Hyppää sisältöön

Rippikouluvaihtoehdot

Rippikoulutarjonnasta löydät erilaisia vaihtoehtoja leirimuotoisesta riparista päivärippikouluun.

Ripari on once in a lifetime experience! Rippikoulu kokonaisuudessaan kestää noin puolivuotta. Ripariin kuuluu alkujakson tapaamiset, kaupunkipäivät ja leiri/päiväripari sekä konfirmaatio. Jokaisessa ripariryhmässä on mukana huiput ohjaajat ja mahtavat isoset, jotka pitävät hyvää meininkiä koko riparin ajan. Luvassa on vauhtia ja hauskaa menoa!

Vantaankosken seurakunnassa voit valita seuraavista rippikouluvaihtoehdoista:

 

Cityripari - päivärippikoulu  

Cityripari sopii sinulle, jos et halua lähteä leirille ja olla öitä poissa kotoa. Cityripari kestää päivittäin noin kuusi tuntia, cityriparille voit osallistua joko hiihtolomalla tai kesällä. Talven ryhmään riparilaisia otetaan 25. Kesän ryhmässä on 25 paikkaa, kesän ryhmässä on mahdollista työskennellä pienryhmissä. 

Rippileiri  

Rippileirejä järjestetään hiihtolomalla ja kesällä. Rippileiri kestää 7 päivää ja leirillä majoitutaan leirikeskuksissa. Seurakunta järjestää myös kansainvälisen, kaksikielisen (suomi-englanti) riparin, jonne kaikki ovat tervetulleita taustastaan ja kielitaidostaan riippumatta. Rippileirien ryhmäkoko on 25 rippikoululaista.   

Hybridi rippikoulu  

Hybridiriparilla yhdistyy cityripari ja leiri, aivan mahtava combo! Hybridiripareilla on viiden päivän leirijakso sekä neljä kaupunkipäivää. Tämä sopii sinulle, joka haluat kokeilla leirillä oloa, mutta pitkä leiri ei kiinnosta.  

Hiihtoloman rippikoulut   

Hiihtoloman rippikoulut sopivat erityisesti nuorille, joiden on esimerkiksi urheiluharrastuksen tai matkustelun vuoksi hankala tulla rippikouluun kesällä. Hiihtolomalla järjestetään leirimuotoinen rippikoulu ja cityripari. Hiihtoloman ryhmien ensimmäinen tapaaminen jo 21.11.2021 klo 9.30!    

Vantaan seurakuntien yhteiset riparit

Vantaan seurakunnat järjestävät myös yhteisiä ripareita. Näille yhteisille ripareille ovat tervetulleita kaikki vantaalaiset nuoret, kotiseurakunnasta riippumatta. Lue lisää.

Rippikoulu kotiseurakuntasi ulkopuolella - Ripari maailmalla

Rippikoulu on mahdollista käydä myös jossain toisessa seurakunnassa tai järjestön kautta. Ennakkokäynnit suoritetaan omassa kotiseurakunnassa Ripari maailmalla -ryhmässä, jossa kevään aikana tutustut muihin seurakuntasi nuoriin.

Jos käyt rippikoulun jossakin Vantaan muussa seurakunnassa eli Hämeenkylän, Tikkurilan, Rekolan, Hakunilan, Korson seurakunnassa tai Vanda Svenska Församlingenin kautta tai osallistut Vantaan seurakuntien yhteiselle erityisen tuen riparille, sinun EI tarvitse ilmoittautua tähän Vantaankosken seurakunnan ryhmään. Voit käydä koko rippikoulun toisessa Vantaan seurakunnassa.

Jos olet menossa järjestöriparille tai riparille jonnekin toiseen seurakuntaa kauempana Suomessa, ilmoittaudu Vantaankosken seurakunnan Ripari maailmalla -ryhmään. Ennakkokäynnit eli kevään alkujakso suoritetaan omassa kotiseurakunnassa. Järjestämme Ripari maailmalla-ryhmälle yhteiset kevään ennakkokäynnit. 

Ilmoittaudu Ripari maailmalla -ryhmään tästä! 

 

Rippikoulu on useasta palasta koostuva kokonaisuus

Jokainen rippikoulu alkaa Vantaankosken seurakunnassa alkujaksolla. Alkujaksolla nuoret pääsevät tutustumaan omaan seurakuntaan, työntekijöihin sekä muihin ryhmän nuoriin. Nämä tapaamiset jakautuvat useammalle kuukaudelle. Näiden tapaamisten kesto on useimmiten muutama tunti.

Rippikouluun kuuluu myös kaupunkipäivät. Kaupunkipäivien määrä vaihtelee riippuen siitä, minkä pituinen leiri tai cityripari on. Kaupunkipäivien päivämäärät löytyvät jo nyt ripariesitteestä tai täältä nettisivuilta rippikouluryhmät-välilehdeltä. Kaupunkipäivien kesto on noin kuusi tuntia, yleensä välillä klo 9-15 ja ne sisältävät omakustanteisen ruokatauon.

Pääsääntöisesti kaupunkipäivien jälkeen koittaa joko cityriparin tai leirin aika. Sitä kutsutaan rippikoulun intensiivijaksoksi. Tällöin nuoret viettävät useita päiviä yhdessä tutustuen kristinuskon sisältöihin. Tärkeää on myös toisiin nuoriin tutustuminen ja yhteinen hauskanpito.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatio on sinun ja läheistesi yhteinen juhla. Konfirmaatiossa ja sen jälkeen voit osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Saat myös oikeuden toimia kummina ja voit mennä kirkossa naimisiin.

Konfirmaatiokirkkoon voit kutsua perhettä, sukulaisia, ystäviä sekä tietenkin kummit. Kummisi kutsutaan mukaan siunaamaan sinua konfirmaation aikana. Kummien tehtävistä kertovat lisää oman rippikouluryhmäsi ohjaajat.

Seurakunta tilaa valokuvaajan paikalle konfirmaatiopäivänä sekä yksityiskuvaa, että ripariryhmän yhteiskuvaa varten. Kuvaus tapahtuu ennen konfirmaatiota Virtakirkolla.

Kaikki rippikouluajan tapaamiset (alkujakson yhteiset tapaamiset, kaupunkipäivät, leiri/cityriparijakso seä konfirmaatio) ovat yhtä tärkeitä rippikoulun osia. 

 

 

// ]]>