Vapaaehtoiset

Onko Sinulla aikaa? Haluatko auttaa ja tehdä jotakin hyödyllistä? Tervetuloa tutustumaan Vantaankosken seurakunnan vapaaehtoistoimintaan! Meillä on Sinulle hyviä hommia!

Miten pääsen mukaan?

Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi vapaaehtoistehtäviin täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

Ilmoittautuminen vapaaehtoistoimintaan

Haluamastasi tehtävästä vastaava seurakunnan työntekijä ottaa sinuun yhteyttä ja kutsuu haastatteluun. Ennen työhön tarttumista tehdään sopimus vapaaehtoistyöstä. Voit myös soittaa diakonian vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Isabel Niemiselle, p. 050 588 3355.
 

Mitä taitoja minulla pitää olla?

Tavallisen ihmisen tavalliset taidot riittävät. Vapaaehtoisjoukossamme on kaiken ikäisiä ihmisiä, niin opiskelijoita, työssä käyviä kuin eläkeläisiäkin. Tehtäviäkin on laidasta laitaan, joten jokaiselle löytyy tekemistä.
 

Kuinka paljon sitoudun tekemään?

Voit itse päättää, minkä verran haluat olla mukana ja mikä tuntuu hyvältä. Tunti viikossa tai pari kuukaudessakin riittää. On sekä kertaluontoisia tehtäviä että niitä, jotka vaativat pidempää sitoutumista. Tehtäviä voi ottaa lisää, niitä voi vaihtaa, eikä mukana tarvitse olla ikuisesti.
 

Millaista tukea saan tehtäviin?

Vapaaehtoiset koulutetaan tehtäviinsä. Työntekijämme antavat tukea ja ohjausta sekä ryhmissä että yksittäin. Yleisiä valmiuksia antavat vapaaehtoistyön perus- ja jatkokurssit.
 

Mitä minä saan työstä?

Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa. Sen sijaan saat mielekästä tekemistä ja voit olla tuottamassa iloa niin itsellesi kuin muille. Vapaaehtoisten yhteisössä on voimaa. Järjestämme vapaaehtoisillemme myös ilmaisia koulutuksia sekä virkistystoimintaa. Tapaturmavakuutus on voimassa tehtävien hoidon ajaksi.

Mitä tehtäviä on tarjolla?

► Tutustu vapaaehtoistehtäviimme tästä linkistä.

Ota yhteyttä

Yhteisö- ja verkostotyön koordinaattori
Vantaankosken seurakunta

Äitiyslomalla ja vanhempainvapaalla 6.7.2020–18.5.2021.

Aloitin työni Vantaankosken seurakunnassa syyskuussa 2019. Työhöni kuuluu seurakunnan yhteisö- ja verkostotyön, tapahtumatuotannon ja vapaaehtoistoiminnan koordinointi. Toimin myös yhteisö- ja verkostotiimin esimiehenä.

Olen koulutukseltani sosionomi (yamk), diakoni ja kulttuurituottaja. Olen työskennellyt aikaisemmin Olarin seurakunnassa yhteisötyöntekijänä ja Pakilan seurakunnassa vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina. Ennen työtäni seurakunnassa olen työskennellyt lastenoikeusjärjestö Planissa sekä Helsingin kaupungilla tapahtumatuotantoon liittyvissä tehtävissä.

Haluan kasvattaa ihmisten osallisuutta seurakunnassa ja vahvistaa yhteisöllisyyttä seurakuntamme alueella yhteistyössä muiden toimijoiden ja asukkaiden kanssa.

Diakonissa
Vantaankosken seurakunta
Rajatorpantie 8
01600 Vantaa