Ystävyysseurakuntatoiminta

 

Ystävyysseurakuntatoiminnassa kansainvälinen kumppanuus on kahden seurakunnan välistä vuorovaikutusta.

Vantaankosken seurakunnalla on kaksi ystävyysseurakuntaa

Walesin kirkon S.t Asaphin hiippakunta

Vantaankosken seurakunta on solminut ystävyyseurakuntasopimuksen S.t. Asaphin hiippakunnan kanssa Walesissa. Muun muassa kansainvälisiä rippikouluja Vantaankoskella järjestetään walesilaisten kanssa yhteistyössä. 

Skuoritsa

Ystävyysseurakuntamme, Inkerin kirkon Länsi-Inkerin rovastikuntaan kuuluva Skuoritsan seurakunta sijaitsee Venäjällä, Inkerinmaalla, noin 50 km Pietarista etelään.

Vantaankosken ystävyysseurakunta, Inkerin kirkkoon kuuluva Skuoritsan seurakunta sijaitsee Venäjällä, Inkerinmaalla, noin 50 km Pietarista etelään.

Seurakuntien välinen ystävyys alkoi 1990-luvun alussa Vantaankosken diakonissa Helvi Simosen aloittaessa diakoniatyön Skuoritsan seurakunnan vanhusten parissa Kirkon Ulkomaanavun lähettiläänä työelämästä eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Juhani Kopposen Skuoritsasta löytämä vanha kansakoulu kunnostettiin arkkitehti Pekka Wesamaa johdolla vanhainkodiksi, vihittiin käyttöön 1995 ja sai nimen Mariakoti. Ystävyysseurakuntasopimus seurakuntien välillä solmittiin vuonna 1996.

Mariakodin toiminnan tukemiseksi perustettu yhdistys Mariakodin ystävät ry. toimii aktiivisesti.

Kivisen kirkon alttarilla pappi ja seurakuntalaisia
Skuoritsan Pyhän Katariinan seurakunnan kirkon jumalanpalvelus, toimittajana kirkkoherra Pavel Krylov.
Pappi, kansainvälinen työ
Vantaankosken seurakunta

Olen Mark Saba, pappina olen toiminut vuodesta 2001. Olen ihan tavallinen mies, vilkas ja huumorintajuinen. Tykkään urheilusta, varsinkin uimisesta, jalkapallosta ja lentopallosta. Olen kansainvälinen ja sosiaalinen ihminen. Arvostan ystävyydessä lojaalisuutta. Olen pitkäaikainen ystävä, eli ystävät ovat säilyneet jopa lapsesta saakka.

Olen lapsesta asti käynyt kirkossa. Kristillisyys on osa omaa identiteettiäni.

 

Olen kekseliäs ja pidän ruoanlaitoista. Kivointa on istua Välimeren rannalla ja nauttia kirja kädessä kuunnellen Välimeren ääniä. Talvella kivointa on istua kotisohvalla, kirja kädessä, katsoa telkkarista joko urheilua tai dekkaria. Tulevaisuuden toiveeni on tehdä maailmanympärysmatka.

Kansainvälisyys- ja lähetystyön koordinaattori
Vantaankosken seurakunta
Rajatorpantie 8
01600 Vantaa
Lastenohjaaja
Vantaankosken seurakunta

Työpäivistäni suuri osa kuluu musiikin parissa. Pidän perhemuskareita ja muitakin lasten musiikkituokioita. Ajattelen, että musiikki kuuluu kaikille ja mitä aiemmin lapsi johdatetaan musiikin maailmaan sitä varmemmin hän saa musiikista elinikäisen ystävän, tunteiden tulkin ilossa ja surussa.​

Ohjaan myöskin Yksinhuoltajien olohuonetta ja Family Caféta, joka on pienimuotoinen kansainvälinen kahvila. Näissä kummassakin ryhmässä jaamme viikon kuulumisia ja tuomme Taivaan Isän eteen mieltämme painavia asioita, rukoillen ja jakaen. "Kantakaa toistenne kuormia, niin te täytätte Krituksen lain" on raamatunkohta, joka ei ole minulle niinkään laki vaan oikeus olla tukemassa ja myös tuettavana. Yhdessä olemme enemmän ja kun Taivaan Isän siunaus on mukana, niin pienestäkin purosta voi kasvaa suuri joki.