Hyppää sisältöön

Oletko menossa riparille? Onneksi olkoon, sinulla on ainutkertainen kokemus edessä! Siksi ripariin kannattaakin asennoitua niin, että siitä tulisi sinulle mahdollisimman mukava kokemus - oma asenne kun vaikuttaa kaikkeen olemiseen. Hyvä asenne voi olla esimerkiksi utelias, odottava, avoin tai innostunut. Jännittäminen ei haittaa, se kuuluu asiaan! 

Riparilla pääset tutustumaan itseesi ja muihin. Pääset miettimään, mitä ajattelet Jumalasta ja kristinuskosta, millaisia arvoja sinulla on ja miten suhtaudut elämään ja sen moniin puoliin. Saat kuulla myös muiden ajatuksia. Erilaiset mielipiteet eivät ole ongelma, vaan keskustelu erilaisista suhtautumistavoista antaa ajattelemisen aihetta ja perspektiiviä asioihin. On hyvä kuulla erilaisia näkökulmia, jotta osaa muodostaa omansa. Saat tutkailla ja tunnustella ajatuksiasi rauhassa, eikä riparilla pakoteta sinua ajattelemaan tietyllä tavalla. Saat olla oma itsesi. 

Ripari alkaa keväällä yhteisillä tapaamisilla. Saat kotiin marraskuussa kirjeen, jossa kerrotaan näiden tapaamisten ajankohdat. Tapaamisia on useita, jotta ehditte tutustua toisiinne jo ennen leiriä tai päiväleiriä.

Leirimuotoisella riparilla ollaan viikko yhdessä n. 35 hengen porukalla. Tilanne voi olla uusi ja herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Voit aina keskustella fiiliksistäsi ohjaajan kanssa. Kannattaa myös kertoa, jos tunnet tarvitsevasi jotain, mihin leirillä ei ole mahdollisuutta. Keskustelemalla asiat usein helpottuvat tai ratkeavat.

Esimerkki leiripäivän kulusta:

8-8.30 herätys

9.00 aamupala

9.30-11 oppimishetki

11.15työskentelyä pienryhmissä

12.00 lounas

vapaa-aikaa

13.15 leirijumis (yhdessä tehty jumalanpalvelus)

14.00 välipala

15.00 oppimishetki

16.30 pienryhmätyöskentelyä / päivän kertaus

17.00 päivällinen

18.00 skaba (leikkimielinen kilpailu)

sauna/uinti/vapaa-aikaa

20.00 iltaohjelma

21.00 iltapala ja iltapesut

22.15 iltahartaus

23.00 hiljaisuus

Kaikki leirit ovat erilaisia, tämä on vain esimerkki päivän kulusta!

// ]]>