Hyppää sisältöön

Millaiselle riparille? - riparivaihtoehdot

Riparin voit käydä monella tavalla. Vaihtoehtoja on perinteisestä viikon rippileiristä kesällä tai talvella, cityripariin sekä erilaisiin teemaripareihin. Kaikkiin ripareihin toteutustavasta riippumatta kuuluu alkujakson tapaamiset, kaupunkipäivät, leiri/päiväleiri sekä konfirmaatio. Ripari on siis noin puolen vuoden kokonaisuus. Kaikki riparin osat ovat yhtä tärkeitä. Näistä voit lukea lisää välilehdeltä ripari - mitä ja miksi?

Kaikilla ripareilla nuoren tarpeita huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Nuoren tarpeista on hyvä kertoa jo ilmoittautumisvaiheessa ripareista vastaavalle työntekijälle, jotta ne voidaan huomioida ryhmäjakoa tehdessä. Cityriparilla tai erityisen tuen riparilla nuoren tarpeita voidaan huomioida yksilöllisemmin. 

Vantaankosken seurakunnan riparivaihtoehdot:

Rippileiri

Ripariklassikko! Suurin osa ripareista järjestetään 7 päivää kestävinä leireinä. Rippileireillä on mukana n. 25 riparilaista sekä isosia ja riparin ohjaajat. Leirillä olo on usein antoisaa ja mieleenpainuva kokemus. Leirikeskuksissä majoitutaan yhdessä muiden leiriläisten kanssa ja myös saniteettitilat ovat usein jaetut. Rippileirillä ohjattua ohjelmaa on pääsääntöisesti aamusta iltaan. Päiviä rytmittää yhteiset ruokailuthetket viisi kertaa päivässä. Ohjatun ohjelman lisäksi leiriläisillä on tietysti päivittäin myös vapaa-aikaa.

Teemariparit

Perinteisten rippileirien lisäksi vuonna 2024 Vantaankosken seurakunnassa on tarjolla myös kolme teemariparia:

  • Seikkailu/erätaitoriparilla Tutustumme erätaitoihin ja luonnossa liikkumiseen. Majoitumme teltoissa ja seikkailemme Repoveden kansallispuistossa. Ohjelmassa on esim. melontaa. Mitään ennakkotaitoja ei vaadita! 
  • Kansainvälisellä riparilla puhumme suomea ja englantia, mutta kaikki ovat tervetulleita taustastaan ja kielitaidostaan riippumatta. Rohkeasti siis mukaan!

Hiihtoloman riparit

Ripari on mahdollista käydä myös talviaikaan! Hiihtoloman riparit ovat hyvä vaihtoehto, jos esim. urheiluharrastuksen tai matkustelun vuoksi on hankalaa osallistua riparille kesällä. Hiihtolomalla järjestetään sekä rippileiri että cityripari, luvassa talvista ohjelmaa. Hiihtoloman riparien alkuajakso alkaa jo marras-joulukuussa 2023.

Pääsiäisen ripari

Pääsiäisen riparilla pääset fiilistelemään riparikokemusta kirkkovuoden suurimman juhlan aikaan. Pääsiäisen ripari koostuu neljästä kaupunkipäivästä ja viiden päivän leiristä pääsiäisenä. Pääsiäisen ripari on hyvä vaihtoehto, jos on esim. urheiluharrastuksen tai matkustelun vuoksi hankalaa tulla riparille kesällä. Pääsiäisen riparin alkuajakso alkaa jo marras-joulukuussa 2023. 


Huomioita leirielämästä!

Osalle nuorista yöt pois kotoa ja intensiivinen yhdessäolo isommassa porukassa ei välttämättä sovi. Kannattaa siis riparia pohtiessa huomioida, että rippileirillä nuoren ja koko ryhmän hyvinvointia edistävät osallistujien:

  • kyky toimia ryhmässä
  • yhteiseen ohjelmaan ja sääntöihin sitoutuminen
  • itsestä huolehtiminen (esim. henkilökohtainen hygienia, lääkitykset, erityisruokavaliot, wc...)
  • kyky majoittua yhdessä toisten kanssa 


Cityripari eli päiväripari

Cityripari on hyvä vaihtoehto, jos nuori ei halua olla öitä poissa kotoa tai on muista syitä miksi nuori ei halua/voi osallistua leirille. Cityriparilla ripariryhmä kokoontuu päivittäin noin kuusi tuntia. Kokoontumiset pidetään Myyrmäen Virtakirkon nuorisotilassa. Ryhmässä on yleensä noin 15 riparilaista sekä isoset ja riparin ohjaajat. Cityriparilta voidaan tehdä myös retkiä, retkikohteet vaihtelevat vuosittain. Tyypillisesti kokoontumiset ajoittuvat esim. klo 9-15, mutta mahdollisina retkipäivinä aikataulu voi muuttua. Seurakunta tarjoaa päivittäin cityriparilaisille lounaan sekä pientä välipalaa. Päivät sisältävät mm. yhteistä työskentelyä ja isosten ohjaamia leikkejä ja pelejä. Cityripari järjestetään joko hiihtolomalla tai kesällä. 

Yhdistelmä-ripari 

Yhdistelmä-riparilla yhdistyy cityripari ja leiri, aivan mahtava combo! Yhdistelmä-ripareilla on neljä kaupunkipäivää sekä viiden päivän leiri.
 

Vantaan seurakuntien yhteiset ripari

Vantaan seurakunnat järjestävät myös yhteisiä ripareita. Seurakunnat järjestävät yhdessä yhden erityisen tuen riparin. Näille yhteisille ripareille ovat tervetulleita kaikki vantaalaiset nuoret, kotiseurakunnasta riippumatta. Lue lisää.

Ripari kotiseurakuntasi ulkopuolella - Ripari muualla

Riparin voi käydä myös toisessa seurakunnassa tai järjestön kautta. Ennakkokäynnit eli alkujakson tapaamiset suoritetaan kuitenkin omassa kotiseurakunnassa Ripari muualla -ryhmässä. Kevään aikana tutustut sekä seurakunnan toimintaan että muihin seurakuntamme nuoriin.

Jos siis olet menossa järjestöriparille tai riparille jonnekin toiseen seurakuntaa kauempana Suomessa, ilmoittaudu Vantaankosken seurakunnan Ripari muualla -ryhmään. Järjestämme tälle ryhmälle yhteiset kevään ennakkokäynnit. 

HUOM: Jos käyt riparin jossakin muussa Vantaan seurakunnista (Hämeenkylä, Tikkurila, Rekola, Hakunila, Korso, Vanda Svenska Församling) tai osallistut Vantaan seurakuntien yhteiselle erityisen tuen riparille, sinun EI tarvitse ilmoittautua tähän Vantaankosken seurakunnan ripari muualla -ryhmään. Riparin voi kokonaisuudessaan käydä toisessa Vantaan seurakunnassa, jos heillä jää paikkoja vapaaksi oman seurakunnan nuorten jälkeen. Varmuuden vuoksi ilmoittaudu molempien seurakuntien riparille esim. Vantaankoski ja Tikkurila. Nuori saa riparipaikan jommasta kummasta seurakunnasta. 

Ilmoittaudu Ripari muualla ryhmään tästä linkistä!

 

 

// ]]>