Hyppää sisältöön

Rippikoulun voi käydä monella eri tavalla

Kaikissa rippikouluissa on mukavaa yhdessäoloa, opiskeluhetkiä ja monenlaista tekemistä yhdessä.

Hakunilan seurakunnassa voit valita seuraavista rippikouluvaihtoehdoista:

Cityripari 

Cityripari eli päivärippikoulu on hyvä vaihtoehto leirille. Kokoontumisia on jo kevään aikana, pääsääntöisesti Hakunilan tai Länsimäen kirkolla. Intensiivijaksolla voidaan tehdä päiväretkiä. 

Leiri

Leirimuotoisia rippikouluja järjestetään kesällä ja hiihtolomalla. Leirijakson lisäksi rippikouluun kuuluvia tapaamisia on kevään aikana arki-iltoina tai viikonloppuna. Kaikki tapaamiset ovat osa rippikoulua. Saat kevään ohjelman kirjeessä kotiin marraskuun loppuun mennessä.  

Kesän leirit järjestetään Saarijärven seurakunnan leirikeskuksessa Mellikassa, Ikaalisten seurakunnan leirikeskuksessa Koivikossa, Säkylä-Köyliön seurakunnan leirikeskuksessa Pihlavassa sekä Törmälän kurssikeskuksessa Rautalammilla. Hiihtolomaripari järjestetään yhteistyössä Korson seurakunnan kanssa kurssikeskus Koivupuistossa Ylöjärvellä. Matkat leirikeskuksiin tehdään tilausbussilla. Kaikki leirikeskukset sijaitsevat järven rannalla tai lähellä rantaa. Nuoret majoittuvat muutaman hengen huoneissa. 

Vantaan seurakuntien yhteiset riparit

Vantaan seurakunnat järjestävät myös yhteisiä ripareita. Näille yhteisille ripareille ovat tervetulleita kaikki vantaalaiset nuoret, kotiseurakunnasta riippumatta. Lue lisää

 

Minulle sopiva ripari?

Haluamme, että riparin käyminen on kaikille mahdollista ja myös mahdollisimman hyvä kokemus. Riparille ilmoittautuessa kannattaakin pohtia, sopiiko omaan tilanteeseen parhaiten leiri vai esimerkiksi päiväleiri, jolloin ilta ja yö vietetään kotona. Esimerkiksi sairauden akuutissa vaiheessa tai kriisin keskellä voi olla parempi pysyä kotiympäristössä leirille lähtemisen sijaan. Omasta tilanteesta kannattaa keskustella riparin ohjaajan kanssa, jotta tarpeesi osataan ottaa mahdollisimman hyvin huomioon.

Jos ilmoittaudut leiririparille, kannattaa ottaa huomion muun muassa nämä seikat:

- Leirillä ei ole yhden hengen huoneita, vaan huoneessa majoittuu yleensä 4-5 henkeä.

- Leirillä tehdään ryhmätöitä erilaisissa ja erikokoisissa ryhmissä.

- Leirillä pitää pystyä olemaan myös ilman puhelinta. Puhelimen käyttö on sallittua vapaa-ajalla, mutta yhteisissä hetkissä puhelin jätetään lähtökohtaisesti huoneeseen tai vähintäänkin pidetään taskussa piilossa. Joskus puhelinta voidaan käyttää myös työskentelyissä. Puhelimen käyttö ei saa häiritä yhteistä ohjelmaa eikä yöunta.

- Turvallisuuden vuoksi riparisi ohjaajien pitää tietää, jos sinulla on jokin sairaus, joka vaatii hoitoa leirin aikana. Leirin ohjaajat eivät saa antaa lääkkeitä, vaan sinun pitää pystyä itse vastaamaan sairautesi hoidosta - toki ohjaajat voivat olla tässä tukenasi ja esimerkiksi muistuttaa lääkkeiden otosta. Kannattaa myös keskustella sinua hoitavan lääkärin kanssa siitä, millaiset asiat leiriolosuhteissa kannattaa huomioida sairautesi kannalta. 

 

Haasteiden kanssa riparille

Jos sinulla on haasteita perustaidoissa (oppimisen haaste, kellon tunteminen, omatoimisuus tai jotain muuta), voit pohtia yhdessä riparivastaava Tiina Palmun kanssa, millainen ripari olisi sinulle sopivin. Myös oman riparisi ohjaajien on tärkeää tietää haasteesi, jotta sinulle pystytään tarjoamaan tarvitsemaasi tukea. 

Mieti yhdessä huoltajiesi kanssa, millainen ripari sopisi sinulle parhaiten. Jos jokin mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä Tiina Palmuun. Yhdessä voitte pohtia sinulle parhaita ratkaisuja. 

 

 

// ]]>