Uutislistaukseen

Myyrmäen kirkon peruskorjaus on edennyt purkuvaiheesta uuden rakentamiseen – Valmistumisarvio tarkentunut elokuuhun 2024

Työt etenevät hyvin. Kaksi kohdetta vaatii arvioitua enemmän korjausta.

Näkymä työmaan portilta Myyrmäen kirkolla, vasemmalla työmaakontteja


- Peruskorjauksen työt ovat edenneet reippaasti monella rintamalla. Poutaiset päivätkin ovat jouduttaneet töitä, kertoo Myyrmäen kirkon peruskorjauksen tilanteen projektipäällikkö Juha Paukkeri Vantaan seurakunnista.

Nyt purkuvaiheesta on siirrytty entistä enemmän uuden rakentamiseen. Esimerkiksi ensimmäisen kerroksen asiakaspalvelu- ja aulatiloihin on jo alettu rakentaa väliseiniä. Ulkoseinien uudet lämpöeristykset ovat myös loppusuoralla. 

Aiempi arvio peruskorjauksen valmistumisesta on ollut kesä 2024. Tällä hetkellä aikataulu on tarkentunut elokuuhun 2024. 

Kaksi kohdetta kirkossa vaatii aiemmin arvioitua isompaa korjausta. Kirkon alttarialueen seinä- ja kattorakenteissa olevat kosteusvauriot olivat ennakkotietoja laajemmat. Tämän vuoksi alttarialue vaatii perusteellisemman korjauksen, mitä hankesuunnitelmassa kaavailtiin. 

Toinen korjauskohde koskee kirkon alimman kerroksen maavaraisen lattialaatan osaa. Siellä nykyistä rakennetta joudutaan muuttamaan niin, että alapohjaan rakennetaan nykyohjeistuksen mukainen kapillaarikatko. Sillä estetään maakosteuden siirtyminen lattialaattaan. 

Kuva: Mika Nuorva
 

9.6.2023 16.37