Suru on osa ihmisen elämää.
Kukaan ei selviä elämästä ilman menetyksia ja niihin liittyvää kipua.

Valoa kohti me kurkottaudumme, lohdutusta kohti, kun yö on pimeimmillään kun tuuli ei liiku ja valo on vain kaipauksesta syntynyt äänetön lupaus. (Pia Perkiö)

Surussa on hyvä, jos rinnalla on toinen ihminen, kuuntelija, tukija.
Seurakunnan työntekijät, erityisesti papit ja diakoniatyöntekijät voivat olla rinnallakulkijoita myös surun kohdatessa. Ota yhteyttä ja tule jakamaan taakkaasi.

Sururyhmässä voit keskustella muiden läheisensä menettäneiden kanssa kuolemaan ja suruun liittyvistä kokemuksista ja ajatuksista. Sururyhmän toiminta perustuu vertaistukeen ja ryhmäläisten keskinäiseen luottamukseen.

Ryhmä kokoontuu säännöllisesti syksyllä.
On todettu, että sururyhmä auttaa parhaiten, jos läheisen menetyksestä on ryhmän alkaessa kulunut jo jonkin aikaa, noin neljä, viisi kuukautta.

Ryhmä on luottamuksellinen, suljettu vertaisryhmä. Ryhmäläiset (5-8 henkilöä) sitoutuvat olemaan paikalla kaikilla osallistumiskerroilla, mikäli voittamatonta estettä ei tule (esteestä ilmoitetaan ohjaajille). Ryhmän toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, omavastuisuuteen ja vuorovaikutukseen. Ryhmä kokoontuu yleensä 6-7 kertaa

 

Uusi ryhmä syksy 2020. Seuraa tiedoittelua.

Voit ilmoittautua ryhmään soittamalla diakoniatyöntekijälle tai papille.
Otamme yhteyttä kaikkiin ilmoittautuneisiin ennen seuraavan ryhmän alkamista.

enkeli haudalla
Lähetystyön pastori
Rekolan seurakunta
09 830 6737
Kustaantie 22
01400 Vantaa

Myös WhatsApp.

Olen työskennellyt Rekolan seurakunnassa pappina vuodesta 1998. Olin nuorempana lähetystyössä Tansaniassa, ja Rekolassakin työalanani on lähetystyö. Lisäksi sijaistan tarvittaessa kirkkoherraa.

Työssäni parasta on ihmisten tapaaminen. Pidän jumalanpalveluksia, kastan, vihin avioliittoon ja siunaan hautaan. Kirkolliset toimitukset ovat minulle sydämenasia. On tärkeää suunnitella juhla yhdessä.

Haluan kuunnella ihmisiä. Voit ottaa minuun yhteyttä – keskustellaan yhdessä elämän pienistä ja isoista asioista. Lähetä sähköpostia tai soita. Jos en pysty vastaamaan, jätä viesti ja soitan takaisin. Puhun myös swahilia – naongea swahili kidogo!

Vastaava diakoniatyöntekijä
Rekolan seurakunta
(09) 830 6744
Faksi: 09 830 6716
Kustaantie 22
01400 VANTAA

Myös WhatsApp.

Työskentelen Rekolan seurakunnassa vastaavana diakoniatyöntekijänä.

Minulta voi kysyä kaikkea seurakunnan auttamis- ja diakoniatyöhön liittyvää. Jos kaipaat apua, ota yhteyttä tai tule käymään! Diakonien päivystysajat Rekolassa löytyvät tältä sivulta.