Hyppää sisältöön

Hakunilan seurakunnan rippikoulut keväällä 2020

Vantaan seurakuntien yhteisen linjauksen mukaisesti riparitapaamiset ovat tauolla toukokuun loppuun asti. Rippikouluja ei kuitenkaan peruta. Kesän ripari- ja konfirmaatiovaraukset ovat edelleen voimassa. Seurakunnissa suunnitellaan parhaillaan tapoja käydä rippikoulua etäyhteyksien kautta kevään aikana. Riparilaiset tulevat saamaan oman ryhmänsä ohjaajilta viestiä ja ohjeistusta lähiviikkoina. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja viestitämme lisää. Iloa, voimia ja rauhaa kaikkiin koteihin!

Hakunilan seurakunta somessa:
Facebook: Hakunilan seurakunta
Instagram: hakunilansrk, haksinnuoret

Tule mukaan!

 

Rippikoulun voi käydä monella eri tavalla

Noin puolivuotisen rippikoulun aikana osallistut monin tavoin oman seurakuntasi toimintaan. Hakunilan seurakunnassa voit valita seuraavista rippikouluvaihtoehdoista:

Cityripari 

Cityriparilla on kokoontumisia kevään aikana sekä päiväleirimuotoinen intensiivijakso kesällä Hakunilan tai Länsimäen kirkolla. Cityriparilla tehdään myös päiväretkiä. 

Leiri

Leirimuotoisia rippikouluja järjestetään hiihtolomalla ja kesällä. Leirijakson lisäksi rippikouluun kuuluvia tapaamisia on kevään aikana arki-iltoina tai viikonloppuna. Kaikki tapaamiset ovat osa rippikoulua. Toivottavasti pystyt osallistumaan jokaiseen tapaamiseen. Jos joudut olemaan pois, saat korvaavia tehtäviä ja tapaamisia. Rippikoulussa opiskelemme yhdessä ja opimme toisiltamme. Olet tärkeä osa omaa ryhmääsi. 

Vuonna 2020 järjestämme rippikouluja Vierumäen urheiluopistolla, Valkealan opistolla Kouvolassa, Nuorisokeskus Marttisessa Virroilla, Hännilän leirikeskuksessa Hankasalmella sekä Törmälän kurssikeskuksessa Rautalammella.  Matkat leirikeskuksiin tehdään tilausbussilla. Kaikissa leirikeskuksissa nuoret majoittuvat muutaman hengen huoneissa. 

Jos sinua ei ole kastettu, sinut voidaan halutessasi kastaa rippikoulun aikana.

Sinun rippikoulusi on tärkeä asia myös vanhemmillesi ja sisaruksillesi. Kutsumme vanhempiasi mukaan vanhempainiltoihin ja yhteisiin tapaamisiin. Kummit saavat siunata sinut konfirmaatiossa.

Kaikissa Vantaan seurakuntien rippikouluissa oppimisen erilaiset haasteet ja moninaiset elämäntilanteet otetaan huomioon parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi niistä on tärkeää keskustella oman seurakunnan rippikoulutyöntekijöiden kanssa.

Hakunilan seurakunnan rippikoulut 

Talven rippikoulu:

Liikuntaripari Vierumäellä 15.–21.2., konfirmaatio la 29.2. klo 11.

Toiminnallinen hiihtolomaripari Vierumäen urheiluopistolla. Riparilla liikutaan paljon yhdessä rennosti ja hyvällä meiningillä. Yhtenä päivänä on mahdollisuus lasketteluun. Lisätietoja liikuntariparista voit kysyä pappi Tuomo Kahenvirralta p.050 530 6691 (tuomo.kahenvirta@evl.fi).

Kesän rippikoulut:

Cityripari 1.–6.6., konfirmaatio su 7.6. klo 12

Marttinen, 31.5.–6.6., konfirmaatio su 28.6. klo 12

Hankasalmi 1, 1.-7.6., konfirmaatio la 13.6. klo 11

Valkeala, 8.–14.6., konfirmaatio la 27.6. klo 11

Hankasalmi 2, 22.–28.6., konfirmaatio la 4.7. klo 11

Rautalampi 27.7.–2.8. konfirmaatio su 9.8. klo 12

 

 

Käytkö rippikoulun oman seurakunnan ulkopuolella?

Jos käyt järjestön tai toisen seurakunnassa rippikoulun, sinun tulee osallistua myös Hakunilan seurakunnan järjestämään Oman seurakunnan jaksoon. Tapaamme muutaman kerran kevään aikana. Saat todistuksen, jonka toimitat omalle rippikoulupapillesi. Ryhmän aikataulun saat kirjeellä kotiisi viimeistään joulukuussa. Ilmoittaudu Oman seurakunnan jaksoon sähköpostilla tiina.palmu@evl.fi. Ilmoita yhteystietosi (kotiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero) sekä minkä järjestön riparille ja milloin olet menossa.

