Yhteisvastuulla 2023 sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja

Lasten ja nuorten väkivallassa uhreja ovat kaikki: kiusattu ja kiusaaja, tekijä ja uhri, koulu ja koti, lapsi ja vanhempi.

Suomessa alle 18-vuotiaiden väkivaltarikollisuus on lisääntynyt huomattavasti vuosina 2015–2021. Hälyttävin kasvu on 12–14-vuotiaiden ikäluokassa. Vuonna 2021 kouluväkivaltaa koki viikoittain Suomessa 39 000 lasta. Väkivalta näkyy myös vapaa-ajalla. Entistä useammin väkivallanteot kuvataan tai videoidaan sosiaalisessa mediassa jaettavaksi.

Lahjoita täälläLinkki avautuu uudessa välilehdessä Hakunilan seurakunnan keräykseen!

Voit tehdä lahjoituksen myös MobilePaylla numeroon 10197.

Iloa ja toivoa -kahvi

Hakunilan seurakunnan oma kahvi on vihdoin täällä! Yhteisvastuun hyväksi myynnissä rekolalaisen Black Bean Roasteryn tummaa sekä keskipaahtoista kahvia. 200 g paketin hinta on 10 euroa, ja se menee lyhentämättömänä Yhteisvastuukeräykseen.

Kahvia voi ostaa Hakunilan kirkolta kirkkoherranvirastosta ma-to klo 9-14. Kahvi maksetaan noudettaessa käteisellä, kortilla tai MobilePaylla 10197.

Hakunilan 20. Musiikkiviikko

Viikko 10 on perinteisesti Hakunilassa Musiikkiviikko. Musiikkiviikon tilaisuuksissa tuetaan Yhteisvastuukeräystä kolehdein ja ohjelmatuotoin. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. 

Haluatko lipaskerääjäksi?

Ota yhteyttä keräyspäällikkö Heli Leskiseen, p. 050 468 6410, heli.leskinen@evl.fi

 

Pinkillä taustalla pinkkejä sydämiä ja teksti Älä odota. Lahjoita. Yhteisvastuu.

60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun työn kautta kehittyvien maiden auttamiseen. Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäaputoimenpiteitä kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa. Avustustarpeiden syyt ovat useimmiten luonnonkatastrofit (kuivuus, tulvat, myrskyt, maanjäristykset), poliittiset selkkaukset seurannaisvaikutuksineen tai äkilliset onnettomuudet.

20 % keräystuotosta jää keräävälle seurakunnalle. Hakunilassa nuorten vaikuttajaryhmä saa suunnitella miten keräystuotto käytetään nuorten hyväksi.

20 % ohjataan Aseman Lapset ry:n kautta sovittelutyöhön. Nuoren arvostavalla kohtaamisella voidaan päästä kiinni väkivaltatekojen juurisyihin ja vaikuttaa niihin. Yhteisvastuulla 2023 sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja. Kotimainen kumppani Aseman Lapset ry laajentaa työtään nuorten vakavien konfliktien ratkaisemiseksi mm. sovittelutoiminnan avulla.