Tikkurilan seurakunnan tukemat nimikkolähetit ja kansainväliset avustuskohteet 

 

 

Petteri ja Joanna Rantamäki, Japani

Rantamäet tekevät lähtöä lähetystyöhön Japaniin syksyllä 2021. He tulevat työskentelemään nuorisotyön ja median parissa Kansanlähetyksen palveluksessa. Rantamäkien elämää Japanissa voit seurata instagramissa: @beachillfamily

 

Faisal ja Bella Masih, sekä poika Josh, Ateena, Kreikka.

Masihin toimivat Ateenassa pakolaistyössä Crossroads-avustuskeskuksella. Crossroads tarjoaa pakolaisille ruokaa, vaatteita, kielikursseja, raamattuopetusta ja muuta kristillistä opetusta. Faisal, Bella ja Josh ovat olleet Ateenassa syksystä 2018 lähtien. Masihien perhe on Lähetysyhdistys Kylväjän palveluksessa.

 

Jarkko ja Pirita Korhonen Tansania.

Lentäjä, pastori Jarkko Korhonen sekä hätäkeskuspäivystäjä Pirita Korhonen työskentelevät MAF:n (Mission Aviation Fellowship) palveluksessa Tansaniassa. Jarkko johtaa MAF Tansanian työtä ja Pirita vastaa MAF:n toimistosta Arushassa. MAF tekee pienlentokoneilla avustuslentoja kehittyvissä maissa, joissa etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. Korhosen perheeseen kuuluvat lapset Jeremias, Samuel,  ja Iiris.

Korhosen perheen kuulumisia voi seurata Piritan blogissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Hanna Londo, Tansania.

Suomalais-tansanialainen perhe Londo työskentelee Tansaniassa. Hanna on Suomen Lähetysseuran lähettämänä Morogoron hiippakunnassa diakoniatyön projektikoordinaattorina. Hänen tehtävänään on koordinoida Haavoittuvassa asemassa olevat nuoret -hanketta, jonka tavoitteena on vähentää nuorten naisten ja tyttöjen prostituoiduksi joutumisen riskiä opastamalla heitä toisenlaisen toimeentulon piiriin. Hannan perheeseen kuuluu aviomies Dennis sekä lapset Lucas ja Amanda. 

 

Pasi Pitkänen, Kambodža 

Pasi Pitkänen toimii alueellisena kehitysyhteistyökoordinaattorina Mekongin alueella. Hän on hankehallinnon alueellinen asiantuntija, vastuualueenaan Kambodža ja Laos. Hänen tehtäviinsä kuuluvat kehitysyhteistyö- ja kirkollisten hankkeiden suunnittelu, monitorointi ja seuranta. Pasin perheeseen kuuluu Katri-vaimo sekä tytöt Etla-Maria ja Helmi-Sofia. 
 

Koistiset, Itä-Afrikka, Etiopia

Koistiset työskentelevät Etiopiassa kehitysyhteistyössä Lähetysyhdistys kylväjän palveluksessa. 

 

Koulutustyö Itä-Aasiassa

 

Nimikkolähetti Saksassa maahanmuuttajatyössä.

 

Raamatunkäännöstyö ndongan ja kwanjaman kielille, Namibia.

Namibian yli kaksimiljoonaisesta väestöstä lähes puolet puhuu äidinkielenään ndongan ja kwanjaman kieliä. Väestöstä noin 55 % on iältään 25 -vuotiaita. Nuorien on vaikea ymmärtää olemassa olevia raamatunkäännöksiä. Vuonna 2017 aloitettiin työ uusien raamatunkäännösten julkaisemiseksi ndongan ja kwanjaman kielillä. Hankkeen toteutuksesta vastaavat Namibian ja Angolan Pipliaseurat yhteistyössä paikallisten kirkkojen kanssa. Uudet käännökset tukevat paikallisten kirkkojen toimintaa, ja uusi, ymmärrettävä raamatunkäännös auttaa edistämään ihmisten kiinnostusta tutkia Raamattua itsenäisesti tai seurakunnan järjestämissä ryhmissä. Uudet käännökset laaditaan siten, että ne soveltuvat myös mobiili-ympäristöön. Raamatunkäännöshankkeella tavoitetaan noin 800.000 ihmistä Namibiassa ja Angolassa.

SAT-7:n tv-ohjelmat Lähi-idässä, Medialähetys Sanansaattajat.

Sansa tukee kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n arabian-, farsin- (persia) ja turkinkielistä työtä. Ohjelmia lähetetään ympäri vuorokauden viidellä kanavalla ja kolmen satelliitin kautta. Sansa tukee vaikeissa oloissa eläviä kristittyjä median välityksellä. Kristilliset ohjelmat rohkaisevat vainottuja ja uskossaan yksin olevia. Internet ja satelliittitelevisio ovat avanneet Lähi-idän asukkaille uusia ikkunoita maailmaan. Netin ja älypuhelinsovellusten kautta ohjelmat ovat katsottavissa kaikkialla maailmassa ympäri vuorokauden. Myös Suomessa moni maahanmuuttaja katsoo ohjelmia omalla äidinkielellään.

YouTube-video

Ota yhteyttä

Lähetystyön ja kansainvälisen työn sihteeri
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa