Suru on osa ihmisen elämää.
Kukaan ei selviä elämästä ilman menetyksia ja niihin liittyvää kipua.

Valoa kohti me kurkottaudumme, lohdutusta kohti, kun yö on pimeimmillään kun tuuli ei liiku ja valo on vain kaipauksesta syntynyt äänetön lupaus. (Pia Perkiö)

Surussa on hyvä, jos rinnalla on toinen ihminen, kuuntelija, tukija.
Seurakunnan työntekijät, erityisesti papit ja diakoniatyöntekijät voivat olla rinnallakulkijoita myös surun kohdatessa. Ota yhteyttä ja tule jakamaan taakkaasi.

Sururyhmässä voit keskustella muiden läheisensä menettäneiden kanssa kuolemaan ja suruun liittyvistä kokemuksista ja ajatuksista. Sururyhmän toiminta perustuu vertaistukeen ja ryhmäläisten keskinäiseen luottamukseen.

Ryhmä alkaa yleensä kerran vuodessa.
On todettu, että sururyhmä auttaa parhaiten, jos läheisen menetyksestä on ryhmän alkaessa kulunut jo jonkin aikaa, noin neljä, viisi kuukautta.

Ryhmä on luottamuksellinen, suljettu vertaisryhmä. Ryhmäläiset (5-8 henkilöä) sitoutuvat olemaan paikalla kaikilla osallistumiskerroilla, mikäli voittamatonta estettä ei tule (esteestä ilmoitetaan ohjaajille). Ryhmän toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, omavastuisuuteen ja vuorovaikutukseen. Ryhmä kokoontuu yleensä 6-7 kertaa

 Seuraa tiedoittelua.

Voit ilmoittautua ryhmään soittamalla diakoniatyöntekijälle tai papille.
Otamme yhteyttä kaikkiin ilmoittautuneisiin ennen seuraavan ryhmän alkamista.

enkeli haudalla

Ota yhteyttä

Vastaava diakoniatyöntekijä
Rekolan seurakunta
(09) 830 6744
Kustaantie 22
01400 VANTAA

Myös WhatsApp.

Työskentelen Rekolan seurakunnassa vastaavana diakoniatyöntekijänä.

Minulta voi kysyä kaikkea seurakunnan auttamis- ja diakoniatyöhön liittyvää. Jos kaipaat apua, ota yhteyttä tai tule käymään! Diakonien päivystysajat Rekolassa löytyvät tältä sivulta.

Seurakuntapastori
Rekolan seurakunta
Kustaantie 22
01400 Vantaa