Hyppää sisältöön

Oletko menossa riparille? Onneksi olkoon, sinulla on ainutkertainen kokemus edessä! Siksi ripariin kannattaakin asennoitua niin, että siitä tulisi sinulle mahdollisimman mukava kokemus - oma asenne kun vaikuttaa kaikkeen olemiseen. Hyvä asenne voi olla esimerkiksi utelias, odottava, avoin tai innostunut. Jännittäminen ei haittaa, se kuuluu asiaan! 

Riparilla pääset tutustumaan itseesi ja muihin. Pääset miettimään, mitä ajattelet Jumalasta ja kristinuskosta, millaisia arvoja sinulla on ja miten suhtaudut elämään ja sen moniin puoliin. Saat kuulla myös muiden ajatuksia. Erilaiset mielipiteet eivät ole ongelma, vaan keskustelu erilaisista suhtautumistavoista antaa ajattelemisen aihetta ja perspektiiviä asioihin. On hyvä kuulla erilaisia näkökulmia, jotta osaa muodostaa omansa. Saat tutkailla ja tunnustella ajatuksiasi rauhassa, eikä riparilla pakoteta sinua ajattelemaan tietyllä tavalla. Saat olla oma itsesi. 

Leirimuotoisella riparilla ollaan viikko yhdessä noin neljänkymmenen hengen porukalla. Tilanne voi olla uusi ja herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Voit aina keskustella fiiliksistäsi ohjaajan kanssa. Kannattaa myös kertoa, jos tunnet tarvitsevasi jotain, mihin leirillä ei ole mahdollisuutta. Keskustelemalla asiat usein helpottuvat tai ratkeavat.

Esimerkki leiripäivän kulusta:

8.30 herätys
8.45 aamupala
9.30 aamujumis/hartaus (hiljentymishetki, jumalanpalvelus)
10.00 kristinuskosta oppimista yhdessä
12.00 lounas
vapaa-aikaa
13.30 Raamis (pienryhmissä keskustellaan ja tutkitaan Raamattua
14.30 päiväkahvi/välipala
15.00 Medis (päivähartaus)
15.30 Opetusta
17.00 Päivällinen
18.00 Leiricup (leikkimielinen kilpailu)
18.30 Saunat ja vapaa-aika
20.30 Iltapala
21.00 Iltaohjelma (leikkejä, laulua ja sketsejä isosten johdolla)
22.30 Iltahartaus
23.00 Hijaisuus

Kaikki leirit ovat erilaisia, tämä on vain esimerkki päivän kulusta!

// ]]>