Hyppää sisältöön

Millaiselle riparille?

Rippikoulutarjonnasta löydät erilaisia vaihtoehtoja leirimuotoisesta riparista päivärippikouluun.

Päivärippikoulu

Päivärippikoulu pidetään Rekolan kirkolla hiihtoloman aikana. Se on hyvä vaihtoehto, jos olet esimerkiksi kesän töissä tai et halua leirille. Päivärippikoulu on maksuton ja seurakunta tarjoaa päivisin lounaan.

Leiririppikoulut

Leiririppikouluja järjestetään Piispalassa ja Viron Vormissa.

Piispala on nuoriso-, matkailu- ja liikuntakeskus Kannonkoskella, Jyväskylän suunnalla noin 380 kilometrin päässä Rekolasta. Siellä on monipuoliset liikunta- ja harrastemahdollisuudet. Paikka sijaitsee järvenrannalla. Leireille Piispala 1, Piispala 2, Piispala 3, Piispala 4 ja Piispala 5 mahtuu enintään 25 nuorta per leiri. Majoitus on neljän hengen huoneissa.

Vormsin seurakunta Virossa on ollut jo useita vuosia Rekolan ystävyysseurakunta. Saaren 400 asukasta toivottavat leirin tervetulleeksi seurakuntatalon uusiin majoitustiloihin. Valoisissa neljän–kuuden hengen huoneissa on tilaa 18 leiriläiselle. Samassa pihapiirissä leirirakennuksen kanssa sijaitsee keskiaikainen Pyhän Olavin kirkko. Leirin aikana on mahdollisuus tehdä retkiä ja tutustua saaren ainutlaatuiseen luontoon. Laivamatkojen vuoksi leirimaksu on hieman korkeampi kuin muissa vaihtoehdoissa.

Leirimme ovat savuttomia ja päihteettömiä. Leirikeskuksissa tupakointi on kielletty. Jos et voi olla polttamatta, päivärippikoulu on sinulle ainoa sopiva rippikoulumuoto.

Yhteysjakso – omaan seurakuntaan tutustuminen

Sekä päviä- että leiririppikouluun kuuluu lisäksi:

  • Alkutapaaminen
  • Seurakuntaan tutustumista tammikuusta alkaen (nuorten toiminta, messut, ym.)
  • Ripariveisuihin tutustuminen
  • Ripariviikonloppu kirkolla
  • Vanhemmille kaksi ryhmäkohtaista vanhempaintapaamista
Kuvassa poika heittää koripalloa ja hymyilee.
//Fonecta Insight Tagi lisätty 7.5.18 // ]]>