avoimesti.

 

Kirkkoon voit liittyä seuraavan linkin kautta:

LIITY KIRKKOON

 

Ota rohkeasti yhteyttä

rippikoulutyön pappi Margit Helin

050 312 7401 tai margit.helin@evl.fi

 

Raamattu pöydällä
Pappi, rippikoulutyö
Vantaankosken seurakunta

Olen Margit Helin, Vantaankosken rippikoulutyön pastori. Nuorten keskuudessa olen saanut lempinimen Rippimamma, pidän tätä lempinimeä suuresti arvossa.

Minut on vihitty papiksi vuonna 2012 ja Vantaankoskella olen työskennellyt vuodesta 2014. Pidän valtavasti työstäni, minulla on ilo työskennellä monenlaisten ihmisten kanssa. Työhöni kuuluu erilaiset toimitukset, messut ja hartaudet, mutta erityisesti seurakuntamme rippikoulujen järjestäminen, kehittäminen ja ripareiden pitäminen. Nautin kovasti työstä nuorten parissa, siinä oppii aina jotain uutta!