Uutislistaukseen

Myyrmäen ja Kivistön kirkkojen korjaussuunnitelmat tarkentuivat

Investointiohjelman koko Vantaan seurakunnissa on noin 56 miljoonaa euroa.

Kuvassa Myyrmäen kirkko, kirkkosali. Myyrmäen kirkko on akateemikko Juha Leiviskän suunnittelema ja se on v...

Myyrmäen kirkko on akateemikko Juha Leiviskän suunnittelema ja se on valittu yhdeksi Suomen merkittävimmistä modernin arkkitehtuurin ilmentymistä.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan 2.10. Myyrmäen kirkon ja Kivistön kirkon korjauksen suunnitelmia. Vuonna 1984 valmistunut kirkko on perusteellisen korjauksen tarpeessa sisäilmaongelmista johtuen. Lisäksi kirkko alkaa olla iästään johtuen peruskorjauksen tarpeessa. Myyrmäen kirkon kustannuslaskelmaksi on arvioitu 14 miljoonaa euroa ja sitä suunnitellaan tehtäväksi vuosien 2020-2027 aikana.  

Kivistön kirkko on Vantaankosken seurakunnan alueella oleva toinen peruskorjauksen tarpeessa oleva kirkko. Suunnittelun lähtökohtana on ollut vanhan kirkon täydellinen peruskorjaus, kirkon yhteydessä sijaitsevien kerhorakennuksen ja asuinrakennuksen purkaminen sekä uuden laajennusosan rakentaminen nykyisen kerhorakennuksen paikalle. Kivistön kirkosta halutaan monipuolisesti kehittyvän Kivistön alueen asukkaita palvelevat kirkon toimintakeskus. Kivistön kirkon korjaukseen on vuosille 2020-2027 arvioitu kuluvan 5 miljoonaa euroa.  

Pyhän Annan lastenkirkon korjattavuudesta lisäselvitys

Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli myös esitystä Pyhän Annan lastenkirkon korjattavuudesta. Pyhän Annan lastenkirkko on Hakunilan seurakunnan alueella sijaitseva, useita vuosia käyttökiellossa ollut lapsille suunnattu kirkko. Pyhän Annan lastenkirkon sisäilmaongelmien korjattavuusarvio viedään tiedoksi yhteiselle kirkkovaltuustolle. 

Investointiohjelman toteuttamiseksi tarvitaan 15 miljoonaa euroa lainaa 

Myyrmäen ja Kivistön kirkkojen suunnitelmat käsitellään osana investointiohjelmaa yhteisessä kirkkovaltuustossa joulukuussa. Koko investointiohjelman suuruus on Vantaan seurakunnissa vuosille 2020-2027 yhteensä noin 56 miljoonaa euroa. Investointiohjelman toteuttamiseksi Vantaan seurakuntayhtymä tarvitsee yhteensä 15 miljoonaa euroa lainaa, ja yhteinen kirkkoneuvosto antoi valtuudet lainan ottamiseen. 

Kansainvälisen vastuun määrärahaa jaetaan kaikille kirkon lähetysjärjestöille ja Kirkon ulkomaanavulle 

Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli Vantaan seurakuntayhtymän talousarvioehdotuksen vuodeksi 2020 sekä toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksen vuosiksi 2020–2022. Osana talousarviota esitetään, että kansainvälisen vastuun määrärahoja jaetaan kaikille kirkon virallisille lähetysjärjestöille sekä Kirkon ulkomaanavulle. Kansainvälisen vastuun yhteissumma on 2,6 % verotuloista eli 656 611 euroa. Yhteinen kirkkovaltuusto vahvistaa talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelman kokouksessaan joulukuussa. 

Myyrmäen kirkko on akateemikko Juha Leiviskän suunnittelema ja se on valittu yhdeksi Suomen merkittävimmistä modernin arkkitehtuurin ilmentymistä.

Kuva: Arno de la Chapelle


Arno de la Chapelle

3.10.2019 09.53