Nainen istuu lattialla kannettava tietokone edessään. Kuvassa on teksti: Aikuisrippikoulu.

Aikuisrippikoulu

Aikuisrippikoulussa pohditaan yhdessä uskoa ja elämää. Se on paikka, jossa voit keskustella kahden kesken tai ryhmässä elämän suurista kysymyksistä. Miksi olen täällä? Mistä löydän oman paikkani maailmassa? Onko minulle jokin tehtävä? Mikä on kaiken tämän tarkoitus?

Jos rippikoulu jäi nuorena käymättä, se onnistuu myöhemminkin. Yläikärajaa ei ole.

Aikuisrippikoulu voi tulla ajankohtaiseksi, kun

  • sinua on pyydetty kummiksi
  • olet solmimassa avioliiton kirkossa
  • haluat liittyä kirkkoon
  • olet muuten kiinnostunut perehtymään uskoon ja elämän merkitykseen

Useimmiten aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon, joka antaa konfirmoidulle täysivaltaisen seurakuntalaisen oikeudet. Voit käydä rippikoulun myös tulematta konfirmoiduksi. Jos sinua on pyydetty kummiksi, myös konfirmaatio tarvitaan.

Aikuisrippikoulu ei maksa mitään. Sen laajuus on noin 20 tuntia.  Aikuisripari suunnitellaan joustavasti yhdessä oman seurakunnan rippikoulupapin kanssa, niin että se sopii rippikoulua käyvän elämäntilanteeseen ja aikatauluihin.

Kun haluat aloittaa aikuisrippikoulun, ota yhteyttä asuinalueesi seurakunnan aikuisrippikoulusta vastaavaan pappiin. Yhteystiedot ovat tällä sivulla.

Tästä voit tarkistaa, minkä seurakunnan alueella asut.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Aikuisripariviikonloppu 22.-24.4.2022 Hämeenkylän kirkolla.
Aikuisripariviikonloppu 22.-24.4.2022 Hämeenkylän kirkolla. Lisätietoja: miika.koistinen@evl.fi

Aikuisrippikouluja Vantaalla

Aikuisrippikouluun voi osallistua yksityisesti tai ryhmässä, kasvokkain tai verkossa.

Yksityisrippikoulu

Yksityisrippikoulu toteutetaan kahdenkeskisinä keskusteluina ohjaajana toimivan papin kanssa. Tapaamiset voivat olla lähitapaamisia tai verkossa tapahtuvia.

Yksityisrippikoulussa voidaan hyödyntää erilaisia verkkosisältöjä ja esimerkiksi www.aikuisrippikoulu.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä -sivustoa.

Rippikoulu ryhmässä

Aikuisrippikoulu on mahdollista käydä myös ryhmässä. Ryhmälle laaditaan oma suunnitelma. Se voi sisältää esimerkiksi viisi yhteistä tapaamista ja lisäksi omaa työskentelyä.

Ryhmärippikoulu voidaan tarpeen vaatiessa toteuttaa vaikka yhden viikonlopun aikana. Alkavista ryhmärippikouluista tiedotetaan tällä sivulla. Voit kysellä ryhmärippikoulusta seurakuntasi aikuisrippikoulusta vastaavalta papilta. Ryhmiä järjestetään tarpeen ja kyselyiden perusteella.

Seurakuntien aikuisrippikouluista vastaavat

kappalainen-pappi
Hakunilan seurakunta
Hakunilantie 48
01200 Vantaa
Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Olen vain nöyrä pastorin alku. Saan hoitaa rippikoulupastorin tehtävää Hämeenkylän ihanassa seurakunnassa. Alkujaan tulen tuolta luvatusta muasta, Savosta. Tarkoitukseni on tuoda lupsakkuutta tänne etelän vilskeen keskelle. Ja siitähän kristinuskossakin on kyse: ilosanomasta! Ilosanoma siitä, mitä Jumala on tehnyt puolestamme Jeesuksen ristintyöllä, ja kuinka paljon Hän rakastaa meitä ja kutsuu yhteyteensä.


Intohimojani ovat musiikki ja apologetiikka. Musisoida tykkään yksin ja yhdessä ja jos haluat mukaan bändiin soittamaan eri tapahtumiin, niin ole rohkeasti yhteydessä! Apologetiikka sen sijaan on kristinuskon puolustamista filosofisin, historiallisin ja tieteellisin argumentein. Mikään ei ole niin ihanaa kuin hyvä keskustelu maailmankatsomusten välillä.

