Muskarit ja kerhot eivät toistaiseksi kokoonnu tiloissamme koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi.

 

Poikkeusajanpuuhaa:

Facebook: Tiksin lapset ja perheet

Tikkurilan seurakunnan lapset ja perheet löytyvät poikkeusaikana Facebookista: Tiksin lapset ja perheet
 
Tikkurilan seurakunnan lasten ja perheiden uutiskirje
Sähköpostitse saat Tikkurilan seurakunnan lasten ja perheiden uutiskirjeen osoitteesta http://tikkurilan-seurakunta-lapsityo.mailpv.net/ 
 
Hertalta terveisiä
Hertta-kirkonrotta on Tikkurilan seurakunnan lasten ja perheiden oma maskotti. Saat Hertalta terveisä tilaamalla Lastenkirkkokirjeen. Hertta asuu Pyhän Laurin kirkon kellotornissa. Lastenkirkkokirje antaa ideoita kirkkovuoden viettoon. Haluatko tutustua? Kirjeen tilaukset ja peruutukset maaret.hirvensalo@evl.fi

Muskarilainen
Saat muskarivideoita.

 

Tikkurilan seurakunnan muskarit

Muskaritoiminta painottuu pienten (noin 0 - 3v.) lasten perheryhmiin, jolloin lapsen mukana musisoimassa on oma vanhempi tai muu läheinen aikuinen. Musiikillisen toiminnan tarkoitus on olla sekä ilon tuojana kaikille läsnäolijoille, että kehityksen tukena lapsille. Tärkeänä osana painottuu lapsen ja oman aikuisen välisen vuorovaikutuksen tukeminen. Omassa tutuksi tulevassa ryhmässä vuorovaikutuksen taajuudet laajenevat pikkuhiljaa ryhmän keskinäiseen vuorovaikutukseen.

Musiikin elementteihin tutustutaan liikkuen (ja liikutettuna), leikkien, soittaen, laulaen ja kuunnellen. Perussykkeen ja rytmin osuus on suuressa roolissa. Näin ollen köröttelyleikit ja liikkeessä mukana oleminen korostuu, ja muovautuu lapsen kasvaessa hänen omaan liikkumiseen. Oleellisena tavoitteena on myös tuottaa positiivinen suhde musiikkiin.

Musiikkikasvatuksen tavoitteena on musiikillisten tavoitteiden ohella kehittää ja vahvistaa mm. lapsen itseilmaisua ja kielen kehitystä, liikunnallisia perustaitoja, sosiaalisia taitoja sekä keskittymis-, tarkkaavaisuus- ja hahmottamistaitoja.

Muskari tutustuttaa lasta ja perhettä kotiseurakuntaan ja sen toimintaan. Seurakunnan muskarin on tarkoitus tuoda ilon pisaroita arkeen sekä lapsille että aikuisille, turvallisessa, hyväksyvässä ja yksilöä arvostavassa ilmapiirissä.

Muskarit Tammistossa ja Ilolassa ovat lähes täynnä. Vapaita paikkoja voi tiedustella sähköpostilla paivi.romula@evl.fi  

torstaisin Tammistossa

 • 2018 syntyneet klo 9.-9.30 yhdessä aikuisen kanssa.

 • Sisarusmuskari 2016-19 syntyneet klo 9.30.-10 yhdessä aikuisen kanssa.

 • 2017  syntyneet klo 10.30-11 yhdessä aikuisen kanssa.

 • 2019 syntyneet klo 11.-11.30 yhdessä aikuisen kanssa.

 • lokakuu ja sen jälkeen 2019 syntyneille klo 11.30-12.

 

perjantaisin Ilolassa

 • 2018 syntyneet klo 9.-9.30 yhdessä aikuisen kanssa.

 • Sisarusmuskari 2017-19 syntyneet klo 9.30.-10 yhdessä aikuisen kanssa.

 • 2018  syntyneet klo 10.-10.30 yhdessä aikuisen kanssa.

 • 2017 syntyneet klo 11.-11.30 yhdessä aikuisen kanssa.

 • 2019 syntyneet klo 11.30.-12 yhdessä aikuisen kanssa.

 • lokakuu ja sen jälkeen syntyneet 2019  klo 12.-12.30.

Muskariopettajana toimii Kristiina Lainisalo.

Muskareiden hinta on 50 €/kausi, seurakunnan jäseneltä 35 €/kausi.

Varsinaisten muskareiden lisäksi joidenkin perhekerhojen yhteydessä on perhemuskareita. Tiistaisin Tikkurilan Pienten paikassa (Koskikeskus, Vernissakatu 4) on perhemuskari klo 9.30 - 11 pidettävän kerhon alussa, maanantaisin Tammistossa klo 9.30 -11.30 pidettävän kerhon yhteydessä perhemuskari on puolestaan sen lopussa.  Ristipurossa tiistaisin klo 9.30 - 11.30 pidettävässä kerhossa perhemuskari on kunkin kerhokerran lopussa.

Lapsia muskarissa
varhaiskasvatuksenohjaaja
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Tikkurilassa olen työskennellyt lapsityönohjaajana syksystä 2011. Minulle tärkeintä työssäni on lasten ja perheiden kohtaaminen elämän erilaisissa tilanteissa. Parhaan palautteen saan lapsilta, jotka nään kerhotilanteessa innokkaana touhuamassa. Äidiltä joka huokaisee päivän tapahtumia kohdatessamme sekä nähdessäni perheiden touhuavan tapahtumissa tai hiljentyvän kirkossa. Nämä tilanteet innostavat minua työssäni. Tikkurilan seurakunnassa saan vastuuta ja erilaisia työtehtäviä, jotka innostavat ja antavat minulle uusia näkökulmia työhöni.

Olen lastenohjaajien lähiesimies ja tehtäväni on mahdollistaa lastenohjaajien työn onnistuminen mahdollisimman hyvin. Itse työskentelen hyvin paljon toimistolla. Onneksi tapaan perheitä ja lapsia tapahtumissa ja kirkkohetkissä sekä kerhovierailuillani. Parhaiten minut saa kiinni puhelimella ja sähköpostilla.

Vapaa-aikanani harrastan liikuntaa, marjastusta, kädentaitoja ja maalla puuhaamista. Elämäni helmiä ovat kolme lastenlastani.