Jouluajan avustaminen 2020

Jos taloutesi on kärsinyt esim. lomautuksen tai sairauden vuoksi, on sinulla mahdollisuus hakea avustusta jouluruokaan Korson seurakunnan diakoniatyöltä. Etuksijalla ovat ensimmäistä kertaa jouluavustusta hakevat.  Diakonia-avustusta jouluksi haetaan avustuslomakkeella, jonka linkki on tässä sivulla. Hakemuksia voi myös noutaa kirkon aulasta.  Voit lähettää hakemuksesi pe 11.12. joko sähköisenä korso.diakonia@evl.fi tai palauttaa se täytettynä Korson kirkolle kirjekuoressa. Kuoren päälle merkintä: diakonia. Saatekirjeessä tarkemmat ohjeet (löytyy alla olevan linkin kautta) 

Hakemuksen saate

Jouluavustushakemus

 

Diakonia - tukea elämään

Diakoniatyöntekijät päivystävät diakoniatoimistolla tiistaisin klo 10-12. Puhelinpäivystys torstaisin klo 11-12.

Päivystyspuhelin: 050 5736 376

Sähköpostiosoite: diakonia.korso@evl.fi

 

Toivo – diakonian päivystävä puhelin yli 75-vuotiaille Korson alueella asuville ihmisille. Päivystysaika keskiviikkoisin klo 13-14, puh. 050 5736 376. Yhteyttä voi ottaa, mikäli kärsii yksinäisyydestä, haluaisi pohtia elämäntilannettaan, toivoisi vapaaehtoista lähimmäistä tai on huolissaan terveyteen liittyvistä kysymyksistä.

 

Ajanvaraus

Haluatko, että soitamme sinulle? Voit varata alla olevan linkin kautta soittoajan.

Laitathan varaukseen puhelinnumerosi.

Varaa aika tästä:

https://asiointi.vantaanseurakunnat.fi

 

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Virkavapaalla

Olen syntynyt Helsingissä, mutta asunut lähes koko ikäni Keski-Suomessa. Muutin takaisin pääkaupunkiseudulle v. 2015, kun tulin opiskelemaan sosionomi-diakoniksi. Ennen opintoja työskentelin vanhusten parissa lähihoitajana. Olen hoivaihminen, joten ihmisläheinen työ sopii minulle hyvin.

Perusdiakoniatyön lisäksi työtehtäviini kuluu Katulähetyksen yhteisöruokailusta vastaaminen, sekä päihde- ja kriminaalityö. Perusdiakoniatyö on kohtaamista, keskustelua ja ohjaamista, niin elämän vaikeuksissa kuin talouteen liittyvissä kysymyksissä. Päihde- ja kriminaalityöhön kuuluu mm. vierailut Vantaan vankilassa. Katulähetyksen yhteisöruokailu on maksuton, lämmin ateria, johon kutsutaan vähävaraisia korsolaisia. Ateria valmistetaan hävikkiruuasta ja päivän toteuttavat vapaaehtoiset ja kuntouttavassa työtoiminnassa olevat.

Diakoniatyössä pidän siitä, että se on itsenäistä ja siinä voi hyödyntää omia vahvuuksia. Tarvittaessa omalta tiimiltä saa apua ja tukea. Diakoniatyö on myös hyvin vaihtelevaa, kahta samanlaista päivää ei ole. Ihmisten kohtaaminen ja rinnalla kulkeminen on minulle mieluista. Omista aikaisemmista elämänkokemuksista voi ammentaa toisille.

Minut tavoittaa myös sosiaalisen median ja WhatsAppin kautta.

Diakonissa
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Hei, olen Pia ja teen diakoniatyötä Korson seurakunnassa.

Tehtäviini kuuluu yksinäisten ja syrjäytymisuhan alla olevien vanhusten tavoittaminen yhdessä vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. Ohjaan hiljaisuuden joogaa, pyhää tanssia ja järjestän pieniä pyhiinvaelluksia.

Vapaa-ajallani liikun monipuolisesti. Tärkein liikunnallinen harrastukseni tällä hetkellä on juoksu. Työmatkojen lisäksi juoksen mielelläni juoksukavereiden kanssa maantiellä ja poluilla.

 

Johtava diakoniatyöntekijä
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Työskentelen Korson seurakunnan johtavana diakoniatyöntekijänä. Minulta voit kysyä kaikkea auttamistyöhön ja Kirkonkulman kahvilaan liittyvää. Diakonian päivystysajat Korsossa löytyvät tältä sivulta.