Hyppää sisältöön

Rippikouluvaihtoehdot

Riparitarjonnasta löydät erilaisia vaihtoehtoja leirimuotoisesta riparista päiväripariin.

Ripari on once in a lifetime experience! Ripari kokonaisuudessaan kestää noin puolivuotta. Ripariin kuuluu alkujakson tapaamiset, kaupunkipäivät ja leiri/päiväripari sekä konfirmaatio. Jokaisessa ripariryhmässä on mukana huiput ohjaajat ja mahtavat isoset, jotka pitävät hyvää meininkiä koko riparin ajan. Luvassa on vauhtia ja hauskaa menoa!

Vantaankosken seurakunnassa voit valita seuraavista riparivaihtoehdoista:

 

Cityripari - päiväripari  

Cityripari sopii sinulle, jos et halua lähteä leirille ja olla öitä poissa kotoa. Cityripari kestää päivittäin noin kuusi tuntia, kokoonuntumiset pidetään Myyrmäen Virtakirkon nuorisotilassa. Cityriparilta voidaan tehdä myös retkiä. Voit osallistua cityriparille joko hiihtolomalla tai kesällä. Kesän ryhmässä on mahdollista työskennellä pienryhmissä. 

Rippileiri  

Rippileirejä järjestetään hiihtolomalla ja kesällä. Rippileiri kestää viikon ja leirillä majoitutaan leirikeskuksissa. Seurakunta järjestää myös kaksi teemariparia. Kansainväliselle, kaksikieliselle (suomi-englanti) riparille, ovat kaikki tervetulleita taustastaan ja kielitaidostaan riippumatta. Kesän musariparille kutsutaan mukaan kaikkia musiikkia harrastavia tai musiikista kiinnostuneita nuoria. Rippileirien ryhmäkoko on 25 rippikoululaista.   

Yhdistelmä-ripari 

Yhdistelmä-riparilla yhdistyy cityripari ja leiri, aivan mahtava combo! Yhdistelmä-ripareilla on viiden päivän leirijakso sekä neljä kaupunkipäivää. Tämä sopii sinulle, joka haluat kokeilla leirillä oloa, mutta pitkä leiri ei kiinnosta.  

Hiihtoloman riparit

Ripari on mahdollista käydä myös talviaikaan! Hiihtoloman riparit ovat hyvä vaihtoehto, jos on esim. urheiluharrastuksen tai matkustelun vuoksi hankalaa tulla riparille kesällä. Hiihtolomalla järjestetään sekä rippileiri että cityripari. Hiihtoloman riparien alkuajakso alkaa jo marras-joulukuussa 2022.

Pääsiäisen ripari

Pääsiäisen riparilla pääset viettämään leiriä kristittyjen suurimman juhlan aikaan! Pääsiäisen ripari koostuu neljästä kaupunkipäivästä ja viiden päivän leiristä pääsiäisenä. Pääsiäisen ripari on hyvä vaihtoehto, jos on esim. urheiluharrastuksen tai matkustelun vuoksi hankalaa tulla riparille kesällä. Pääsiäisen riparin alkuajakso alkaa jo marras-joulukuussa 2022. 

Vantaan seurakuntien yhteiset riparit

Vantaan seurakunnat järjestävät myös yhteisiä ripareita. Näille yhteisille ripareille ovat tervetulleita kaikki vantaalaiset nuoret, kotiseurakunnasta riippumatta. Lue lisää.

Ripari kotiseurakuntasi ulkopuolella - Ripari muualla

Ripari on mahdollista käydä myös jossain toisessa seurakunnassa tai järjestön kautta. Ennakkokäynnit suoritetaan omassa kotiseurakunnassa Ripari muualla -ryhmässä, jossa kevään aikana tutustut muihin seurakuntasi nuoriin.

Jos käyt riparin jossakin Vantaan muussa seurakunnassa eli Hämeenkylän, Tikkurilan, Rekolan, Hakunilan, Korson seurakunnassa tai Vanda Svenska Församlingenin kautta tai osallistut Vantaan seurakuntien yhteiselle erityisen tuen riparille, sinun EI tarvitse ilmoittautua tähän Vantaankosken seurakunnan ryhmään. Voit käydä koko riparin toisessa Vantaan seurakunnassa, jos heillä jää paikkoja vapaaksi oman seurakunnan nuorten jälkeen.

Jos olet menossa järjestöriparille tai riparille jonnekin toiseen seurakuntaa kauempana Suomessa, ilmoittaudu Vantaankosken seurakunnan Ripari muualla -ryhmään. Ennakkokäynnit eli kevään alkujakso suoritetaan omassa kotiseurakunnassa. Järjestämme Ripari muualla-ryhmälle yhteiset kevään ennakkokäynnit. 

Ilmoittaudu Ripari muualla ryhmään tästä linkistä!

 

Ripari on useasta palasta koostuva kokonaisuus

Jokainen ripari alkaa Vantaankosken seurakunnassa alkujaksolla. Alkujaksolla nuoret pääsevät tutustumaan omaan seurakuntaan, sen työntekijöihin sekä muihin ryhmän nuoriin. Nämä tapaamiset jakautuvat useammalle kuukaudelle ja ovat kestoltaan useimmiten muutaman tunnin.

Ripariin kuuluu myös kaupunkipäivät. Kaupunkipäivien määrä vaihtelee riippuen siitä, minkä pituinen leiri tai cityripari on. Kaupunkipäivien päivämäärät löytyvät jo nyt ripariesitteestä tai täältä nettisivuilta rippikouluryhmät-välilehdeltä. Kaupunkipäivien kesto on noin kuusi tuntia, yleensä välillä klo 9-15 ja ne sisältävät omakustanteisen ruokatauon.

Pääsääntöisesti kaupunkipäivien jälkeen koittaa joko cityriparin tai leirin aika. Sitä kutsutaan riparin intensiivijaksoksi. Tällöin nuoret viettävät useita päiviä yhdessä tutustuen kristinuskon sisältöihin. Tärkeää on myös toisiin nuoriin tutustuminen ja yhteinen hauskanpito.

Ripari päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatio on sinun ja läheistesi yhteinen juhla. Konfirmaatiossa ja sen jälkeen voit osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Saat myös oikeuden toimia kummina ja voit mennä kirkossa naimisiin.

Konfirmaatiokirkkoon voit kutsua perhettä, sukulaisia, ystäviä sekä tietenkin kummit. Kummisi kutsutaan mukaan siunaamaan sinua konfirmaation aikana. Kummien tehtävistä kertovat lisää oman rippikouluryhmäsi ohjaajat.

Seurakunta tilaa valokuvaajan paikalle konfirmaatiopäivänä sekä yksityiskuvaa, että ripariryhmän yhteiskuvaa varten. Kuvaus tapahtuu ennen konfirmaatiota Virtakirkolla.

Kaikki riparin tapaamiset (alkujakson yhteiset tapaamiset, kaupunkipäivät, leiri/cityriparijakso sekä konfirmaatio) ovat yhtä tärkeitä riparin osia. 

 

 

// ]]>