Hyppää sisältöön

Rippikouluvaihtoehdot

Rippikoulutarjonnasta löydät erilaisia vaihtoehtoja leirimuotoisesta riparista päivärippikouluun.

Noin puolivuotisen rippikoulun aikana osallistut monin tavoin oman seurakuntasi toimintaan. Jokaisessa ripariryhmässä on mukana huiput ohjaajat ja mahtavat isoset, jotka pitävät hyvää meininkiä koko riparin ajan. Luvassa on vauhtia ja hauskaa menoa!

Vantaankosken seurakunnassa voit valita seuraavista rippikouluvaihtoehdoista:

 

Cityripari - päivärippikoulu  

Cityripari sopii sinulle, jos et halua lähteä leirille ja olla öitä poissa kotoa. Cityripari kestää päivittäin noin kuusi tuntia, cityriparille voit osallistua joko hiihtolomalla tai kesällä. Talven ryhmään riparilaisia otetaan 25. Kesän ryhmässä on 25 paikkaa, kesän ryhmässä on mahdollista työskennellä pienryhmissä. 

Rippileiri  

Rippileiri on perinteinen ihana riparikokemus, tämä on once in a lifetime experience! Leirejä järjestetään talvella, keväällä ja kesällä. Rippileiri kestää 7 päivää ja leirillä majoitutaan leirikeskuksissa. Seurakunta järjestää myös kansainvälisen, kaksikielisen (suomi-englanti) riparin, jonne kaikki ovat tervetulleita taustastaan ja kielitaidostaan riippumatta. Rippileirien ryhmäkoko on 25 rippikoululaista.   

Hybridi rippikoulu  

Hybridiriparilla yhdistyy cityripari ja leiri, aivan mahtava combo! Hybridiripareilla on viiden päivän leirijakso sekä neljä kaupunkipäivää. Tämä sopii sinulle, joka haluat kokeilla leirillä oloa, mutta pitkä leiri ei kiinnosta.  

Talven rippikoulut   

Talven rippikoulut sopivat erityisesti nuorille, joiden on esimerkiksi urheiluharrastuksen tai matkustelun vuoksi hankala tulla rippikouluun kesällä. Hiihtolomalla järjestetään leirimuotoinen rippikoulu ja cityripari. Talven ryhmien ensimmäinen tapaaminen jo 21.11.2021 klo 9.30!  

Pääsiäisen rippikoulu  

Pääsiäisen riparilla pääset fiilistelemään mahtavaa riparikokemusta kirkkovuoden suurimman juhlan aikaan. Pääsiäisen ripari koostuu neljästä kaupunkipäivästä, jotka järjestetään kevään aikana ja 5 päivän leiristä. Ryhmään otetaan 25 rippikoululaista. Pääsiäisen ryhmän ensimmäinen tapaaminen on jo 21.11.2021 klo 9.90!  

Vantaan seurakuntien yhteiset riparit

Vantaan seurakunnat järjestävät myös yhteisiä ripareita. Näille yhteisille ripareille ovat tervetulleita kaikki vantaalaiset nuoret, kotiseurakunnasta riippumatta. Lue lisää

Rippikoulu kotiseurakuntasi ulkopuolella - Ripari maailmalla

Rippikoulu on mahdollista käydä myös jossain toisessa seurakunnassa tai järjestön kautta. Ennakkokäynnit suoritetaan omassa kotiseurakunnassa Ripari maailmalla -ryhmässä, jossa ehdit kevään aikana tutustua muihin seurakuntasi samanhenkisiin nuoriin.

Jos käyt rippikoulun Hämeenkylän, Tikkurilan, Rekolan, Hakunilan, Korson seurakunnan tai Vanda Svenska Församlingenin kautta, sinun EI tarvitse ilmoittautua tähän ryhmään. Voit käydä koko rippikoulun toisessa Vantaan seurakunnassa.

Jos käyt riparin muualla, kuin jossakin Vantaan seurakunnassa, ilmoittaudu Ripari maailmalla -ryhmään. Siten osaamme kutsua sinut tuleviin kevään tapahtumiin ja infota ennakkokäynneistä.

Ilmoittaudu Ripari maailmalla -ryhmään tästä! 

 

Rippikoulu on useasta palasta koostuva kokonaisuus

Jokainen rippikoulu alkaa Vantaankosken seurakunnassa alkujaksolla. Alkujaksolla nuoret pääsevät tutustumaan omaan seurakuntaan, työntekijöihin sekä muihin ryhmän nuoriin. Nämä tapaamiset jakautuvat useammalle kuukaudelle. Näiden tapaamisten kesto on useimmiten muutama tunti.

Rippikouluumme kuuluvat myös kaupunkipäivät. Kaupunkipäivien määrä vaihtelee riippuen, minkä pituinen leiri tai cityripari sinulla on. Esimerkiksi viikon leiriin kuuluu kaksi kaupunkipäivää ja viiden päivän hybridi-ripariin neljä kaupunkipäivää. Näiden päivämäärät näet jo nyt joko esitteestä joka sinulle on tullut postissa kotiin tai rippikouluryhmät-sivulta. Kaupunkipäivät ovat tärkeä osa rippikoulua ja siksi on hyvä katsoa jo tässä vaiheessa, että myös ne sopivat kalenteriisi. Kaupunkipäivien kesto on noin kuusi tuntia, yleensä välillä klo 9-15 ja ne sisältävät omakustanteisen ruokatauon.

Pääsääntöisesti kaupunkipäivien jälkeen koittaa joko cityriparin tai leirin aika. Sitä kutsutaan rippikoulun intensiivijaksoksi. Tällöin nuoret viettävät useita päiviä yhdessä tutustuen kristinuskon sisältöihin sekä omiin ajatuksiinsa. Tärkeää on myös toisiin nuoriin tutustuminen ja yhteinen hauskanpito.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatio on sinun ja läheistesi yhteinen juhla. Konfirmaatiossa ja sen jälkeen voit osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Saat myös oikeuden toimia kummina ja voit mennä kirkossa naimisiin.

Konfirmaatiokirkkoon voit kutsua perhettä, sukulaisia, ystäviä sekä tietenkin kummit. Kummisi kutsutaan mukaan siunaamaan sinua konfirmaation aikana. Kummien tehtävistä kertovat lisää oman rippikouluryhmäsi ohjaajat.

Seurakunta tilaa valokuvaajan paikalle konfirmaatiopäivänä sekä yksityiskuvaa, että ripariryhmän yhteiskuvaa varten. Kuvaus tapahtuu ennen konfirmaatiota Virtakirkolla.

Kaikki rippikouluajan tapaamiset (alkujakson yhteiset tapaamiset, kaupunkipäivät ja leiri/cityriparijakso) ovat yhtä tärkeitä rippikoulun osia. Ilmoita poissaolostasi ja sovi korvaava tehtävä oman ryhmäsi työntekijän kanssa, jos joudut olemaan poissa jostakin tapaamisesta esimerkiksi sairauden vuoksi.

 

 

// ]]>