Minulla on myös oma apologetiikkaa ja lupsakkaa totuuden etsintää käsittelevä blogi Kiviä kengässäLinkki avautuu uudessa välilehdessä sekä Youtube-kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Saa tykätä ja tilata!

Aikuistyön pastori
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Toimin Korson seurakunnassa aikuistyön pastorina. Työnkuvaani kuuluu tapahtumien ja toiminnan järjestäminen aina nuorista aikuisista eläkeikäisiin saakka. Minua kiinnostaa erityisesti uskonnollinen kokemus sekä sen uudenlaiset, muuntuvat muodot modernissa maailmassa. Myös kristillinen mystiikka ja taide ovat lähellä sydäntäni. Papin työssä pidän tärkeimpänä sitä, että saan omalla pienellä panoksellani olla tekemässä Jumalan läsnäoloa maailmassa ymmärrettävämmäksi ja näkyvämmäksi. 

Nuorten aikuisten pappi
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Olen Tiksin seurakunnan nuorten aikuisten pappi. Se tarkoittaa, että voidaan törmätä nuorten aikuisten leireillä ja muussa toiminnassa, mutta myös, festareilla tai baarissa ja tietenkin ihan jumalanpalveluksissa ja toimituksissakin. Jos nähdään niin tule juttelemaan :).

Tiksissä olen ollut töissä pappina vuodesta 2015 ja jo sitä ennen isosena, kesäteologina ja vaikka missä muussakin hommassa. Sydämeltäni ja taustaltani olen vahvasti itävantaalainen ja on mahtavaa saada tehdä töitä juuri täällä.

Vastaan myös Tikkurilan seurakunnan aikuisrippikoulusta eli jos kirkkoon liittyminen tuntuu ajankohtaiselta ja ripari on vielä käymättä, ota yhteyttä.

Lue lisää nuorten aikuisten toiminnasta tästä.

Instagram: terhi_v

 

Seurakuntapastori (vv 16.10. asti)
Rekolan seurakunta
Kustaantie 22
01400 Vantaa

Hei, olen Laura ja minut on kutsuttu toiminaan Rekolan seurakunnan pappina ja jakamaan  vantaalaisten elämää. Jos tahdot paremmin tutustua minuun ja kuulla lisää seurakunnan toiminnasta, niin ota rohkeasti yhteyttä - 050 467 2434!

 

Lapset ja perheet - Vantaan seurakunnat

Pienet kädet - Rekolan seurakunnan varhaiskasvatus | Facebook

 

Sairaalapastori 31.12.2022 saakka Peijaksen sairaala
Vanda svenska församling

Rippikoulun käyminen on aikuiselle erilainen päätös kuin 15-vuotiaalle

Pappi ei voi antaa riparilaiselle uskoa, mutta voi toimia peilinä tämän ajatuksille.

Pappi Terhi Viljanen.

– Rippikoulun käyminen on aikuiselle ihan erilainen päätös kuin 15-vuotiaalle, joka menee ryhmän mukana. Siinä on monesti taustalla hyvinkin pitkällinen pohdinta, kertoo Vantaan Tikkurilan seurakunnan pappi Terhi Viljanen.

Vantaalla on ollut tapana järjestää yksi aikuisripariryhmä vuodessa, vuorovuosin kaupungin itä- ja länsilaidalla. Suurin osa aikuisena riparille tulevista haluaa kuitenkin käydä riparin kahdestaan papin kanssa. Viljasen mukaan moni aikuinen ujostelee puhua uskonasioista isolle porukalle.

– Kaikki pohdinnat ovat ok riippumatta siitä, miten ne suhtautuvat kirkon oppiin. Minä kerron, mikä on luterilaisen kirkon näkökulma, ja sitten pohdimme yhdessä, miten se sopii riparilaisen maailmankuvaan.

Pappi ei voi synnyttää ihmisessä uskoa, mutta Viljanen ajattelee, että hän voi olla peili toisen ajatuksille.

– Me annamme rippikoululaisille välineitä käsitellä uskonasioita ja mahdollisuuden kokeilla, miltä Jumalan lähestyminen tuntuu.

 

Teksti on osa Kirkko ja kaupunki -lehdessä julkaistua laajempaa juttua. Voit lukea alkuperäisen jutun tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä