Vapaaehtoiset

Onko Sinulla aikaa? Haluatko auttaa ja tehdä jotakin hyödyllistä? Tervetuloa tutustumaan Vantaankosken seurakunnan vapaaehtoistoimintaan! Meillä on Sinulle hyviä hommia!

Miten pääsen mukaan?

Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi vapaaehtoistehtäviin täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

Ilmoittautuminen vapaaehtoistoimintaan

Haluamastasi tehtävästä vastaava seurakunnan työntekijä ottaa sinuun yhteyttä ja kutsuu haastatteluun. Ennen työhön tarttumista tehdään sopimus vapaaehtoistyöstä. Voit myös soittaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille Paavo Rannalle tai Nataša Stambejlle, yhteystiedot oikeassa reunapalstassa.
 

Mitä taitoja minulla pitää olla?

Tavallisen ihmisen tavalliset taidot riittävät. Vapaaehtoisjoukossamme on kaiken ikäisiä ihmisiä, niin opiskelijoita, työssä käyviä kuin eläkeläisiäkin. Tehtäviäkin on laidasta laitaan, joten jokaiselle löytyy tekemistä.
 

Kuinka paljon sitoudun tekemään?

Voit itse päättää, minkä verran haluat olla mukana ja mikä tuntuu hyvältä. Tunti viikossa tai pari kuukaudessakin riittää. On sekä kertaluontoisia tehtäviä että niitä, jotka vaativat pidempää sitoutumista. Tehtäviä voi ottaa lisää, niitä voi vaihtaa, eikä mukana tarvitse olla ikuisesti.
 

Millaista tukea saan tehtäviin?

Vapaaehtoiset koulutetaan tehtäviinsä. Työntekijämme antavat tukea ja ohjausta sekä ryhmissä että yksittäin. Yleisiä valmiuksia antavat vapaaehtoistyön perus- ja jatkokurssit.
 

Mitä minä saan työstä?

Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa. Sen sijaan saat mielekästä tekemistä ja voit olla tuottamassa iloa niin itsellesi kuin muille. Vapaaehtoisten yhteisössä on voimaa. Järjestämme vapaaehtoisillemme myös ilmaisia koulutuksia sekä virkistystoimintaa. Tapaturmavakuutus on voimassa tehtävien hoidon ajaksi.

Kevään 2019 virkistystoimintaa on kevätretki Musiikkitaloon 13.5.2019 klo 16.30-19.30. Retkelle voit ilmoittautua tästä.

 

Mitä tehtäviä on tarjolla?

Tutustu vapaaehtoistehtäviimme tästä.

 

 

Diakoni, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Vantaankosken seurakunta
Uomatie 1
01601 Vantaa

Olen Nataša Stambej, ja autan ihmisiä, jotka haluavat rakentaa parempaa maailmaa kanssamme - eli seurakuntamme vapaaehtoisia. Jos sinua kiinnostaa tukihenkilötyö, olotilakahvilatyö tai keikkapankkityö, ota yhteyttä. Jos vielä mietit, mitä voisit kanssamme tehdä, ota yhteyttä silloinkin! :)

Vapaaehtoistyö Vantaankosken seurakunnassa

Kappalainen
Vantaankosken seurakunta

Kivistöpappi ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Moi! Olen aloittanut Vantaankosken seurakunnan pappina 1.9.2018. Tavallisen papin työn lisäksi olen Kivistön alueen pappi sekä vapaaehtoistyön pappi. Minut on vihitty papiksi Tampereella 2002, ja työuraa on kertynyt Keski-Lahden, Hausjärven ja Riihimäen seurakunnista. Välillä tosin olin reilut seitsemän vuotta kustannustoimittajana ja pappina Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy:ssä.

Oma matkani kirkon työhön alkoi nuoruusiän kotiseurakunnan, Olarin seurakunnan, rippikoulu- ja nuorisotyöstä. Löysin seurakunnasta yhteisön, johon jokainen mahtuu mukaan. Juuri sellaista seurakuntaa haluan rakentaa edelleen! Jokainen ihminen on Luojan luoma, ainutkertainen ja korvaamattoman arvokas. Kristus kuoli jokaisen ihmisen puolesta; sinä kelpaat, sinä riität juuri sellaisena kuin olet.

Vapaa-aikani kuluu perheen, oman liikkumisen ja KeU:n juniorihiihtäjien valmennuksen parissa. Lisäksi kitaran soittelu ja kirjat kiinnostavat.