Mitä rippikoulu maksaa?

Valtaosa rippikoulun kustannuksista katetaan kirkollisverolla. Rippikoulumaksu kattaa vajaan kolmasosan rippikoulun täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista ja oppimateriaaleista. 

-Päivärippikoulun omavastuuosuus on 40 euroa (ateria ja retkikulut)

-Leiririppikoulujen omavastuuosuus 150 euroa

-Liikuntariparin omavastuuosuus 250 euroa (monipuoliset liikuntamahdollisuudet)

Seurakunnan jäsen voi hakea rippikoulumaksun alennusta tai vapautusta. Hakemuksen saat Hakunilan seurakunnan kirkkoherranvirastosta tai sähköisenä Tiina Palmulta. Hakemus liitteineen palautetaan Hakunilan kirkkoherranvirastoon rippikoulupastori Tiina Palmulle. Hakemukset käsitellään yhteistyössä diakoniatyön kanssa. Päätöksestä ilmoitetaan kotiin. Maksun voi myös maksaa useammassa erässä.

Hiihtolomariparin hakemukset on palautettava viimeistään 31.12.2019. Kesän ripareiden hakemukset palautetaan viimeistään 31.3.2020.

Ilmoittautuminen 30.9.–13.10.2019

Ilmoittaudu tästä linkistä.

Sinun tulee valita kolme sinulle sopivaa rippikouluvaihtoehtoa. Jokin näistä vaihtoehdoista toteutuu. 

Voit toivoa rippikouluusi kahta kaveria. Ilmoittautuessasi saat ns. kaverikoodin, jonka voit antaa kahdelle kaverillesi. Kaverisi syöttävät lomakkeeseen saamansa koodin, minkä perusteella ohjelma sijoittaa kaverit samoihin ryhmiin. 

Jos sinulla on erityisiä perusteita rippikouluryhmän valintaan (esim. harrastukset, sairaus, perheen tilanne, koulukiusaaminen), ota rohkeasti yhteyttä rippikoulupappiin. Kaikki antamasi tiedot ovat luottamuksellisia.

Seurakuntien sähköinen tapahtumailmoittautuminen on uudistettu. Ilmoittautuminen tapahtuu seurakunnan sähköisen asiointipalvelun kautta. Palvelua käyttääkseen, tulee asiakkaan rekisteröityä ja tehdä itselleen henkilökohtaiset käyttäjätunnukset asiointipalveluun. Asiointipalveluun rekisteröityminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Tunnistautuminen tapahtuu luotettavan Suomi.fi -tunnistautumispalvelun kautta verkkopankkitunnuksilla tai vaikkapa mobiilivarmennetta käyttäen. Rekisteröitymisen jälkeen ilmoittautuminen ja tilaisuuksien osallistumismaksujen maksaminen tapahtuu kirjautumalla ilmoittautumisen sähköiseen asiointipalveluun henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla.

Kaikissa rippikoulua koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Hakunilan seurakunnan rippikoulupappi Tiina Palmuun p. 050 356 5715 tai tiina.palmu@evl.fi. 

 

 

 

 

 

VANTAAN SEURAKUNTIEN YHTEISET RIPPIKOULUT

Vuonna 2020 Vantaan seurakunnissa järjestetään kaksi yhteistä rippikoulua, joihin voivat hakeutua kaikkien seurakuntien nuoret.

Erityisen tuen rippikoulu

Erityisen tuen  rippikoulu soveltuu vantaalaisille  erityisille oppijoille, jotka  tarvitsevat tukea rippikoulun käymiseen esimerkiksi kehitysvamman vuoksi.  Rippikoulun   päiväleirijakso on ma 8.6 -pe 12.6.2020.  Lisätietoja ja ilmoittautuminen Yhteiset rippikoulun -välilehdeltä.   

INTERNATIONAL CONFIRMATION CAMP IN ENGLISH AND FINNISH

Vantaankoski Parish welcomes you to join a bilingual, international confirmation camp in Päivölä! Kansainvälisellä riparilla opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi. The camp will be in two parts:  15.-16.7 in Vantaa and the second 19.–25.7.2020. Enquiries and registration vantaanriparit.fi/yhteiset.

LISÄKSI

Ripari ПО-РУССКИ

Pääkaupunkiseudulla järjestetään yhteinen venäjänkielinen rippikoulu Kellokosken leirikeskuksessa 1.–8.7.2020. Lisätietoja: Anna Lewing p. 050 380 1175. Рипари на русском! Конфирмационное обучение для молодежи 15–18лет. В лагерном центре Kellokoski 1.–8.7.2020. Запись и информация: Anna Lewing 050 380 1175.

Ruotsinkielinen rippikoulu

Man kan också gå skriftskolan på svenska, kontakta i såfall Vanda svenska församling.

//Fonecta Insight Tagi lisätty 7.5.18