Seutulan kappeli

Solbackantie 6 , 01760 Vantaa
(09) 8306 333

Seutulan kappeli

Hirsistä rakennettu Seutulan eli Königstedtin kappeli valmistui talkootyöllä vuonna 1925 Königstedtin kartanon maille. Punainen kaunis kappeli sijaitsee viehättävässä maalaismaisessa ympäristössä. Tulo kappelille on kuin sukellus perinteiseen maalaisidylliin.

Kappeli on pieni, suorakaiteinen ja satulakattoinen kirkko, jonka alttaripäädystä ulkonee runkohuonetta matalampi seurakuntasali- ja asuntosiipi. Istumapaikkoja kappelissa on 120.

Huom: Koronarajoitusten vuoksi tilojen maksimihenkilömäärät tilaisuuksissa ovat toistaiseksi kirkkosalissa 30 henkilöä ja kerhohuoneessa 10 henkilöä.

Toimintaa Seutulan kappelissa järjestää Vantaankosken seurakunta.

Katso panoraamakuvat

Tilan käyttö

Kappelia voi varata juhlatilaisuuksiin iltaisin ja viikonloppuisin.

Tilavaraukset

Kaste, häät, hautajaiset, juhlat, kokous tulossa? Varaa Seutulan kappeli  Vantaan seurakuntien  tilavarauspalvelusta, p. 09 8306 333, tilavaraukset.vantaankoski@evl.fi, ma-pe klo 9–14.

Vahtimestarien kanssa voi sopia tilojen esittelystä, p. 050 341 8381.

Musiikkitilaisuuksien varaukset: kanttori Katariina Kopsa, puh. 050 565 1435, katariina.kopsa(ät)evl.fi

► Voit varata ristiäiset tai häät myös verkossa tästä linkistä. 

Seutulan kappeli juhlatilana

Tunnelmallinen Seutulan kappeli sopii niin kasteisiin, häihin kuin hautajaisiinkin. Kappeliin mahtuu enimmillään 120 henkeä. Jos toimituksen yhteydessä halutaan järjestää kahvitus tai muistotilaisuus, pöytien ääreen mahtuu 30 henkeä.

Huom: Koronarajoitusten vuoksi tilojen maksimihenkilömäärät tilaisuuksissa ovat toistaiseksi kirkkosalissa 30 henkilöä ja kerhohuoneessa 10 henkilöä.

Varusteet

Kappelissa on 5 pöytää ja noutopöytä. Kappelissa on piano. Seurakunnalla on kastepuku, jota voi varata kastetilaisuuksiin.

Keittiö

Salin vieressä on pieni keittiö, jossa kahvinkeitin, liesi, mikroaaltouuni ja astianpesukone. Uunia ei ole. Käytettävissä on Arabian valkoinen kahvi- ja ruoka-astiasto 30 hengelle. Valkoiset juhlapöytäliinat ovat vuokrattavissa. Vuokraus sovitaan varauksen yhteydessä. Lapsille on varattu kaksi syöttötuolia.

Maksut

Vantaan seurakuntien jäsenille kasteen ja kastekahvien, avioliittoon vihkimisen ja hääjuhlan sekä hautajaisten ja muistotilaisuuden tilavuokra 0 e (6 tuntia). ► Katso muut hinnat tästä.

Parkkipaikat

Kappelilla on maksuttomia parkkipaikkoja.

Esteettömyys

Esteetön sisäänkäynti. Pääsisäänkäynnille portaat ja luiska. Kulkuväylä pääsisäänkäynnille on paikoin jyrkkä (kaltevuus 18 %). Alttarin edustalle esteetön pääsy. Kerhotilaan esteetön reitti kappelin kautta.

Hääpareille tiedoksi

"Parhain vihkiaika on mikä tahansa kesäpäivä, jolloin linnut livertävät ja luonto kukoistaa. Kesällä voi vihkiä ulkonakin."

  • Kappelin käytävän pituus on noin 25 metriä.
  • Tuolit on sijoitettuna käytävän molemmilla puolilla, joten kappelissa on niin sanottu  sulhas- ja morsianpuoli.
  • Seutulan vihkiryijy on vaalea "Auringonkehrä". Ryijy on Marttojen kappelille lahjoittama.
  • Kappelilla on pienten urkujen lisäksi käytössä urkuharmoni. Urkuharmoni sopii hyvin kansanmusiikkimaisiin häämarsseihin.

"Monet parit ovat halunneetkin marssit harmonilla, kun olen niitä esitellyt. Seutulassa voi kohtuullisesti soittaa myös hillitympiä marsseja kuten Prinsessa Ruusunen tai Elgarin "The land of hope and glory" eli Maa tulevaisuuden.  Ollenkaan harmonilla ei onnistu isoille uruille tarkoitetut sävellykset, kuten Widorin Toccata tai sovitus Tähtien sota -elokuvan teemasta."

-Kari Jerkku, kanttori

 

 

Lue myös:

Seutulan kappelin historia

 

Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

to 10.12. klo 18.00 -19.00

Solbackantie 6, 01760 Vantaa

Levon ja luottamuksen messu

Arki-illan ehtoolliskirkko kiireisen arjen keskellä.
la 12.12. klo 16.00 -16.30

Solbackantie 6, 01760 Vantaa

Kauneimmat joululaulut Seutulan kappelin pihalla

Tervetuloa laulamaan tunnelmallisen Seutulan kappelin pihamaalle! Tänä vuonna Kauneimmat joululaulut soivat maailman lasten puolesta.